12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleLiga a II-a: Doar patru echipe din play-off sunt eligibile pentru Liga...

Liga a II-a: Doar patru echipe din play-off sunt eligibile pentru Liga I

Doar patru echipe din cele 12 care evoluează în play-off-ul Ligii a II-a îndeplinesc toate criteriile pentru a putea promova în Liga I. FC Voluntari şi ACS Academica Argeş, din Seria I, respectiv ACS Poli Timişoara şi CS Metalul Reşiţa, din Seria a II-a, sunt singurele care promova la finalul acestui sezon.

La finalul sezonului doar câştigătoarele celor două serii vor promova în Liga I. După terminarea sezonului regulat, în ambele serii se dispută câte un play-off între primele 6 clasate, conform Mediafax.

Iniţial şi CSM Râmnicu Vâlcea îşi depusese dosarul de licenţiere pentru prima ligă, însă gruparea olteană a ratat calificarea în play-off-ul competiţiei, evoluând în play-out.

De asemenea, toate cele 18 echipe din Liga I au depus cereri pentru obţinerea licenţei şi în sezonul viitor. Dosarele vor fi analizate de instanţele Sistemului Naţional de Licenţiere începând cu data de 4 mai.

Directorul sistemului Naţional de Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, nu a dorit să facă publice numele cluburior care au depus dosarele de licenţiere pentru a nu influenţa desfăşurarea competiţiei. “Au depus cereri de acordare a licenţelor un număr de 23 de cluburi, dintre care 10 solicită licenţă UEFA. Din cele maximum 30 de cluburi, 18 din Liga I şi 12 din play-off-ul Ligii a II-a, au solicitat licenţa pentru următoarea ediţie a Ligii I 23 de cluburi. Din luna mai încep să funcţioneze Comisiile de Licenţiere şi de Apel pentru licenţa de Liga I. Începe pe 4 mai şi se încheie pe 22 mai cu o decizie definitivă şi executorie pe plan naţional. Licenţa de Liga I mai poate fi contestată la TAS, dar o decizie definitivă trebuie dată până la 30 iunie 2015. Licenţa de Liga I nu mai este refuzată. Ea este acordată, chiar dacă nu îndeplineşti condiţiile, dar cu sancţiuni financiare sau cu depunctare”, a declarat Duru.

După disputarea a trei dintre cele zece etape ale play-off-ului, FC Voluntari ocupă primul loc în clasamentul Seriei I, cu 60 de puncte, fiind urmată de ACS Academica Argeş, cu 55 de puncte. În Seria a II-a, ACS Poli Timişoara este lider cu 49 de puncte, în timp ce Metalul Reşiţa se află pe locul trei, cu 39 de puncte, la egalitate de puncte cu ocupanta poziţiei secunde, FC Olt Slatina.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă