9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleLiga Campionilor: Bayern are de întors un 1-3, din tur. Barcelona, cu...

Liga Campionilor: Bayern are de întors un 1-3, din tur. Barcelona, cu un picior în semifinale

Fotbalul european continuă marți, cu returul primelor două sferturi de finală, când Bayern Munchen și PSG vor avea de întors scoruri dificile din prima manșă. Lupta pentru stabilirea primelor semifinaliste va fi una strânsă.

Bayern Munchen – FC Porto (ora 21.45, Allianz Arena, Munchen) / 1-3 (tur)

Pep Guardiola are de trecut, marți seară, poate cel mai dificil test al său de când se află pe banca lui Bayern Munchen, asta după ce, anul trecut s-a oprit cu echipa, pe atunci campioană en-titre, în semifinale. Un parcurs, al echipei sale, chiar mai slab decât în sezon trecut, în Ligă, i-ar putea fi fatal antrenorului spaniol. Testul va fi însă unul greu, după înfrângerea cu 1-3 pe terenul lui Porto, o echipă care a demonstrat și în acest sezon că este obișnuită să înscrie. Salvator, pentru nemți, ar putea fi golul de onoare, având în vedere că un scor de 2-0, pe Allianz Arena, i-ar putea califica în semifinale.

Porto pare să treacă printr-o formă mai bună decât Bayern în ultimele 6 meciuri, din toate competițiile. În plus Bayern este o echipă care riscă să se plafoneze, după ce a cucerit tot și în plus domină autoritar campionatul german, însă tocmai acesta a fost motivul pentru care s-a apelat la Guardiola. De aceea, o eliminare în sferturi, ar putea rupe relațiile dintre nemți și spaniol.

Echipă posibilă Bayern: Neuer; Rafinha, Boateng, Badstuber, Bernat; Alonso, Lahm, Thiago; Götze, Müller; Lewandowski.

Echipă posibilă Porto: Fabiano; Ricardo, Maicon, Marcano, Martins Indi; Herrera, Casemiro, Óliver Torres; Quaresma, Martinez, Brahimi.

FC Barcelona – PSG (ora 21.45, Camp Nou, Barcelona) / 3-1 (tur)

Messi și echipa sa par să aibă o misiune ușoară în partida din această seară, după ce, în tur, s-au impus cu 3-1. Două echipe care trec printr-o formă foarte bună, care în ultima etapă de campionat au învins, ambele, cu o diferență de două goluri, promit un meci de poveste pe Camp Nou. În timp ce Messi va încerca să-i depășească recordurile lui Ronaldo, din Ligă, PSG va avea misiunea grea de a întoarce scorul din tur, primul pas fiind desigur să aibă un 2-0 la pauză. De altfel acesta ar fi scorul care ar promite spectacol total în repriza a doua, cel puțin pe hârtie. Deși este greu de crezut că parizienii vor marca de 3 ori pe Camp Nou, ei au demonstrat că au un spirit de echipă incredibil la meciul cu Chelsea, când au reușit un retur de poveste.

Barcelona: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Rakitić, Busquets, Iniesta; Suárez, Messi, Neymar.

Paris: Sirigu; Van der Wiel, David Luiz, Marquinhos, Maxwell; Verratti, Cabaye, Matuidi; Cavani, Ibrahimović, Pastore.

Celelalte două meciuri din sferturi, dintre Monaco – Juventus și Real Madrid – Atletico, vor avea loc miercuri.

 

 

 

Cele mai citite

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...
Ultima oră
Pe aceeași temă