12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăLifestyleLiga Campionilor: Previziuni înainte de încheierea grupelor. Cine merge în optimi?

Liga Campionilor: Previziuni înainte de încheierea grupelor. Cine merge în optimi?

Ultima etapă din faza grupelor Ligii Campionilor se dispută marți și miercuri, când se va decide cine va câștiga ultimele bilete către optimile competiției. În timp ce în unele grupe nu se mai pot schimba prea multe lucruri, situația este departe de a fi încheiată în C, E sau G.

Programul de marți și miercuri al Ligii Campionilor anunță câteva meciuri asemenea unor finale, precum Juventus – Atletico, Roma – Manchester City, sau Liverpool – FC Basel.

Vedeți mai jos cine merge mai departe și cine se duce în Liga Europa la finalul fazei grupelor:

Toate meciurile încep la 21.45, iar o parte dintre ele sunt difuzate de Digi Sport, Dolce sau TVR

Previziuni Grupa A

Juventus – Atletico (marți, 21.45, Digi Sport1, Dolce Sport)

Olympiakos – Malmo

Juventus o poate detrona pe Atletico printr-o victorie cu 2 goluri diferență. Olimpiakos se mai poate califica doar dacă învinge Malmo, iar Juve pierde în fața lui Atletico. Malmo o poate surclasa pe Olympiakos (calificare în șaisprezecimile Ligii Europa) dacă va câștiga din nou în fața grecilor.

Clasament A: Atletico (12 pct.), Juventus (9), Olympiacos (6), Malmo (3)

Grupa B

Real Madrid – Ludogoreț (marți, 21.45, Digi Sport2, Dolce Sport2, TVR1)
Liverpool – Basel (marți, 21.45, Digi Sport3)

Real Madrid este calificată de pe primul loc indiferent de rezultatele ultimei etape. Liverpool și Basel luptă pentru locul 2, elvețienii având nevoie de o victorie. Ludogoreț este eliminată, singura sa șansă fiind la un loc 3 (șaisprezecimi Liga Europa). Totuși bulgarii ar trebui să obțină cel puțin un egal în duelul cu Realul, iar Liverpool să piardă cu Basel. O victorie a bulgarilor pe Bernabeu, ceea ce ar fi un rezultat senzațional, i-ar trimite pe aceștia direct în Liga Europa.

Clasament B: Real Madrid (15), FC Basel (6), Liverpool (4), Ludogoreț (4).

Grupa C

Monaco – Zenit
Benfica – Leverkusen

Două lucruri sunt certe în această grupă: Leverkusen este calificată, Benfica este eliminată și fără șanse la locul 3. Nu doar Monaco se mai poate califica de pe primul loc (victorie sau egal cu Zenit, cumulat cu un egal sau o înfrângere a nemților), ci și Zenit (victorie cu Monaco, plus o înfrângere a lui Leverkusen).

Clasament C: Leverkusen (9), AS Monaco (8), FC Zenit (7), Benfica (4)

Grupa D

Galatasaray – Arsenal
Dortmund – Anderlecht

Grupa D este poate cea mai lipsită de surprize în această ultimă etapă. A mai rămas o singură necunoscută în această grupă – cine termină pe primul loc. Arsenal mai poate urca pe primul loc doar dacă învinge Galata, iar nemții pierd. Dacă Dortmund face egal, Arsenal o mai poate depăși numai dacă învinge la peste 6 goluri diferență Galata. Anderlecht are asigurat locul 3 și va continua în primăvara Ligii Europa.

Clasament D: Borussia Dortmund (12), Arsenal (10), Anderlecht (5), Galatasaray (1).

Grupa E

Roma – Manchester City (miercuri, 21.45, Digi Sport2, Dolce Sport1)
Bayern – CSKA (miercuri, 21.45, Digi Sport3)

În timp ce Bayern este deja calificată de pe primul loc, celelalte trei echipe sunt toate în cursa pentru locul 2. AS Roma se poate califica printr-o victorie, indiferent de ce va face CSKA. City se poate califica printr-o victorie, cumulată cu cel mult un rezultat de egalitate al lui CSKA. Rușii se pot califica printr-o victorie, iar dacă Roma nu învinge în meciul cu City.

Clasament E: Bayern Munchen (12), AS Roma (5), Manchester City (5), CSKA Moscova (5).

Grupa F

Barcelona – PSG (miercuri, 21.45, Digi Sport1, Dolce Sport2)
Ajax – Apoel

Meciurile se vor da pentru șefia grupei, între Barcelona și PSG, respectiv pentru locul 3, Ajax – Apoel. Barcelona și Apoel își mai pot surclasa adversarele în grupă doar dacă vor învinge.

Clasament F: PSG (13), Barcelona (12), Ajax (2), Apoel (1).

Grupa G

Chelsea – Sporting
Maribor – Schalke

Chelsea este deja calificată de pe primul loc. Sporting și Schalke păstrează ambele opțiuni la locul al doilea, în timp ce Maribor poate spera la locul 3, însă doar dacă îi va învinge pe nemți. Schalke se mai poate califica în optimi doar printr-o victorie, cumulată cu o înfrângere a lui Sporting.

Clasament G: Chelsea (11), Sporting (7), Schalke (5), Maribor (3).

Grupa H

Porto – Șahtior
Atletic Bilbao – Bate Borisov

Meciul dintre Porto și Șahtior este unul fără miză, având în vedere că portughezii sunt deja calificați de pe primul loc, iar echipa lui Lucescu îi vor însoți în optimi de pe poziția a doua. Bilbao și Borisov luptă pentru locul al 3, bielorușii având nevoie de o victorie.

Clasament H: Porto (13), Șahtior Donețk (8), Atletic Bilbao (4), Bate Borisov (3).
  

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă