20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăLifestyleLiga Campionilor: Juventus vs Barcelona, duel de peste 1 miliard euro. Avancronica...

Liga Campionilor: Juventus vs Barcelona, duel de peste 1 miliard euro. Avancronica finalei de la Berlin

Juventus Torino și FC Barcelona vor disputa cea de-a șaptea lor întâlnire din cupele europene în cadrul finalei Ligii Campionilor, din 6 iunie, de la Berlin. Prima finală dintre cele două se anunță una plină de spectacol.

Liga Campionilor, ediția 2014/2015, se încheie sâmbătă seara, pe Stadionul Olimpic din Berlin, acolo unde de la ora 21.45 (ora României), va avea loc cel mai puternic duel dintre o echipă italiană și una spaniolă din ultimii ani. Cifrele două cluburi anunță un meci strâns, însă ceea ce va face ca finala să fie una fantastică vor fi orgoliile și determinarea jucătorilor – două echipe care valorează peste 1,2 miliarde euro.

Urmărește aici Live Score Liga Campionilor. Juventus – Barcelona: ora 21.45

Istoric meciuri directe – Surpriza Steaua!

O singură dată s-au întâlnit cele două cluburi de când competiția se dispută sub numele de Liga Campionilor, în 2003, de altfel ultima ediția la care Juventus ajungea în finală. Atunci italienii treceau de Barcelona, după 2-1 (Camp Nou) / 1-1 (Torino), în faza sferturilor de finală. Ulterior Juventus pierdea finala cu AC Milan.

O altă dublă manșă a fost disputată în semifinalele Cupei UEFA, în 1991, când Barcelona se impunea cu 3-2 la general, după 3-1 (Camp Nou) / 0-1 (Torino).

Primul duel dintre cele două a avut însă loc într-o dublă manșă la Cupa Campionilor Europeni, ediția din 1985/1986, atunci când Steaua București câștiga turneul. Barcelona o elimina pe Juventus, în sferturi (1-0 / 1-1), după care ajungea până în finală, unde era învinsă de Steaua la loviturile de la 11 metri.

Anul Barcelonei vs revenirea lui Juve în Europa

Anul 2015 a fost unul mare pentru ambele echipe, astfel că duelul de la Berlin va fi cu atât mai încins. Atât Barcelona, cât și Juventus, sunt foarte aproape de a realiza tripla, după ce ambele și-au trecut în palmares campionatul intern și Cupa. Dacă echipa lui Messi a fost o prezență constantă în fazele finale ale Ligii Campionilor, în ultimii ani, Juventus a revenit în ultimele acte ale competiției după o pauză de mai bine de 10 ani.

Barcelona va rămâne însă marea favorită a finalei de la Berlin, având un lot mult mai valoros, printre care și Lionel Messi, care se află din nou la cote maxime. Tripleta Messi – Suarez – Neymar a ținut în șah toate echipele întâlnite în această ediție de Liga Campionilor. Cu toate că și Juventus are jucători ca Pirlo, Morata sau Tevez, care pot fi oricând decisivi, Barcelona are cel mai teribil atac din Europa de la ora actuală.

De altfel în finala de sâmbătă se vor întâlni echipele cu cea mai bună ofensivă, Barcelona, respectiv cu cea mai bună apărare, Juventus. Italienii au reușit performanța ca după 1-0, la Torino, în semifinale, să obțină un nesperat 1-1, pe Santiago Bernabeu, în fața lui Real Madrid.

Parcurs L.C. 2015 – Barcelona: semifinale – Bayern (3-0 / 2-3), sfeturi – PSG (3-1/2-0), optimi – Man. City (2-1/1-0); Grupa F – Barcelona (15 p., +10 golaveraj), PSG (13, +3), Ajax (5, -2), APOEL (1, -11).

Parcurs L.C. 2015 – Juventus: semifinale – Real Madrid (2-1/1-1), sferturi – Monaco (1-0/0-0), optimi – Borussia Dortmund (2-1/3-0); Grupa A – Atletico (13 p., +11), Juventus (10, +3), Olympiacos (9, -3), Malmo (3, -11).

Juventus a disputat de-a lungul istoriei 7 finale în Liga Campionilor/Cupa Campionilor Europeni, câștigând 2 dintre ele. Barcelona a ajuns de asemenea la a opta finală, câștigând 4 dintre cele anterioare.

Ultima dată când Juventus a câștiga Liga Campionilor a fost în 1996, după o finală cu Ajax, după loviturile de departajare (scor 4-2). Barcelona a câștigat ultimul său titlu în “era Guardiola”, în 2011, când o învingea pe Manchester United, scor 3-1. 

Meciul de pe Stadionul Olimpic din Berlin ar putea fi o luptă mult mai strânsă față de previziunile bookmaker-ilor caselor de pariuri. Cotele pentru rezultatul final sunt situate în jurul valorilor de: 1.33 (Barcelona), 3.40 (Juventus). Un egal în timpul regulamentar de joc ete cotat cu 4.20, în timp ce Barcelona are cea mai mari șansă să se impună în cele 90 de minute (1.61).

Cele mai citite

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar fi implicat într-un scandal sexual cu o adolescentă de 14 ani

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar putea fi implicat într-un scandal sexual în care apare o adolescentă. Autoritățile au declanșat o anchetă...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...
Ultima oră
Pe aceeași temă