4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleLiga Campionilor: Real - Atletico și Monaco - Juventus, meciurile care decid...

Liga Campionilor: Real – Atletico și Monaco – Juventus, meciurile care decid ultimele semifinaliste

Tabloul semifinalelor Ligii Campionilor va fi unul complet după meciurile de miercuri seară. Real Madrid primește vizita rivalilor din oraș, Atletico, în timp ce Monaco va întâmpina Juventus, pe teren propriu.

Real Madrid – Atletico (21.45, Santiago Bernabeu, Madrid) / 0-0(tur)

Real Madrid, campioana Europei, trece prin momente grele în toate competițiile, chiar dacă elevii lui Ancelotti nu arată acest lucru pe teren. În primul titlul în Spania pare să fie din nou pierdut în fața catalanilor, galacticii aflându-se la 2 puncte distanță cu 6 etape înainte de final. Ar fi al doilea titlu consecutiv ratat de Ancelotti, astfel că presiune pe Liga Campionilor este una uriașă. Galacticii vor face totul pentru a câștiga din nou trofeul și în acest an, însă meciul tur cu Atletico a fost unul în care nu au arătat că sunt favoriți, mai ales că în acest duel noțiune de deplasare/acasă este puțin vagă, echipele evoluând în același oraș.

Atletico nu a mai pierdut de mai bine de zece meciuri, însă nici nu s-a impus la mai mult de 1-2 goluri distanță. De altfel, Atletico este cunoscută ca o echipă cu o defensivă foarte bună, chiar peste cea a Realului, astfel că nu acel 0-0 de pe Vicente Calderon le convine de minune elevilor lui Simeone. Deși favorită, Real ar putea avea probleme în returul cu Atletico, meciul anunțându-se unul de totul sau nimic. Pe de altă parte, Realul și-ar putea lua revanșa pentru eliminarea suferită în optimile Cupei Spaniei, tot în fața lui Atletico, chiar dacă asta se întâmpla în ianuarie.

Echipă probabilă Madrid: Casillas; Carvajal, Varane, Ramos, Coentrão; Isco, Illarramendi, Kroos, James; Ronaldo, Hernández.

Echipă probabilă Atlético: Oblak; Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira; Arda Turan, Gabi, Tiago, Koke; Griezmann, Mandžukić.

AS Monaco – Juventus (21.45, Stade Louis al II-a, Monaco) / 0-1 (tur)

Monegascii au de întors un avantaj destul de fragil al italienilor, din tur, cu toate că Juve este exact genul de echipă care poate ține două meciuri la rând de un 1-0, ceea ce însă nu se va întâmpla. Mai mult ca sigur, Allegri își va trimite elevii pe teren să înscrie un gol rapid, care să le asigure o calificare ușoară. Dacă Juve face 1-0, Monaco va fi obligată să marcheze de minim 3 ori și apoi să mențină un avans de 2 goluri. Însă Monaco nu este genul de echipă care să-și schimbe dramatic stilul de joc în fața propriilor fani, cum se întâmplă la alte cluburi, ceea ce s-a și văzut în duelul cu Arsenal, din optimi.

Monaco a devenit outsider în lupta pentru titlu, în Franța, în timp ce Juventus domină autoritar de câteva sezoane campionatul italian. Juventus rămâne echipa favorită, mai ales că elevii lui Allegri au reputat o victorie de moral în week-end, împotriva unei rivale din campionat, Lazio, scor 2-0. Monaco a reușit doar o remiză cu o echipă de mijlocul clasamentului.

O lovitură pentru italieni este faptul că nu îl pot folosi pe Paul Pogba, accidentat, în timp ce de cealaltă parte va lipsi Lacina Traore. 

Monaco: Subašić; Raggi, Fabinho, Abdennour, Kurzawa; Moutinho, Bernardo Silva, Kondogbia; Dirar, Martial, Berbatov.

Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Marchisio, Pirlo, Vidal, Evra; Morata, Tévez.

 

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă