10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleLiga Campionilor: Steaua vrea un miracol în infernul de la Belgrad

Liga Campionilor: Steaua vrea un miracol în infernul de la Belgrad

FC Steaua își va juca la Belgrad, miercuri, nu doar soarta europeană din acest sezon ci chiar viitorul. În acompanierea a peste 30.000 de fani sârbi, orchestra celor 11 soliști ai lui Partizan va încerca să dea cel mai bun recital al său din ultimii ani, totul pentru o miză uriașă.

După un 1-1 chinuit pe Arena Națională, Steaua își joacă ultima șansă la calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor pe terenul lui Partizan. Fără susținerea publicului, meciul de la București a fost unul anost, lipsit de magia care părea să vrăjească adversarii pe stadionul Ghencea. Însă la Belgrad meciul va fi chiar mai dificil, echipa lui Zoran Milinkovic, având cel de-al 12-lea jucător, galeria impresionantă.

Citește și Liga Campionilor: Steaua vrea un miracol în infernul de la Belgrad

Sub comanda lui Mirel Rădoi Steaua are mari probleme, însă dincolo de lipsa de experiență a fostului său căpitan, Steaua suferă și din cauza faptului că nu mai are un Sânmărtean la centrul terenului. Dacă sârbii stau bine la acest capitol și pot iniția cu ușurință atacuri, roș-albaștrii au nevoie de spații mai largi și parcă și de o viteză în plus pentru a putea pune în pericol poarta adversă. Iar pentru că problemele nu vin niciodată singure, defensiva stelistă nu a fost nicicând mai vulnerabilă, depinzând de un singur om – Fernando Varela. Erorile lui Papp și lipsa de experiență a lui Toșca sau Cojocaru au cântărit enorm pe Arena Națională, atât în partida cu Partizan cât și în cea cu Trencin.

Citește TOP 10 Antrenori de fotbal care au SECAT conturile patronilor. Mourinho cel scump vs Cel mai eficient din lume

Groparii lor sau ai noștri?

Cu „Groparii” în tribune, celebra galerie a sârbilor, dar și cu jucători campioni mondiali cu naționala de tineret, precum Zivkovic, Partizan ar putea avea câteva atuuri în fața Stelei. Singurul avantaj al jucătorilor steliști îl reprezintă experiența în cupele europene, însă tocmai acest lucru îi lipsește lui Rădoi (ca antrenor).

Rădoi a ales să-și odihnească principalii jucători înaintea partidei de la Belgrad, la fel cum a făcut și înaintea returului cu Trencin, însă aceasta s-ar putea să nu fie cea mai bună tactică, mai ales că lotul pe jumătate reînoit în această vară încă nu este sudat. În perioada lui Reghecampf jucătorii evoluau meci de meci, iar acest lucru a ajutat la închegarea echipei și îmbunătățirea jocului. Gâlcă a procedat la fel ca Rădoi, iar Steaua a ratat dramatic o calificare în grupele Ligii Campionilor.

Ultimele partide de dinaintea meciului de miercuri a arătat unele probleme pentru ambele echipe. Steaua a scos doar un 1-0, la Botoșani, după ce „oaia neagră” a lotului, Gabi Iancu a marcat singurul gol în minutul 2. Transferul atacantului la Voluntari a picat, după ce Iancu a ținut ca singura echipă la care să-l cedeze Steaua să fie Viitorul. Iancu se va despărți greu de Steaua și nu este exclus ca el să încerce să impresioneze în al doisprezecelea ceas pentru a-l face eventual pe Becali să se răgândească.

Milinkovic, tehnicianul lui Partizan, a preferat de asemenea să-și odihnească majoritatea titularilor pe care-i va folosi în partida contra Stelei. Echipa sa a fost învinsă cu scorul de 3-2, în campionat, de către o echipă din a doua parte a eșalonului, Novi Pazar. Rezervele lui Partizan, cu excepția a 2-3 jucători, nu au făcut o impresie prea bună.

În aceste condiții partida de la Belgrad se anunță una foarte echilibrată, însă o dată ce scorul va fi deschis echipa care va conduce va încerca să-și mărească avantajul cât de mult posibil, astfel că este de așteptat să apară pe teren două echipe foarte ofensive. Defensiva nu este un punct forte pentru niciuna dintre cele două.

Miză de milioane, misiunea mai grea decât cu Ajax

Misiunea de la Belgrad se anunță una chiar mai grea decât cu Ajax, când Steaua a întors, pe Arena Națională, un 0-2 făcut la Amsterdam și a reușit să-i elimine pe olandezi din 16-imile Ligii Europa. Forma mai slabă în care se află echipa lui Rădoi, dar și atmosfera infernală care va împinge de la spate echipa lui Milinkovic ar putea înclina balanța în favoarea sârbilor.

Pentru Steaua, o eliminare în această fază ar cântări destul de greu, în ciuda faptului că Rădoi face apel la calm și spune că nu trebuie dramatizat. Dacă Steaua va fi eliminată va mai avea o singură șansă să evolueze în cupele europene, disputarea play-off-ului Ligii Europa. Partizan ar urma să câștige circa 6-7 milioane euro dacă va trece de Steaua, în timp ce roș-albaștrii ar beneficia, în cazul unei victorii, de 10 milioane euro, datorită cotei mai mari din market pool.

Trei transferuri ale roș-albaștrilor depind de meciul cu Partizan, urmând să primească undă verde de la Becali doar în cazul în care echipa se califică în play-off-ul Ligii Campionilor. Lukas Szukala, Lucian Sânmărtean și Claudiu Keșeru ar putea semna cu Steaua pentru a forța calificarea în grupele Ligii Campionilor.

 

 

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Pericol de inundații în mai multe județe din România! Hidrologii au emis cod galben și portocaliu

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o avertizare Cod portocaliu de viituri, ce vizează până miercuri dimineaţa râuri...

Dan Podaru: După destrămarea coaliției PSD – PNL la nivel de Capitală, trebuie retras și candidatul pentru Primăria Sectorului 1

Destrămarea coaliției PSD – PNL pentru Primăria Capitalei ar trebui să atragă după sine și schimbarea candidatului pentru Primăria Sectorului 1 din partea celor...
Ultima oră
Pe aceeași temă