18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăLifestyleLiga Europa: Înfrângere istorică pentru Wolfsburg, cu Napoli. Rezultate sferturi

Liga Europa: Înfrângere istorică pentru Wolfsburg, cu Napoli. Rezultate sferturi

Prima manșă a sferturilor de finală ale Ligii Europa a adus un rezultat surprinzător, la Wolfsburg, acolo unde tehnicianul Rafa Benitez și-a sărbătorit ziua de naștere în stil mare. Rezultate interesante au fost și în celelalte trei meciuri ale sferturilor.

Wolfsburg – Napoli 1-4: Bendtner '80 – Higuaín '15, Hamšík '23, '64, Gabbiadini '77. Un singur galben s-a acordat la acest meci, lui Bendtner.

Meciul cap de afiș al serii de joi, în Europa, a fost cel dintre Wolfsburg și Napoli, din sferturile Ligii Europa. Echipa lui Benitez s-a impus cu un usturător 4-1 pe teren nemților din Wolfsburg. După un parcurs impecabil în această competiție și de asemenea în Bundesliga, acolo unde îi secundează pe cei de la Bayern, jucătorii lui Dieter Hecking au clacat în fața lui Higuain și Hamsik, fotbaliști care aveau nevoie să-și confirme statutul după mai multe meciuri nereușite.

Wolfsburg nu mai pierduse niciodată la un scor atât de drastic, pe teren propriu, într-un meci din cupele europene. Cu toate că echipa germană și-a întărit considerabil lotul, în ultimul sezon, cu jucători ca Andre Schurrle, sau Kevin De Bruyne, evaluați împreună la peste 50 milioane euro, nimic nu i-a putut opri pe Higuain și Hamsik. Nici măcar atmosfera impresionantă de pe stadionul german, nu i-a putut mobiliza pe elevii lui Hecking, care au ezitat mult prea mult în fața porții lui Andujar. Cu acest rezultat Napoli este ca și calificată, înaintea returului de săptămâna viitoare. În turul anterior, Wolfsburg o eliminase pe Inter Milan.

Sevilla – Zenit 2-1: Bacca '73, Suárez '88 – Ryazantsev '29. Patru cartonașe s-au luat în acest meci, dintre care, trei, de către jucătorii Zenitului.

Sevilla, deținătoarea trofeului, și-a respectat blazonul, pe teren propriu, împotriva unei echipe cu un potențial ofensiv uriaș. De altfel Zenitul a fost echipe cu cele mai multe ocazii de gol, Sevilla marcând la singurele sale ocazii importante. Elevii lui Unai Emery au evitat dezastrul în ultimele 20 de minute ale jocului, asta după echipa din Rusia lăsase deja garda jos. O problemă pentru André Villas-Boas, tehnicianul lui Zenit, a fost și faptul că nu s-a putut baza pe starul echipei, brazilianul Hulk, cel care în astfel de momente dificile ar fi tras după el toată echipa. Returul din Sankt Petersburg rămâne unul deschis oricărui rezultat.

Dinamo Kiev – Fiorentina 1-1: Lens '36 – Babacar '90+2. Nu mai puțin de 7 galbene au fost arătate, 4 pentru ucraineni.

Poate cel mai strâns și palpitant meci al serii a fost cel dintre Dinamo și Fiorentina. Tătărușanu a fost din nou rezerva lui Neto la acest meci și probabil că evoluția românului ar fi fost o reală surpriză dacă era introdus pe teren. Cu Yarmolenko de partea gazdelor și Salah, în tricoul echipei viole, meciul s-a anunțat încă de la început unul spectaculos. Iar în ciuda golurilor puține, ocaziile și fazele frumoase nu au lipsit. După ce ucrainenii au deschis scorul în din prima repriză, Fiorentina a reușit să egaleze abia pe final, în prelungiri, asta după ce a ratat cel puțin două ocazii clare de gol. După acest rezultat, Fiorentina va fi favorita clară în retur, mai ales că în ultimele partide a înregistrat rezulate bune.

Club Brugge – Dnipro: 0-0. Cinci cartonașe galbene au fost acordate, din care trei pentru oaspeți.

Un meci fără goluri, dar cu ocazii multe, Brugge – Dnipro a fost o confruntare între două echipe egale și ca valoare și ca evoluție pe teren. Nu ar fi exclus ca soarta dublei să fie decisă, în retur, în prelungiri sau chiar la loviturile de departajare.

Returul sferturilor Ligii Europa se joacă, pe 23 aprilie, după care, a doua zi se vor trage la sorți semifinalele.

 

Cele mai citite

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă