10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăLifestyleLiga Europa: Petrolul- Viktoria Plzen, meciul dintre dorinţa de afirmare şi...

Liga Europa: Petrolul- Viktoria Plzen, meciul dintre dorinţa de afirmare şi experienţa în Europa

Petrolul întâlneşte mâine, Viktoria Plzen în primu, meci al turului al treilea, preliminar al Ligii Europa. Cu un lot valid şi motivat, Lucescu speră să dea peste cap calculele hârtiei care îi dau favoriţi pe cehi.

„Va fi o dublă interesantă, frumoasă, pe care o aşteaptă fiecare dintre jucătorii mei. Avem un adversar care în ultima perioadă s-a impus, are experinţă europeană. Trebuie să fim atenţi, jucătorii mei trebuie să dea 100% pe teren indiferent dacă avem sau nu mingea. Aş copmara această întâlnire cu o „confruntare” între o construcţie finalizată- Viktoria, şi alta care este în faza de proiect- adică Petrolul în Cupele Europene. Este întâlnirea dintre o echipă dornică de afirmare şi una cu experinţă”, a declarat Răzvan Lucescu în cadrul unei conferinţe de presă.

„Este o echipă bună, dacă nu mă însel au eliminat pe Şahtior, au jucători valoroşi. Este important jocul nostru, trebuie să aplicăm pe teren ce spune Mister, cred că vom face un meci bun”, a spus Laurenţiu Marinescu.

Răzvan Lucescu a vorbit şi despre antrenorul cehilor, Duşan Uhrin, care a trecut şi pe la Timişoara: „ Uhrin este un antrenor bun, a obţinut respect în România, îi cunosc mentalitatea, disciplina, este şi norocos, însă asta ţine de trecut, este statistică. Ceea ce contează este cum vom intra noi pe teren şi cum vom aborda fiecare fază, aici e cheia!”

Chiar dacă ieri, tatăl său a implinit 69 de ani, Lucescu Jr spune că Petrolul nu va juca pentru a-i face un cadou frumos lui Mircea Lucescu: „Nu simt asta, probabil că nici el nu simte asta. Este important să jucăm şi să câştigăm, nici eu, nici el şi nici jucătorii nu vedem lucrurile de această manieră. Întâlnim un adversar cu tradiţie, mă repet, unul puternic, şi asta ne motivează, ne gândim cu optimism la această dublă”.

Răzvan Lucescu nu a vrut să dea un pronostic pentru meciul de mâine: „ Important este să ne calificăm, jocul de mâine poate avea variante, orice se poate întâmpla, apoi avem şi returul. Ar fi frumoasă o victorie fără să primim gol, asta ne-ar da un avantaj, am pleca mai liniştiţi. Pe de altă parte şi ei vor acelaşi lucru, să aibă un retur liniştit”.

Lucescu Jr. A vorbit şi despre avantajele pe care Viktoria le-ar putea avea în dubla cu Petrolul: „Au un joc foarte organizat, o mentalitate bună, nu este vorba despre un singur jucător. Chiar şi aşa, lui Horvath trebuie să îi acordăm mare atenţie, când are libertate de mişcare, în orice moment poate pune mingea unde vrea. Trebuie să ne facem jocul nostru, avem stare de spirit bună,avem un stil de joc de la care nu trebuie să ne abatem chiar dacă am lucrat mult la precizia cu care trebuie să gestionăm fazele în care nu avem posesie”.

Tehnicianul Petrolului a vorbit şi despre experienţa sa ca antrenor în Cupele Europene. „Calificările cu Rapid îmi dau experinţă, linişte, detaşare faţă de presiunea din jur, eu aştept meciul cu plăcere, nu cu nelinişte. Dar meciurile de acest fel sunt foarte complexe, putem sta liniştiţi abia după minutele 93-94 din retur”, a spus Răzvan Lucescu.

Lucescu crede că faptul că jocul va fi arbitrat de un britanic este un avantaj:” Este bine că ne arbitrează un englez, probabil se va juca mai tare. Englezii sunt arbitri foarte buni, iau decizii foarte bune şi foarte repede”, a spus Lucescu Jr care a conchis: „ Meciul de mâine va fi unul cu ritm”.

Întâlnirea dintre Petrolul Ploieşti şi Viktoria Plzen este programată mâine seară, de la ora 21, pe stadionul Ilie Oană.

Cele mai citite

Ciucă și Ciolacu caută alt candidat pentru Primăria Capitalei, în locul lui Cîrstoiu

Liderii PNL și PSD, în frunte cu Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, sunt reuniți la Palatul Victoria, unde caută un alt candidat la Primăria...

SAMEDAY anunță intenția de preluare a companiei de curierat Sprinter din Ungaria

Ca parte a strategiei de extindere a infrastructurii de livrare din regiune, SAMEDAY, compania care a introdus livrarea în easybox în piața din România,...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă