13.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăLifestyleLiga Europa: Sevilla își va apăra titlul în finala cu Dinpro, după...

Liga Europa: Sevilla își va apăra titlul în finala cu Dinpro, după eliminările Fiorentinei și a lui Napoli

FC Sevilla și echipa ucraineană Dnipro s-au calificat în finala Ligii Europa, care va avea loc pe data de 27 mai, la Varșovia (Polonia). Echipa iberică va avea șansa să-și apere titlul câștigat anul trecut.

FC Sevilla a trecut la scor de Fiorentina, după ce a învins și pe teren propriu cu 2-0. În partida tur, spaniolii s-au impus cu 3-0. Golurile de pe terenul Fiorentinei au fost marcate de Bacca 22′, Carrico 27′.

De cealaltă parte, Dnipro a reușit surpriza competiției, după ce a eliminat-o, în semifinale, pe Napoli. Ucrainenii s-au impus în returul de la Kiev cu scorul de 1-0, după ce pe terenul italienilor au terminat la egalitate, 1-1. Unicul gol al întâlnirii de pe Stadionul Olimpic din Kiev a fost marcat de Seleznyov 58′.

FC Sevilla și Dnipro se vor confrunta în finala de la Varșovia, din 27 mai. Pentru spanioli este a doua finală consecutivă de Liga Europa, respectiv a patra din istorie. Până acum, ibericii au câștigat toate finalele, ajungând la 3 titluri în această competiție. Un al patrulea trofeu ar fi un record în Liga Europa.

Primele două finale au venit tot în doi ani consecutivi, 2006-2007, când ibericii au învins pe rând Middlesbrough (care eliminase Steaua în semifinale), scor 4-0, respectiv pe conaționalii de la Espanyol, scor 3-1 după penaltiuri (2-2 timp regulamentar). Sevilla a mai câștigat Liga Europa, în 2014, când a învins-o pe Benfica, scor 4-2 după penaltiuri (0-0 timpul regulamentar).

Dnipro a mai avut și alte participări în Liga Europa/Cupa Uefa, însă niciodată nu a avut performanțe notabile.

Fotbalul italian, după ce a avut 3 echipe în semifinalele celor două competiții europene, a rămas cu una singură în ultimul act, Juventus Torino, care va disputa finala Ligii Campionilor cu Barcelona.

Citește și Liga Campionilor: Finală Juventus – Barcelona, după ce Real Madrid a fost eliminată

 

 

Cele mai citite

Israelul face un abuz grav asupra Associated Press: i-a închis transmisiunea în direct a acesteia pe tema evenimentelor din Fâşia Gaza

Associated Press a anunţat că oficiali israelieni au confiscat o cameră video şi echipament de emisie aparţinând agenţiei de presă şi au închis transmisiunea...

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...
Ultima oră
Pe aceeași temă