6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleLiga Germană de Fotbal vrea să boicoteze următoarele două ediţii ale Cupei...

Liga Germană de Fotbal vrea să boicoteze următoarele două ediţii ale Cupei Mondiale

Liga Germană de Fotbal este de acord cu boicotarea de către naţiunile europene a urnătoarelor două ediţii de Cupă Mondială, din 2018- Rusia, şi 2022- Qatar, ca urmare a suspiciunilor de corupţie cu privire la atribuirea găzduirii celor două turnee Rusiei, respectiv, Qatarului. 

"75 la sută din jucătorii de la Cupa Mondială au contract în Europa şi dacă Europa spune: «Nu participăm», atunci situaţia se schimbă total", a declarat Christian Seifert într-un interviu pentru Süddeutsche Zeitung. "FIFA ar putea să suspende Germania, Anglia, Italia şi Spania pentru următoarele trei ediţii ale Cupei Mondiale, dar atunci oricum nu ar conta. Pentru că atunci nu va mai exista Cupa Mondială", a adăugat oficialul DFL, care este de părere că "boicotul ar fi cea mai eficientă armă".

O astfel de iniţiativă este posibilă însă doar dacă Europa va vorbi la unison, consideră Seifert, menţionând că are mari îndoieli că acest lucru s-ar putea întâmpla.

Atribuirea organizării ediţiilor din 2018 şi din 2022 ale Cupei Mondiale Rusiei şi Qatarului au suscitat polemici, suspiciuni şi controverse, mai ales legate de Qatar, ceea ce a dus la o anchetă a FIFA.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă