16 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăLifestyleLiga I: Câți bani vor primi Poli Timișoara și Voluntari din drepturile...

Liga I: Câți bani vor primi Poli Timișoara și Voluntari din drepturile de difuzare TV

Adunarea Generală a Ligii Profesoniste de Fotbal a stabilit grila de împărțire a banilor din drepturile de difuzare a Ligii I. Echipele nou-promovate vor primi fiecare câte 1,2 milioane euro.

ACS Poli Timişoara şi FC Voluntari, vor primi cele mai mici sume din drepturile de difuzare, respectiv 1,2 milioane euro. Cu toate că oficialii LPF nu au dezvăluit sumele acordate celorlalte cluburi, acestea vor fi mult mai mari, urmând să crească o dată cu locul ocupat în clasament.

"Cluburile au solicitat să nu dăm sume, cât ia campioana sau ocupanta unui alt loc, pentru că au probleme cu acţionarii, cu sponsorii, şi nu vor să se creeze discuţii. Dar putem să spunem doar că nou-promovatele iau anul acesta în jur de 1,2 milioane fiecare. Cu această sumă, cluburile mai mici îşi acoperă aproximativ 70 la sută din buget, iar cele din partea de sus a clasamentului 50 la sută", a spus președintele LPF, Gino Iorgulescu.

Oficialul LPF a menţionat că în noul sezon jumătate banii din drepturile TV vor fi împrăţiţi în sezonul regulat, iar cealaltă parte în play-off/play-out. "Grila TV pentru următoarele sezoane competiţionale a fost aprobată de Adunarea Generală. Liga a hotărât ca în sezonul regulat, să fie împărţiţi banii la fel ca anii trecuţi: adică 30 la sută în mod egal şi 70 la sută în funcţie de clasamentul din anul precedente. În ceea ce priveşte rata a doua a contractului va fi împărţită egal, 50 la 50 la sută. Prin urmare, cei 50 la sută rezervat celor şase echipe din play-off după acelaşi sistem: 30 la sută în mod egal şi 70 la sută în funcţie de clasamentul de la finalul sezonului regulat. Celelalte 50 de procente se vor împărţi după acelaşi principiu, 30 cu 70 la sută, celor opt echipe din play-out. Am hotărât aşa pentru că anul trecut echipele din prima parte a clasamentului au făcut un compromis şi au acceptat ca aceşti 30 la sută să se împartă în mod egal ca să se ajute mai mult cluburile din partea a doua a clasamentului, cu condiţia ca anul acesta să se recupereze pierderea de anul trecut", a afirmat Iorgulescu.

LPF va începe de marţi să vireze banii în conturile cluburilor. "Începând de mâine se vor vira banii către cluburi. Cluburile trebuie să factureze, iar noi le vom vira banii. În ianuarie, când intră rata a doua, atunci vom da o parte din bani în ianuarie, să zicem cât ia o nou-promovată, 600.000 de euro, iar diferenţa o să o dăm când se termină sezonul regulat, adică în februarie", a adăugat Gino Iorgulescu.

Cluburile participante la campionatul Ligii I vor câştiga cu aproximativ şase milioane de euro mai mult din drepturile TV, având în vedere că ediţia 2015-2016 se va desfăşura după noul sistem play-off/play-out, cu 14 echipe, faţă de 18 formaţii sezonul trecut.

Compania Intel Sky Broadcast (ISB) din Malta a virat, la 17 iunie, în contul Ligii Profesioniste de Fotbal, suma de 13,75 de milioane de euro plus TVA, reprezentând prima tranşă din valoarea drepturilor de televizare a meciurilor din Liga I pentru sezonul 2015-2016.

Liga Profesionistă de Fotbal a semnat, la 4 martie 2014, un parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, LPF trebuie să încaseze de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon, în cei cinci ani. La această sumă se adaugă un milion de euro pentru Cupa Ligii. În plus, LPF primeşte o sumă egală cu 20 la sută din veniturile nete din publicitate, care vor fi obţinute de către televiziunile ce transmit meciurile din Liga I.

Cele mai citite

Zeci de persoane, care încercau să ajungă în Piaţa Taksim pentru o manifestaţie de 1 Mai, reţinute de poliţie

Zeci de manifestanţi adunaţi la Istanbul pentru a sărbători 1 Mai au fost reţinuţi miercuri de forţele de ordine.Primele altercaţii au apărut în timp...

FCSB serbează titlul de campioană: “Made in ciobanii”

Ilustrație: Marian Avramescu Campioana Italiei la fotbal, Inter Milano, a lansat un trend, după ce au sărbătorit victoria finală în Serie A printr-un dans...

Kylian Mbappe, cel mai mare jucător din istoria PSG

Astăzi are loc cel de-al doilea meci din prima manșă a semifinalelor UEFA Champions League, Borussia Dortmund - PSG, de la ora 22:00 Julien Laurens...
Ultima oră
Pe aceeași temă