15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăLifestyleLiga I: Cluburile au respins propunerea de a le fi diminuate veniturile...

Liga I: Cluburile au respins propunerea de a le fi diminuate veniturile din drepturile de difuzare

Adunarea Generală a LPF, la care au participat reprezentanții cluburilor din Liga I, a respins propunerea ISB de a le fi reduse veniturile din drepturile TV.

“Adunarea generală a LPF a respins solicitarea ISB de diminuare a contractului pentru drepturile TV. Conducătorii de cluburi l-au împuternicit pe preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, să facă toate demersurile pentru ca acest contract să se deruleze conform prevederilor sale”, a declarat Narcis Răducan, conform Mediafax.

Compania Intel Sky Broadcast (ISB) din Malta, deţinătoarea dreturilor TV pentru Liga I, a cerut, la 26 mai, în cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din primul eşalon, în sezonul viitor.

Surse din cadrul LPF au declarat, pentru MEDIAFAX, că ISB a propus reducerea cu aproximativ 6 milioane de euro a sumei pe care o are de plătit anual către grupările din Liga I.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, la 4 martie 2014, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal trebuie să încaseze de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon, în cei cinci ani. La această sumă se adaugă un milion de euro pentru Cupa Ligii. În plus, LPF primeşte o sumă egală cu 20 la sută din veniturile nete din publicitate, care vor fi obţinute de către televiziunile ce transmit meciurile din Liga I.

Cele mai citite

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...
Ultima oră
Pe aceeași temă