13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăLifestyleLiga I: Steaua - ASA, titlu decis în două acte

Liga I: Steaua – ASA, titlu decis în două acte

Steaua și ASA Târgu Mureș continuă lupta strânsă la titlu, începută după ce eșecul elevilor lui Gâlcă în fața trupei lui Ciobotariu, și după etapa a 32-a.

Etapa care se încheie luni a fost una plină de dramatism pentru protagonistele campionatului. Steaua a avut parte de un meci foarte greu la Brașov, unde a fost condusă în două rânduri, în timp ce echipa din Târgu Mureș a întâmpinat o echipă a Petrolului foarte motivată, care a reușit să-și mențină poarta intactă până aproape de final.

FC Brașov – Steaua 2-3 a fost unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din primul eșalon din această etapă. Echipa de sub Tîmpa a preluat de două ori conducerea într-o primă repriză în care steliștii au ratat ocazii cât pentru tot returul. În partea a doua a meciului a fost nevoie de un Rusescu în formă mare pentru care steliștii să revină și în final să-și asigure cele 3 puncte. Golurile partidei au fost marcate de: Juric 9', Țîră 29' – Tănase 16', Rusescu 69' 77'.

ASA – Petrolul 1-0 a fost partida în care mureșenilor le-a trecut glonțul pe la ureche. Aproape de o remiză albăm, care i-ar fi trimis pe steliști pe primul loc, elevii lui Ciobotariu au dat lovitura foarte târziu, în minutul 86 prin Voiculeț, un jucător care, alături de Goga au dat totul până la final. Un episod care a arătat disperarea mureșenilor de a nu pierde bătălia cu Steaua, începută după meciul de pe Arena Națională, a fost cel în care Marius Constantin i-a întrebat pe cei de la Petrolul cum de sunt atât de motivați.

Lupta dintre cele două s-ar putea încheia chiar înainte de ultima etapă. În penultimul act al campionatului, Steaua va avea un meci cu o echipă foarte dificilă, FC Botoșani, în timp ce ASA se va duela cu Astra, o echipă care în acest moment, la fel ca și Petrolul, nu mai are o miză reală. În cazul unei victorii a mureșenilor, steliștii vor fi obligați să câștige pentru a mai spera la titlu. Însă partidele se vor disputa la aceeași oră, astfel că jucătorii vor trebui să dea totul pe teren.

Ambele partide vor fi unele dificile pentru cele două echipe aflate în luptă pentru un loc de Liga Campionilor și cele 30 milioane euro aferente. Meciul de pe Arena Națională le va aduce steliștilor în față o adversară determinată să încheie sezonul pe un loc de Liga Europa, astfel că echipa lui Leo Grozavu nu va ceda ușor. De cealaltă parte, Astra s-ar putea dovedi o echipă dificilă pentru mureșeni, la fel cum a fost și cazul Petrolului.

Dacă vor trece și de acest test, steliștii vor avea din nou un duel dificil în ultima etapă, cu CSMS Iași, în timp ce mureșenii vor avea parte de o partidă relativ ușoară, cu Oțelul.

După 32 de etape cifrele echipei ASA Târgu Mureș arată în felul următor: 68 pct., 49-20 (golaveraj +29). Steaua: 67 pct., 57-23 (+34). În caz de egalitate, ASA are avantajul rezultatelor din meciurile directe cu steliștii: 1-0, 1-0.

Pentru Steaua lui Gâlcă urmează un nou test, miercuri, atunci când va disputa finala Cupei Ligii Adeplast în compania celor de la Pandurii Târgu Jiu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă