10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestyleSteaua este campioana României, pentru al treilea an consecutiv! Dramă la Târgu...

Steaua este campioana României, pentru al treilea an consecutiv! Dramă la Târgu Mureș

Steaua a câștigat al treilea titlu consecutiv, în ultima etapă a Ligii I, în urma rezultatelor de joi seară. Echipa lui Gâlcă a remizat pe terenul lui CSMS, în timp ce ASA a pierdut cu Oțelul.

Steaua a câștigat titlul cu mari emoții. Gâlcă trebuia să învingă CSMS pentru a fi sigur de câștigarea campionatului, însă elevii săi au scos doar un 0-0 pe terenul echipei antrenate de Nicolo Napoli. Vestea bună pentru steliști a venit însă de la Târgu Mureș, acolo unde ASA nu doar că nu a reușit să se impună, ci a pierdut cu Oțelul, scor 1-2. Victoria nu a mai contat pentru gălățeni decât pentru palmares, echipa de la Dunăre fiind deja retrogradată.

Clasament final: Steaua 71 p (+36 golaveraj), ASA 68 p (+26).

Steaua va evolua în preliminariile Ligii Campionilor în sezonul următor, în timp ce ASA va juca în preliminariile Ligii Europa. Pentru Steaua acesta este titlul cu numărul 26 din istoria clubului.

Vezi aici clasamentul final al Ligii I, actualizat după meciurile de joi

—-

Live Score Iași – Steaua: 0-0 / Târgu Mureș – Oțelul: 1-2 (Steaua, campioană)

Ora 22.00: GOL, Oțelul. 

Ora 21.57: Scor FINAL Iași – Steaua: 0-0. Mai rămân 2 minute infernale la Târgu Mureș. ASA ratează incredibil, ocazie după ocazie.

Ora 21.55: Schimbare Oțelul – Tudorie, înlocuit de Stoian.

Ora 21.46: Ciobotariu apelează la golgheterul Ligii I, Ousmane N’Doye, care intră în locul lui Hanca. Atmosfera este incendiară pe micul stadion al ASA.

Ora 21.44: S-a intrat în ultimele 10 minute de joc ale meciului de la Iași. Steaua încă se chinuie să dea golul victoriei, cu toate că este campioană în cazul în care scorurile rămâne neschimbate până la final. ASA pare neputincioasă în fața unei echipe retrogradate, ca Oțelul.

Ora 21.33: GOL, Oțelul. Tudorie egalează, la Târgu Mureș, după o lovitură de cap.

Ora 21.17: Toșca este înlocuit de Latovlevici. Steaua este foarte ofensivă, în timp ce Iașiul continuă să se apere bine. ASA domină jocul pe teren propriu.

Ora 21.11: A început repriza a doua și la Târgu Mureș. Reluarea meciului a întârziat din cauza unui stâlp de nocturnă care nu a funcționat.

Ora 21.08: S-a reluat meciul la Iași.

Schimbare la pauză – Steaua: Țucudean, înlocuit de Rusescu.

PAUZĂ. La scorurile actuale, ASA este campioană.

Ora 20.50: Fază suspectă de penalti la Iași, unde mingea a sărit în brațul unui jucător al lui CSMS.

Ora 20.43: GOL, ASA! Mureșan deschide scorul dintr-o lovitură de la 11 metri. La scorurile actuale, ASA este campioană.

Ora 20.26: Lovitură pentru ASA – Manolov se accidentează și este înlocuit cu Axente. 

Ora 20.25: La Iași, Steaua este echipa mai periculoasă, în timp ce CSMS se apără foarte bine. Elevii lui Ciobotariu ies cu greu din propria jumătate. La Târgu Mureș, gazdele domină, cu toate că și Oțelul s-a dezmorțit și a început să iasă la joc.

Ora 20.16: Steaua a avut șansa să deschidă scorul prin Adi Popa, dar stelistul a tratat lamentabil o ocazie mare. A scăpat pe contraatac, servit excelent, a avut viteză, dar ales să-l dribleze pe portarul ieșenilor, ceea ce i-a scăzut din ritm. A finalizat cu un șut trimis în transversală, cu poarta goală.

Ora 20.11: Fazele periculoase întârzie să apară în ambele meciuri. În tribune, la Iași, se află inclusiv Gigi Becali, dar și jucători precum Bourceanu sau Tănase. La Târgu Mureș sunt aproape în totalitate numai suporteri ai ASA.

Ora 20.06: Mureșenii au o primă fază periculoasă la poarta Oțelului, după ce au obținut o lovitură liberă dintr-o poziție bună. În capitala Moldovei, meciul a început ceva mai echilibrat.

Ora 20.04: S-a dat startul pe ambele stadioane, atât la Iași, cât și la Târgu Mureș.

Ora 19.57: Echipele se pregătesc să înceapă meciurile care vor da campioana sezonului 2015/2016.

Echipele de start

CSMS Iaşi: Caparco – Mihalache, Ciucă, Plămadă, Ţigănasu – Enescu, Milic – Boşoi, Creţu, Ciucur – Golubovic

Steaua: Niţă – Râpă, Tamaş, Varela, Toşca – Breeveld, Neagu – Popa, Stanciu, Chipciu (cpt) – Ţucudean

ASA: Stăncioiu – Hanca, Constantin, Bejan, S. Ilie – Mureşan, Gorobsov – Zicu, Voiculeţ, Bumba – Manolov

Oţelul: Abraham – Popescu, Sissoko, Miron, Solomou – Helder, Cucu, Mauricio – Iorga, Cernat, Tudorie.

 

—-

Campioana sezonului 2014/2015 al Ligii I se decide joi, în urma celor două meciuri pe care Steaua și ASA Târgu Mureș le vor disputa în cadrul ultimei etape.

Steaua și ASA duc o luptă strânsă la titlu în ultima etapă a sezonului. Echipa lui Liviu Ciobotariu este cu două puncte în spatele Stelei după ce a ratat două ocazii importante, în ultimele etape, de a se desprinde decisiv de campioana en-titre. În schimb elevii lui Gâlcă vor începe meciul din această seară cu șanse mari să-și treacă în palmares al treilea titlu consecutiv.

Clasament Liga I: Steaua 70 p (+36 golaveraj), ASA 68 p (+27).

Rezultate în meciuri directe: Steaua – ASA 0-1, ASA – Steaua 1-0.

Pentru a cuceri titlul, echipa lui Ciobotariu trebuie să încheie sezonul, în această seară, cel puțin la egalitate de puncte cu steliștii, având în vedere că este avantajată de rezultatele meciurilor directe. De cealaltă parte, Steaua, pentru a fi sigură de titlu, trebuie să se impună pe terenul celor de la CSMS.

Meciul de la Iași se anunță cel mai strâns dintre cele două dueluri, având în vedere că CSMS nu a ascuns faptul că vrea să o încurce pe Steaua. În ciuda declarațiilor, nu este exclus ca în cazul unor transferuri pe sume mari, promise de Becali, CSMS să se dea la o parte din calea echipei lui Gâlcă.

La Târgu Mureș, un alt rezultat decât victoria este de neconceput pentru elevii lui Ciobotariu. Oțelul a rămas fără miză, după ce a retrogradat și are șanse mici să îi poată pune probleme reale echipei ardelene.

Meciurile CSMS Iași – Steaua și ASA Târgu Mureș – Oțelul Galați sunt transmise de către posturile Look Plus/Look TV, Digi Sport și Dolce Sport.

Citește și Liga I: Meciuri puternice în ultimul act al sezonului. Rezultatele etapei a 34-a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

România vrea să fie partener cu Qatar și cu SUA pentru restabilirea păcii în Orientul Mijlociu

România vrea să fie partener cu SUA și cu statul Qatar pentru a obține restabilirea păcii în Orientul Mijlociu, a declarat premierul Marcel Ciolacu,...

Universitatea Craiova are un nou antrenor. “Bine ai venit în noua ta casă, Mister!”

Costel Gâlcă este noul antrenor al Universității Craiova. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de 17 aprilie. Gâlcă devine astfel cel de-al 5-lea antrenor...
Ultima oră
Pe aceeași temă