16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăLifestyleSteaua, calificată în turul al treilea al Ligii Campionilor după un meci...

Steaua, calificată în turul al treilea al Ligii Campionilor după un meci de COȘMAR cu Trencin. Urmează Partizan

Steaua s-a calificat în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, cu scorul general de 4-3, în fața slovacilor de la AS Trencin. Elevii lui Rădoi au avut un meci de coșmar pe Arena Națională, fiind învinsă cu 3-2.

Pentru echipa lui Mirel Rădoi urmează dubla manșă cu Partizan Belgrad, turul având loc pe Arena Națională, săptămâna viitoare.

După ce s-a impus cu 2-0, în deplasare, Steaua a cedat cu 2-3 pe Arena Națională, cu tribunele goale din cauza unei sancțiuni a UEFA. Echipa lui Rădoi a avut probleme încă din prima repriză, fiind condusă cu 2-0 la pauză, după care, în runda a doua, a revenit prin Muniru și Tade. Slovacii s-au impus pe final de meci și a fost foarte aproape de a face 4-2, scor care ar fi eliminat-o pe Steaua.

Viitoarea adversară a steliștilor, Partiza, a trecut de Dila Gori, scor 2-0/1-0.

—–

Live Score Steaua – AS Trencin: 2-3 (Muniru 57, Tade 60p – Wesley 14, 84, Bero 22) / 2-0 în tur / Schimbări IN – OUT: Hamroun – Stanciu (19), Râpă – Varela (min 35), Tahar – Tade (82)

Ora 23.24: FINAL DE MECI.

Ora 23.12: GOL, Trencin. Wesley, un tânăr atacant, joacă formidabil, iar apărarea stelistă nu pare să aibă soluții împotriva lui. Slovacii sunt de neoprit pe final de meci. Trencin atacă cu toată echipa, chiar dacă este în inferioritate numerică. Steaua trebuie să mai reziste mai puțin de 10 minute, fără să mai primească gol, pentru a se califica în runda următoare.

Ora 23.10: Rădoi încearcă să închidă jocul în minutul 82 prin introducerea lui Tahar, mijlocaș, în lui atacantului Tade. Rămâne de văzut dacă a fost o mutare inspirată, deoarece slovacii nu dau semne că li s-ar fi terminat "gazul".

Ora 23.02: Ghinionul trece în jumătatea de teren a adversarilor. După ce au primit două goluri în 3 minute slovacii rămân și cu un om în minus. Rundic a fost eliminat pentru cumul de cartonașe. Steaua arată din ce în ce mai bine, iar doar un ghinion teribil ar mai putea face ca elevii lui Rădoi să piardă calificarea în cele mai puțin de 20 minute, cu tot cu prelungiri, rămase din această dublă manșă.

Ora 22.55: Echipa lui Rădoi arată mult mai așezat. Este incredibil ce se întâmplă în vestiarul Stelei la pauzele meciurilor. La fel ca și la Zilina, Rădoi a reușit din nou, la pauză, să-și pună echipa pe direcția cea bună. Cu toate că Trencin continuă să fie periculoasă pe faza ofensivă, ratând o ocazie mare de gol, Steaua se apără mai bine, iar defensiva susține mai mult linia de atac, acolo unde Tade – Muniru – Hamroun se descurcă foarte bine.

Ora 22.47: GOOOL, Steaua: PENALTI, Steaua! Hamroun obține lovitura de la 11 metri. Tade va bate. Tade egalează!

Ora 22.45: GOOOL, Steaua: Muniru sparge gheața! Eurogoool marcat de Sulley Muniru!

Ora 22.38: Repriza a doua a început. Steliștii încep partea a doua a meciului fără ca Rădoi să mai fi făcut vreo schimbare. Slovacii sunt din nou mai periculoși în debutul reprizei, cu o ocazie de gol ratată. Adi Popa RATEAZĂ și el după ce a trimis o ghiulea puțin pe lângă vinclu. Ar fi fost golul serii.

Ora 22.20: PAUZĂ. Rădoi a reușit, la Zilina, să-și remonteze echipa la pauză, iar în repriza secunda Steaua a arătat diferit. Rămâne de văzut dacă va mai reuși acest lucru și de această dată.

Ora 22.16: Minut incredibil pe Arena Națională, cu două faze uriașe. Mai întâi a venit momentul controversat al unul fault asupra lui Chipciu, în careul advers. Slovacul a intrat cu umărul înainte și l-a trântit la pământ pe Chipciu, nu se dă nimic, e o decizie cel puțin englezească (Premier League). A urmat o ratare mare a Stelei, după care slovacii s-au năpusit la poarta lui Cojocaru. Papp reușește să salveze Steaua de la încă un gol după ce parează cu piciorul o minge. Trencin ratează apoi încă o ocazie. Finalul de repriză este incendiar!

Ora 22.12: Steaua ratează o ocazie URIAȘĂ. Chipciu a executat foarte bine o lovitură liberă, iar Hamroun a încercat o deviere a balonului pe spate, însă mingea a trecut razant pe lângă bară. Un scor de 1-2 înainte de pauză era tot ceea ce steliștii puteau spera.

Ora 22.07: Steaua are un ghinion cumplit, după ce Varela este și el ieșit din formă și nu mai poate continua. Predă banderola de căpitan și este înlocuit de Râpă. Scenariul a devenit unul negru pentru steliști. Cu toate că încă se mai află în cărți pentru calificare, balanța înclină mult în acest moment pentru Trencin, iar la cum a arătat meciul este greu de crezut că egalitatea de 2-2 la general se va menține până în minutul 90. Slovacii ar putea da oricând lovitura de grație, dacă steliștii nu-și revin.

Ora 21.58: Steaua este de nerecunoscut. Chipciu continuă forma slabă, în timp ce Papp este în corzi. A treia oară Papp pierde un duel și slovacii au fost aproape de 3-0. Steaua lui Rădoi este complet depășită de adversar. Steliștii nu mai au nimic de pierdut și ar trebui să atace pentru că Trencin nu este o echipă cu o defensivă foarte solidă. Totuși ofensiva stelistă este în aceeași notă cu apărarea.

Ora 21.51: GOL, Trencin. Steaua este în corzi! Papp este complet ieșit din joc și se impune schimbarea lui imediată. Pentru a doua oară în doar 20 minute slovacii au înscris pe partea lui Papp. Apărarea campioanei este foarte slabă și nici măcar pe fazele ofensive Steaua nu contează. 

Ora 21.49: Schimbare Steaua: Stanciu (accidentat) este înlocuit de Hamroun. Stanciu are probleme la o coapsă, motiv pentru care nu a mai putut evolua. Rădoi ar fi trebuit să știe riscurile la care îl expune pe Stanciu dacă îl trimite în teren. Steaua pare total nepregătită în această seară. Calificarea nu mai este deloc sigură!

Ora 21.42: GOL, Trencin (Wesley). Slovacii deschid scorul, iar calificarea încă se joacă. Cojocaru are evoluții foarte slabe în acest start de meci, Trencin putând avea chiar 2-0 până acum. Apărarea stelistă a fost făcut K.O. la această fază, mai ales pe partea lui Papp.

Ora 21.35: Meciul a început echilibrat, iar schimbările făcute de Rădoi în primul 11 spre deosebire de echipa așezată în tur se resimt. Steliștii joacă mai mult pe plan defensiv, fac presing, însă Trencin pare echipa mai periculoasă.

UPDATE Ora 21.30: START de meci pe Arena Națională. Steaua luptă pentru o calificare în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor, după ce, în tur, s-a impus cu scorul de 2-0.

Echipa de start – Steaua: Cojocaru – Papp, Varela (cpt), Tosca, Guilherme – Breeveld, Sulley – Popa, Stanciu, Chipciu – Tade

Echipa de start – Trencin: Semrinec – Cogley, Ramon, Rundic, Madu – Lobotka, Koolwijk, Bero – Jairo, Wesley, van Kessel.

—-

Steaua dispută, miercuri, de la ora 21.30, returul cu AS Trencin din turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor. Campioana României este în centrul atenției, fiind principalul cap de serie al meciurilor disputate în Europa în această seară.

Campioana Slovaciei a venit încrezătoare, la București, în vederea returului cu steliștii, asta chiar dacă la Zilina elevii lui Rădoi s-au impus cu 2-0. Pe de o parte, discursul slovacilor ar putea fi mai mult pentru fanii de acasă, însă pe de altă parte nu trebuie uitat faptul că mai ales în prima repriză din tur Trencin a fost egala Stelei, iar meciul a fost destabilizat printr-o fază care nu anunța nimic, Stanciu deschizând scorul din lovitură liberă, dintr-o poziție foarte dificilă.

A doua repriză de la Zilina a fost și momentul în care Steaua practic și-a intrat în ritm în acest sezon, după câteva partide mai puțin reușite. După 2-0 cu Trencin a urmat un 3-0 cu Pandurii, în a doua etapă a Ligii I, meci tot în deplasare.

Strategia lui Rădoi depinde de echipa de start

Duelul Steaua – Trencin, pornind de la contextul favorabil în care se află campioana României, ar trebui să aducă o calificare ușoară a steliștilor în runda următoare, acolo unde sunt așteptați de Partizan Belgrad, un adversar mult mai periculos. Strategia lui Rădoi va depinde mult de linia de start pe care o va folosit, dacă va miza pe defensivă, cu Varela în centrul apărării sau dacă va încerca să mute jocul spre terenul advers și să pună presiune pe apărarea slovacilor. Cum Trencin este echipa care cu siguranța va evolua ofensiv, Rădoi nu are niciun motiv să mizeze totul pe atac. Totuși problema este că Varela a suferit o inflamare a mușchilor inghina și rămâne de văzut dacă va putea fi recuperat până la ora de start a partidei, altfel înlocuitorul său va fi Toșca, tânărul care încă se află în creștere printre "stâlpii" din apărarea Stelei. În plus Steaua își permite un joc complet, de la o poartă la alta, având în vedere că este acoperite pe majoritatea posturilor, iar în timp ce apărarea arată din ce în ce mai bine, în atac Tade era omul care îi lipsea campioanei pentru a destabiliza apărarea adversă.

Echipa probabilă a lui Rădoi: Cojocaru – Râpă, Papp, Varela, Guilherme – Breeveld, Tahar – Adi Popa, Stanciu, Chipciu – Tade.

Ultimele rezultate îi favorizează pe steliști. AS Trencin, după ce a fost învinsă de Steaua, s-a impus cu un firav 1-0, în campionat, în fața unei echipe nou-promovate.

Meci fără tribune, o sabie cu două tăișuri

Steaua a primit o lovitură destul de puternică din partea UEFA, după ce, din cauza comportamentului suporterilor, forul european a decis sancționarea clubului cu jucarea returului cu Trencin cu porțile închise. Fără spectatori în tribune, steliștii spun că le va fi mai greu, însă campioana a evoluat în ultimul timp fără susținerea galeriei, astfel că nu va fi un lucru nou pentru jucători.

Slovacii mizează tocmai pe acest lucru, spunând că fără suporteri meci va fi practic pe un teren neutru. Pe de altă parte nu trebuie uitat faptul că Steaua a reușit un record în Liga Europa, sezonul trecut, chiar la un meci cu porțile închise. Steaua o învingea cu 6-0, stabilind scorul sezonului, pe Aalborg, toate golurile fiind marcate în repriza a doua. 

Casele de pariuri oferă cote mici, după cum era de așteptat, pentru ca Steaua să conducă și la finalul celor 90 de minute regulamentare de pe Arena Națională. Cote: 1.75 (victorie Steaua), 2.00 (egal), 5.50 (victorie Trencin). O cotă mai interesantă este ca Steaua să conducă și la pauză și la final, pentru care se oferă 2.75.

Cele mai citite

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă