22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăLifestyleBrazilia, a doua semifinalistă a Cupei Mondiale după 2-1 cu Columbia, în...

Brazilia, a doua semifinalistă a Cupei Mondiale după 2-1 cu Columbia, în sferturi

”Orice învingător are cicatrici, dar nimic pe lumea asta nu poate opri o persoană cu o atitudine pozitivă şi cu un scop bine definit”, a scris Neymar pe o reţea de socializare înaintea meciului din sferturi. Şi Brazilia are un obiectiv mare- al şaselea titlu mondial.

Cele două echipe au intrat pe teren, căpitanii vor citi mesaje antirasiste. Se intonează imnurile celor două echipe- mai întâi imnul Columbiei.

 

Echipele de start:

Brazilia:12. Julio Cesar (GK), 2. T. Silva (C),4. David Luiz, 5. Fernandinho, 6. Marcelo, 7. Hulk, 8. Paulinho, 9. Fred, 10, Neymar, 11. Oscar, 23. Maicon.

Rezerve: 1. Jefferson (GK), 22. Victor (GK), 2. Dani Alves, 13. Dante, 14. Maxwell, 15. Henrique, 16. Ramires, 18. Hernanes, 19. Willian, 20. Bernard, 21. Jo, 17. Gustavo.

Antrenor: Luiz Felipe Scolari

Columbia: 1. Ospina (GK), 2. Zapata, 3. Yepes (C), 4. C. Sanchez, 7. P. Armero, 9. Teo, 10. James, 11. Cuadrado, 13. Guarin, 14. Ibarbo, 18. C. Zuniga.

Rezerve: 12. Vargas (GK), 22. Mondragon(GK), 4. Arias, 5. C. Carbonero, 8. Aguilar T, 15. A. Mejia, 16. A. Balanta, 17. Bacca, 19. Ramos, 20. Quintero, 21. Jackson M. 23. Valdes.

Antrenor: Jose Pekerman

Oficiali: Carlos Velasco Carballo (central), Roberto Alonso Fernandez, Juan Yuste(asistenţi)- toţi trei din Spania. Arbitru de rezervă: Svein Oddar Moen- Norvegia

 

 

 

Nu va fi o misiune uşoară. Brazilia n-a fost în cea mai bună formă la acest turneu final. A avut nevoie de prelungiri şi un car de noroc pentru a trece de Chile, după executarea loviturilor de departajare. De partea cealaltă, Columbia a părut ceva mai hotărâtă şi a eliminat fără mari probleme naţionala Uruguay.

Brazilia şi Columbia s-au mai întâlnit de 25 de ori. Doar 2 meciuri au fost câştigate de columbieni, în timp ce brazilienii au bifat 15 succese. 8 meciuri s-au încheiat la egalitate. Brazilia a fost mai eficientă şi în atac- a înscris 55 de goluri în poarta Columbiei, de 5 ori mai multe decât a încasat de la adversara ei.

Brazilia este la a şasea calificare în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, în timp ce pentru columbieni este un rezultat istoric. Chiar şi aşa, Columbia are al doilea atac de la Cupa Mondială, după Olanda, cu 11 goluri, iar mijlocaşul James Rofriguez este noua vedetă şi cel mai bun marcator de la Cupa Mondială, cu 5 reuşite.Rodriguez poate deveni primul jucător care înscrie în primele cinci partide de la Cupa Mondială după Rivaldo- la CM Japonia şi Coreea de Sud, 2002. Mai mult, Rodriguez poate deveni al treilea jucător care înscrie minim un gol în primele cinci meciuri de la Cupa Mondială, după Teofilo Cubillas- la CM Argentina, 1978, dar şi Gerd Muller- la Cupa Mondială, 1970. În fine, James Rodriguez poate deveni, la cei 23 de ani ai săi, poate deveni al doilea cel mai tânăr jucător care înscrie şase goluri la un turneu final după vedeta internaţională, Pele- la Cupa Mondială, 1958.

 

 

Cele mai citite

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, poate face un nou apel împotriva extrădării în SUA

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, poate face un nou apel împotriva extrădării în SUA, a decis Înalta Curte, potrivit BBC. Julian Assange a primit permisiunea de...

Expert Forum: Până pe 16 mai, partidele au cheltuit 11 milioane lei, pentru campania la alegerile europarlamentare şi peste 3,8 milioane lei pe campania...

Potrivit raportului Expert Forum, pentru europarlamentare, până la data de 16 mai au fost raportate venituri de 40 de milioane de lei, din care 14 milioane de lei...

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, poate face un nou apel împotriva extrădării în SUA

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, poate face un nou apel împotriva extrădării în SUA, a decis Înalta Curte, potrivit BBC. Julian Assange a primit permisiunea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă