19.6 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăLifestyleFOTO+VIDEO. EURO 2016: Albania înfrânge România, după 68 de ani. Românii părăsesc...

FOTO+VIDEO. EURO 2016: Albania înfrânge România, după 68 de ani. Românii părăsesc competiția. Primele reacții și explicații

UPDATEPerformanța echipei naționale de fotbal a României la EURO 2016 a fost ironizată de internauți. Totodată, nici selecționerul Anghel Iordănescu nu a scăpat de criticile usturătoare ale utilizatorilor rețelelor de socializare – FOTO: Echipa națională, ironizată de internauți după performanța la EURO 2016

Vezi cele mai importante faze ale meciului în galeria foto atașată. (foto: Robert Șiscă și Twitter – UEFA EURO). 

UPDATE 09.48Reacțiile tricolorilor, după eșecul de la EURO 2016: Torje, Grigore, Stanciu, Săpunaru sunt dezamăgiți de rezultat. Torje și Grigore au calificat performanța României drept ”rușinoasă”. 

UPDATE 09.00: Antrenorul Giovanni De Biasi, după succesul Albaniei la EURO 2016: Am arătat putere, rezistenţă, calitate, am jucat mai mult cu mintea

UPDATE 08.30Anghel Iordănescu, după eșecul României la EURO 2016: Cât timp nu ai obţinut nicio victorie, e greu să spui că meriţi să te califici

—-

LIVE SCORE. min.90+6- fluier final, România a fost înfrântă de Albania după 68 de ani. România va părăsi competiția, fiind eliminată de la Campionatul European încă din faza grupelor.

min.90+5 – atac al Albaniei, respins 

min.90 – se joacă 5 minute de prelungiri 

min. 89 – România nu reușește să marcheze

min. 86 – corner pentru Albania 

min.84 – Torje ratează 

min. 83 – lovitură liberă pentru România, execută Torje  

min. 80 – Stanciu ratează 

min. 75- Florin Andone ratează 

min. 71- ofsaid

min.68-  intră Florin Andone, iese Adi Popa 

min 66 – lovitură liberă pentru România, Sânmărtean va executa lovitura, a ratat

min. 64 – lovitură liberă pentru albanezi, urmată de un fault în atac 

min. 60: lovitură de colț pentru reprezentativa României 

min.58 – schimbare la albanezi iese Sadiku, intră Bekin Balaj

min.56 – schimbare la naționala română: intră Gabriel Torje în locul lui Alibec, accidentat 

min. 55: Alibec s-a accidentat 

min. 53: Cartonaș galben pentru Mățel (min 53)

min 46: A inceput a doua repriză a meciului. Sânmărtean intră în locul lui Prepeliță

min 45+02: Pauză la finalul primei reprize, după două minute de prelungiri

min 43 – Albania a dat gol. Armando Sadiku a marcat, după o eroare comisă de Vlad Chiricheş şi Ciprian Tătăruşanu. 

 

min. 36 –  Șutul de la 11 metri a lui Basha s-a dus peste poartă.

min. 31 – Chiricheş blochează foarte bine centrarea lui Sadiku, iar mingea se duce în afara terenului

min.6 – Basha a primit cartonaş galben pentru un fault la Hoban.

min. 3 – A început meciul. România a dat lovitura de start.

Componența echipelor de start: 

România: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Grigore, Mățel – Hoban, Prepeliță – Ad. Popa, Stanciu, Stancu – Alibec

Rezerve: Pantilimon, Lung jr., Raţ, Moţi, Chipciu, Pintilii, Torje, Keşeru, Andone, Găman, St. Filip, Sânmărtean
Antrenor: Anghel Iordănescu

Albania: Berisha – Hysaj, Ajeti, Mavraj, Agolli – Lila, Basha, Abrashi, Memushaj  Lenjani – Sadiku
Rezerve: Shehi, Hoxha, Cana, Veseli, Gashi, Xhaka, Cikalleshi, Aliji, Balaj, Kace, Roshi
Antrenor: Giovanni de Biasi

22.00 – Se intonează imnurile celor două țări care se vor înfrunta în această seară : Albania și România. 

Începe meciul. 

—–

Naționala de fotbal a României își joacă, duminică seară, calificarea în optimile de finală la Euro, dupa o pauza de 16 ani, la o astfel de competiție Tricolorii au nevoie de victorie cu Albania, însă şi un egal ne oferă şanse să terminăm pe unul dintre cele patru locuri trei care merg mai departe în optimi.

Un succes, însă, ne va califica în procent foarte mare, Chiricheş&Co având chiar şanse reale la locul secund, în măsura în care Franţa va învinge Elveţia.

Citește și: FOTO: Cea mai în vârstă susținătoare a tricolorilor, o femeie de 90 de ani

Formaţia care încheie pe doi în grupa noastră se va confrunta în ultimele 16 cu locul secund din grupa C. Judecând după ţintarul acelei grupe şi după rezultatele de până acum, fie Germania, fie Polonia va ocupa poziţia secundă.

În cazul în care vom termina pe locul trei, lucrurile se complică. Suntem siguri că nu vom putea întâlni învingătoarele din grupele A, D, E şi F, însă doar după aflarea tuturor formaţiilor calificate de pe locul trei din grupă vom şti cu ce formaţie aflată pe primul loc în grupele B sau C vom da piept.

În șapte variante din 10 tricolorii ar urma să întâlnească câştigătoarea grupei B, în celelalte trei versiuni, urmând a da piept cu învingătoarea din grupa C.

În acest moment, marea favorită la primul loc în grupa B e Marea Britanie, care a acumulat patru puncte după două meciuri şi va evolua în ultima rundă împotriva Slovaciei. De partea cealaltă, pentru primul loc în grupa C, se luptă Germania şi Polonia, iar diferenţa între ele este posibil să se facă la golaveraj (în meciul direct a fost 0-0).

Indiferent de calcule, naționala română are de trecut poate cel mai greu test al acestei generații. În condițiile în care veteranul Raț și închizătorul Pintilii vor fi fi apți, distribuția ar arăta astfel:

România:

Tătărușanu, linia de fundași: Săpunaru, Chiricheș, Grigore, Raț (Mațel), la mijloc: Pintilii și Ov Hoban, mijlocași ofensivi: Adi Popa, B Stancu și Nicușor Stanciu -iar in atac cele mai mari șanse le are Denis Alibec.

Situația primului 11 pentru Albania este foarte asemănătoare cu a naționalei noastre. Si antrenorul italian De Biassi va face schimbări, iar primul aspect este că închizătorul Kukeli este suspendat duminică seară, după o evoluție excelentă cu Franța. Revine, însă, căpitanul Cana, care a văzut cartonașul roșu în primul meci contra Elveției. Interesant este că, fără Lorrik Cana, albanezii au jucat mult mai bine decât au făcut-o în efectiv complet. De Biassi mizează pe fotbalisti odihniți și nu este exclus să trimită pe teren cel puțin două nume noi contra românilor.

Albania în poartă:  Berisha – Hysaj, Ajeti, Mavraj, Agolli –la mijloc:  Roschi, Cana, Ergys,  Xhaka, Lenjani –în atac: Sadiku.

România – Albania se joacă la Lyon, pe noul stadion al formației OL, de la ora 22:00 și va putea fi urmărit în fotmat LIVE SCORE pe site-ul romanialibera.ro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

ONU încearcă să împiedice “o tragedie fără margini” în oraşul Rafah

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă Martin Griffiths a avertizat marţi, într-o declaraţie, că o operaţiune la sol a armatei israeliene în oraşul...

Doi polițiști de frontieră, răniți într-o acțiune de prindere a unor migranți

Doi poliţişti de frontieră din Timiş au fost răniţi noaptea trecută, în timp ce executau o acţiune de prindere în flagrant a unor călăuze...

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă