18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleRomânia, lider în grupa F după 2-0 cu Irlanda de Nord

România, lider în grupa F după 2-0 cu Irlanda de Nord

România a învins Irlanda de Nord pentru prima dată în istoria meciurilor oficiale şi face schimb de locuri în grupa F din preliminariile Euro 2016. Paul Papp a reuşit dubla şi a adus României trei puncte de aur şi şefia în grupa F înainte de pauza din iarnă. România are 10 puncte în grupă, în timp ce Irlanda de Nord rămâne cu cele 9 cucerit în primele trei meciuri.

România a câştigat meciurile din deplasare cu Grecia, 1-0, şi Finlanda,2-0, dar a remizat acasă, pe Arena Naţională, 1-1, cu Ungaria. De partea cealaltă, Irlanda de Nord a învins Ungaria, 2-1, Insulele Feroe, 2-0, şi Grecia, 2-0.

Meciul este unul important pentru Anghel Iordănescu. “Generalul” se află la primul meci la banca tehnică a naţionalei după plecarea lui Victor Piţurcă la Al Ittihad. Staff-ul tehnic este completat de Viorel Moldovan, Daniel Isăilă şi Ionuţ Badea.

Pentru tricolorii, meciul din această seară oferă posibilitatea revanşei în faţa Irlandei de Nord, după eşecurile din preliminarile Mondialului din 1986.

Selecţionerul Anghel Iordănescu nu poate conta pe accidentaţii Gabriel Tamaş, Raul Rusescu şi Ciprian Marica. Incert cu o săptămână înaintea meciului cu Irlanda de Nord, căpitanul Razvan Raţ este refăcut după microruptura suferită la muşchiul aductor de la piciorul stâng şi s-a antrenat cot la cot cu ceilalţi componenţi ai lotului naţional. Jucătorul lui PAOK va fi titular în partida de vineri şi va bifa selecţia cu numărul 101 sub tricolor. Anghelescu şi-a măsuri de precauţie în cazul în care Raţ nu va putea juca la capacitate maximă- i-a convocat pe László Sepsi (ASA Târgu-Mureş) şi Bogdan Mitrea (FC Viitorul).

Dragoş Grigore şi Răzvan Raţ sunt singurii “tricolori” care au jucat toate minutele pentru echipa României în anul 2014. Ei au fost integralişti în toate cele 6 meciuri cu Argentina (0-0), Albania (1-0), Algeria (1-2), Grecia (1-0), Ungaria (1-1) şi Finlanda (2-0).

Irlandezii au şi ei absenţe- Jamie Ward, căpitanul Steven Davis, colegul lui Florin Gardoş de la Southampton, şi Jonny Evans nu vor putea juca pe Arena Naţională. Irlandezii ar fi mulţumiţi să pună mâna măcar pe un punct la Bucureşti, în timp ce Anghel Iordănescu trebuie să debuteze cu dreptul şi să îşi adjudece toate cele trei puncte puse în joc. În clasamentul FIFA echipa României se afă pe poziţia 21 cu 876 puncte, iar Irlanda de Nord este pe 43 cu 625 puncte. Pentru tricolori, meciul din această seară este cel cu numărul 655. Tricolorii au până acum  291 de victorii, 164 egaluri şi 199 de înfrângeri, şi un golaveraj de 1087- 847.

În cele 269 de jocuri de pe teren propriu, au fost 166 de victorii, 55 de egaluri, 48 de eşecuri şi un golaveraj de 583-273. În deplasare, din cele 315 partide, 99 au fost victorii, 90 egaluri, iar 126 eşecuri.  Restul întâlnirilor au avut loc pe teren neutru.

Cele două ţări s-au întâlnit de două ori, în preliminariile Cupei Mondiale din 1986. Ambele meciuri au fost câştigate de irlandezi, 3-2 pe teren propriu, 1-0, la Bucureşti. România  a ratat participarea la turneul final după blatul făcut de Irlanda de Nord şi Marea Britanie, pe Wembley, scor 0-0.

Au fost şi două jocuri amicale, primul, pe 23 martie 1994, la Belfast, 2-0 pentz Irlanda- cu Anghel Iordănescu pe banca tricolorilor, şi pe 27 mai, în cadrul unui turneu în Statele Unite ale Americii, scor 2-0 pentru România.

 

 

 

 

Cele mai citite

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă