15 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăLifestyleSpania - Olanda 1-5, în grupa B la CM. Înfrângere grea pentru...

Spania – Olanda 1-5, în grupa B la CM. Înfrângere grea pentru campioana en titre!

Olanda a reputat o victorie uriașă în grupa B a Cupei Mondiale din Brazilia. Elevii lui Van Gaal s-au impus cu 5-1 în fața campioanei en titre, Spania, după ce ibericii au deschis scorul din penalty.

Dincolo de revansă şi orgolii, miza a fost una şi mai mare. Ambele echipe vor să câştige grupa pentru a evita, în faza a doua a turneului, un meci cu Brazilia, a doua favorită a competiţiei. 

 Înfrângerea este una greu de digerat pentru suporterii spanioli și pentru elevii lui Del Bosque, în condițiile în care Spania învingea, în finala CM 2010, chiar selecționata Olandei. De această dată a fost revanșa olandezilor.

Echipele de start

Spania: Casillas – Azpilicueta, Pique, S. Ramos, J. Alba – X. Alonso, Busquets – D. Silva, Xavi, Iniesta – D. Costa
Selecționer: Vicente Del Bosque

Olanda: Cillessen – Janmaat, Vlaar, Vrij, M. Indi, Blind – Nigel De Jong, Guzman, Sneijder – Robben, Van Persie
Selecționer: Louis van Gaal

Centralul partidei este italianul Nicola Rizzoli.

Spania are un avantaj dacă vorbim despre jucători. 12 dintre jucătorii de acum patru ani se regăsesc şi în lotul de la mondialul de acum, în timp ce olandezii au mai păstrat doar şase jucători- Van Persie, Huntelaar, Vorm, De Jong, Sneijder şi Kuyt.

Meciul din această seară este al 11-lea disputat de cele două echipe. Spaniolii au câştigat de 5 ori şi un meci s-a încheiat la egalitate.

Van Gaal nu a mai aşteptat startul meciului şi a anunţat déjà echipa cu care vrea să încurce planurile campioanei mondiale: Cillessen – Janmaat, Vlaar, De Vrij, Martins Indi, Blind – De Guzman, Sneijder, De Jong – Robben, Van Persie.

 

Cele mai citite

6 piese de mobilier esențiale în amenajarea unei camere pentru tineret

Cu siguranță, amenajarea unei camere pentru tineret este o sarcină care necesită atenție și creativitate....

Irina Begu, calificată în turul al treilea la Roma

Irina Begu s-a calificat în turul al treilea al turneului de categorie WTA 1000 de la Roma, după ce franţuzoaica Oceane Dodin a abandonat...

Declin demografic în România. Numărul de nașteri scade

Declinul demografic în România devine tot mai evident, cu un număr tot mai mic de nașteri înregistrat în primele trei luni ale acestui an,...
Ultima oră
Pe aceeași temă