20.7 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăLifestyleLIVE TEXT Finlanda - România: 21.45. Totul despre duelul din preliminariile Euro...

LIVE TEXT Finlanda – România: 21.45. Totul despre duelul din preliminariile Euro 2016

România întâlnește Finlanda, marți, de la ora 21.45, în deplasare, la Helsinki. Cu toate că ambii selecționeri au declarat că s-ar mulțumi cu un rezultat de egalitate, este de așteptat ca jucătorii nordici să forțeze victoria. Meciul face parte din cea de a treia etapă a preliminariilor Euro 2016.

Echipe probabile (echipele de start vor fi anunțate la 21.45):

România: Tătăruşanu – Luchin, Grigore, Chiricheş, Raţ – Prepeliţă, Pintilii – Torje, Sânmărtean, Tănase – Stancu;

Finlanda: Maenpaa – Arkivuo, Moisander, Toivio, Hurme – Hetemaj, Sparv, Ring – Riski, R. Eremenko, Pukki;

Clasament Grupa F

Echipe Meciuri V E Î Goluri marcate Goluri primite Golaveraj Puncte
Irlanda N. 2 2 0 0 4 1 3 6
Finlanda 2 1 1 0 4 2 2 4
România 2 1 1 0 2 1 1 4
Grecia 2 0 1 1 1 2 -1 1
Ungaria 2 0 1 1 2 3 -1 1
Ile. Faraoe 2 0 0 2 1 5 -4 0

Rezultate: Grecia – România 0-1, România – Ungaria 1-1; Insulele Faraoe – Islanda 1-3, Finlanda – Grecia 1-1.

Pataalainen vs Pițurcă

Rezultatele din primele două etape anunță un meci dificil între două echipe care și-au luat o opțiune serioasă la calificare. Atât selecționerul finlandez Mixu Paatelainen , cât și Victor Pițurcă ar fi mulțumiți cu un egal, cu toate că finlandezii ar putea forța victoria pe final de meci. Jucătorii nordici nu și-au ascuns intenția de a încheia meciul cu 3 puncte câștigate.

România, cu toate că era favorită clară, a tras semnale de alarmă după ce, sâmbătă, a obținut doar un egal cu Ungaria, pe Arena Națională. Mai mult tricolorii, o parte dintre ei cu puține meciuri în picioare la echipele de club, au arătat o formă slabă, accidentările apărând destul de ușor. Cel mai probabil, după un meci cum a fost cel cu Ungaria, disputat cu doar 3 zile în urmă, tricolorii vor arăta cel mult forma de pe Arena Națională. De asemeni nici finlandezii nu mai sunt proaspeți, însă rezultatul mare din ultimul meci, egal cu Grecia, le-a ridicat foarte mult moralul.

Victor Pițurcă, pentru a avea vreo șansă, va trebui să nu joace cartea defensivă pentru că este clar că împotriva finlandezilor nu are valoare această strategie. Miza lui Pițurcă ar trebui să fie pe jucători precum Stancu, Keșeru sau Rusescu. Toți ar trebui rulați pe parcursul celor 90 minute, în timp ce la nivel defensiv Pițurcă ar trebui să nu mai repete greșeala din meciul precedent și să-l mute pe Chiricheș, din bandă, înapoi în centru.

Pataalainen va miza pe cei mai buni oameni ai săi în atac, inclusiv Riku Riski, autorul a două dintre cele 4 goluri marcate de finlandezi până acum. În vârstă de 25 de ani, Riski este atacant la o echipă de tradiție din fotbalul norvegian, Rosenborg. 

Meciul Finlanda – România va fi unul dintre cele mai echilibrate din istoria confruntărilor dintre cele două echipe. România nu a pierdut niciodată cu Finlanda, iar cea mai mare victorie este și recordul all-time al naționalei, 9-0.

Casele de pariuri oferă cote apropiate, pentru victorie, celor două echipe. Un exemplu, potrivit bwin.com, este: Finlanda – 2.80, Egal – 3.00, România – 2.65.

Cele mai citite

Circulația pe Transalpina, oprită în acest weekend

Circulaţia rutieră va fi oprită, sâmbătă şi duminică, pe drumul naţional DN 67C, pentru desfăşurarea competiţiei sportive „Transalpina Master Challenge”. Potrivit Direcției Regionale de Drumuri...

Ministrul Apărării, despre sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Sprijinul "ferm" pentru state precum Ucraina şi Republica Moldova şi o abordare cuprinzătoare a securităţii în regiunea Mării Negre sunt "esenţiale", pe termen scurt...

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, unde vor participa la categoriile 71 kg, respectiv 49...
Ultima oră
Pe aceeași temă