13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleRomânia - Finlanda: 1-1. Remiză DRAMATICĂ pe Arena Națională!

România – Finlanda: 1-1. Remiză DRAMATICĂ pe Arena Națională!

România își păstrează șansele la calificarea la Euro 2016, după remiza dramatică de pe Arena Națională, scor 1-1. Tricolorii vor încheia campania de calificare, duminică, în Insulele Feroe.

Citește și Preliminarii Euro 2016: Clasamentul și rezultatele Grupei F, după România – Finlanda. UPDATE etapa a 9-a

———-

LIVESCORE România – Finlanda: 1-1

Min 90+1: GOL, HOBAN 

Citește și GALERIE FOTO. Cum a trăit al 12-lea jucător România – Finlanda 1-1. Meciul, văzut din tribune

23.29: Pe stadion este scandată demisia lui Iordanescu, reacția obișnuită a suporterilor români la fiecare eșec al naționalei. Torje, înlocuit de Adi Popa. 

23.27 min 85: România pierde mingi importante și lasă apărarea descoperită. Finlanda are momente bune de joc. România are atacuri neconcludente, iar Finlanda poate spera la un rezultat istoric.

23.23 min 80: Maxim executa bine o lovitură liberă, dar Keșeru este prost poziționat, cu spatele la poartă. Pierde balonul.

Schimbare România: Andone îl înlocuiește pe Stancu

23.08: min 67 GOL, Finlanda, marcat de POHJANPALO. Tricolorii au cedat într-un moment foarte important. Calificarea este pusă în pericol în cazul unei înfrângeri.

23.01 min 59: schimbare România: Iese Chipciu și intră Maxim

23.00 min 57: Ratare mare pentru România. Sânmârtean driblează un adversar și trimite perfect la colțul scurt pentru Keșeru. Reluarea cu capul este blocată de portarul advers.

22.57 min 55: Bară, Torje! Un șut foarte bun al lui Torje, dar a lovit bara. 

22.47: A început a doua repriză. Romania începe ofensiv și partea a doua, cu acțiuni de atac în zona lui Keșeru sau Sânmârtean.

22.33 min 45: S-a terminat prima repriză. Acum este pauză. 

22.30 min 42: Sânmârtean ratează o nouă ocazie pentru România

22.27 min 40: România ratează o noua fază fixă. Keșeru bate bine o lovitura liberă, mingea este deviată, iar Hoban reia de la marginea careului, dar trimite direct în brațele portarului advers. Meciul a mai scăzut din intensitate, iar Tricolorii sunt în continuare în căutarea golului.

22.23: Finlanda pune presiune din ce în ce mai mare pe apărarea României, mai ales la fazele fixe. Tricolorii încearcă să țină mingea cât mai sus prin Keșeru, Stancu, în centru sau prin acțiunile în viteza pe flancuri, cu Torje în prim-plan. Keșeru ratează încă o ocazie bună pentru România. 

22.14: România continuă sa facă joc de posesie, cu mingi lansate spre Sânmârtean și atacanți. Finlanda stî mai bine in teren, însă rareori le pune probleme tricolorilor.

 22.05: Finlanda are prima mare ocazie de gol. Apără Tatărușanu. Tricolorii duc imediat mingea în careul advers. Ratare pentru România, după ce portarul advers scoate de sub bară. Meciul are un ritm foarte bun, iar finlandezii par să se fi trezit și ei.

 21.58: România a dominat clar debutul de meci, însă tricolorii au ratat trei ocazii importante de gol, care le-ar fi putut aduce un avantaj binemeritat.

21.50: Tricolorii încep în forță. România are primul corner al partidei, din care creează o fază periculoasă. Parada a portarului advers. Atmosfera pe Arena Națională este una mirifică: zeci de mii de suporteri strigând la unison ”hai România”.

——

UPDATE: Echipele de start: 

România: Tătăruşanu – Papp, Chiricheş, D. Grigore, Raţ – Hoban, Sânmărtean – Torje, Stancu, Chipciu – Keşeru

Finlanda: Hradecky, Arajuuri, Moisander, Arkivuo, Uronen – Schüller, P. Hetemaj, Halsti, Ring – Pukki, Pohjanpalo

——–

România întâlnește Finlanda, joi, de la ora 21.45, pe Arena Națională, în cadrul penultimei etape a preliminariilor Euro 2016. Tricolorii își pot asigura calificarea la turneul final din Franța încă din această seară.

Echipa lui Anghel Iordănescu va da piept cu elevii lui Markku Kanerva într-o atmosferă incendiară, pe Arena Națională urmând să fie prezenți circa 50.000 suporteri tricolori. O victorie la București i-ar putea asigura naționalei României accesul la Euro 2016, fără a mai trece prin emoțiile barajului.

Meciul, la care au fost mobilizați 700 de jandarmi, va fi unul de maximă intensitate pentru suporterii români, care au epuizat biletele în doar 24 de ore, la scurt timp după ce UEFA a ridicat sancțiunea asupra FRF privind disputarea meciului cu porțile închise.

Citește și Avancronică: Tricolorii, în linie dreaptă spre Euro 2016. Primul 11 și oamenii de gol înaintea duelului cu Finlanda

România are nevoie de patru puncte în meciurile cu Finlanda și Insulele Feroe pentru a fi sigură de ocuparea locului al doilea la finalul preliminariilor. Tricolorii sunt într-o luptă strânsă pentru această poziție cu Ungaria, însă în cazul unui eșec, joi seară, Finlanda ar putea intra și ea în calcule.

Anghel Iordănescu va folosi în mare parte aceeași echipă de la ultimele trei meciuri, iar ofensiva se va baza în continuare pe jucători ca: Claudiu Keșeru, Alex Chipciu sau Lucian Sânmărtean. De asemenea noi jucători intrați în circuitul naționalei, precum Constantin Budescu, ar putea fi de asemenea decisivi.

Tot joi seară se vor mai disputa, în cadrul grupei F, meciuri: Ungaria – Feroe, Irlanda N. – Grecia.

Citește și Preliminarii Euro 2016: Clasamentul și rezultatele Grupei F, după România – Grecia. UPDATE etapa a 8-a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

VIDEO REZUMAT. Emoții pentru moldoveni. Lupta la retrogradare, din ce în ce mai “tăioasă”

Într-o confruntare tensionată din cadrul etapei cu numărul șase din play-out-ul Superligii Românești, echipa Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie prețioasă cu...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...
Ultima oră
Pe aceeași temă