12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleRomânia - Grecia: 0-0. Tricolorii obțin doar o remiză, dar își mențin...

România – Grecia: 0-0. Tricolorii obțin doar o remiză, dar își mențin poziția în grupă. Preliminarii Euro 2016

România a încheiat cu o remiză albă meciul cu Grecia, de pe Arena Națională, din etapa a 8-a a preliminariilor Euro 2016. Tricolorii rămân pe locul al doilea în grupă, iar cea mai bună veste a serii vine de la Belfast.

Vezi aici clasamentul gurpei F după meciului România – Grecia

România nu a reușit să urce pe primul loc în grupă, cu toate că rezultatul din partida Irlanda de Nord – Ungaria (1-1), i-ar fi permis acest lucru în cazul unei victorii în fața grecilor. În schimb tricolorii se mențin la trei puncte distanță în fața locului al treilea, cu două etape înainte de finalul campaniei de calificare la Euro 2016.

Pentru tricolori urmează ultimele două partide: cu Finlanda (București, 8 octombrie), cu Ile. Feroe (Torșavin, 11 octombrie).

LIVE TEXT România – Grecia: 0-0

Min 90+2: Sânmărtean ratează poate ultima mare ocazie a României, după ce a executat foarte prost o lovitură liberă dintr-o poziție destul de bună.

Min 90: GALBEN, Grecia: Manolas primește și el cartonașul, poate prea târziu.

Min 87: Schimbare Grecia: Mitroglou este înlocuit de Karelis.

Min 80: Schimbare România: Hoban este înlocuit de Andone. Tânărul atacant din Primera Divison debutează la națională.

Min 78: Veștile sunt foarte proaste de la Belgast, acolo unde Ungaria conduce cu 1-0. România are neapărat nevoie de un gol în acest final de meci. Keșeru nu reușește decât să obțină un galben, primul pentru elevii lui Iordănescu.

Min 71: Nu s-a schimbat foarte mult jocul tricolorilor, iar Keșeru comite un fault.

Min 68: GALBEN, Grecia: Holebas vede primul cartonaș al meciului.

Min 64: Schimbare România: Sânmărtean intră în locul lui Budescu; Adi Popa îl înlocuiește pe Maxim.

Min 61: Grecii au câteva acțiuni mai periculoase la poarta lui Tătărușanu, însă fără ocazii concrete. Tricolorii se apără bine, le lipsește însă un om de gol.

Min 59: Tricolorii sunt ținuți de întreaga echipă a Greciei la marginea careului advers. Liniile ofensive ale elenilor sunt greu de pătruns.

Min 55: Keșeru are un joc foarte individualist și probabil că nu ar fi o surpriză dacă ar fi primul schimbat.

Min 52: Torje execută un corner, dar de această dată tricolorii nu reușesc să pună pericol la poarta adversă. Grecii continuă cu intrările periculoase, Aravidis intrând urât la Maxim. Niciun galben nu a fost arătat până acum, cu toate că ar fi fost cazul. 

Min 47: Schimbare Grecia: Vyntra intră în locul lui Fetfatzidis. Între timp grecii reiau vechiul lor joc, cel practicat în urmă cu mai mulți ani, bazat pe faulturi și fără strălucire la fazele de atac.

Min 46: REPRIZA A DOUA. Meciul continuă în cea de a doua parte a sa cu o nouă ocazie ratată de tricolori, de această dată prin Torje.

PAUZĂ – Prima repriză a fost una dominată clar de tricolori, cu toate că pe plan ofensiv ratările numeroase probabil că i-au adus la exasperare pe cei 40.000 suporteri adunați pe Arena Națională. O lipsă de precizie la unele centrări mai lungi, dar și ezitarea în fața porții au făcut ca tricolorii să nu deschidă scorul. Keșeru și Budescu, oamenii de la care se așteptau goluri, nu au făcut decât să treacă pe lângă gol până acum.

Min 45: Prima repriză se încheie cu un fault comis de Paul Papp.

Min 42: Posesia balonului a fost una destul de strânsă până acum, cel puțin după cum arată statisticile UEFA, respectiv 51-49% pentru greci. Impresia de pe teren a fost cu totul alta, grecii legând cu greu mai mult de 3-4 pase.

Min 40: Ocaziile curg la poarta adversarilor. După Budescu, Keșeru ratează și el din nou o ocazie. Torje executase bine un corner, dar atacantul tricolor nu a reluat cu precizie.

Min 35: Apar și primele faulturi. Manolas intră mai tare la Budescu, dar românul nu pățește nimic. Hoban îl faultează și el pe Samaris.

Min 33: Budescu execută bine o lovitură liberă, dar ratează cadrul porții. Tricolorii domină centrul terenului, însă golul mult așteptat pare încă departe.

Min 30: România obține un corner, iar Maxim trimite bine în careu, însă faza se stinge pentru tricolori.

Min 25: Defensiva României funcționează foarte bine, Dragoș Grigore, fostul fotbalist de la Toulouse având prestații la nivel foarte înalt. În schimb compartimentul ofensiv ratează prea multe ocazii la poarta grecilor.

Min 20: Budescu ratează o ocazie mare de gol. Mijlocașul ofensiv al Astrei nu îl învinge pe Karnezis, care agață balonul trimis de român.

Min 17: Noi ratări ale României. Torje bate bine două cornere la rând, dar Keșeru nu reușește să străpungă defensiva adversă.

Min 13: Grecii ezită la centrul terenului, construiesc cu greu. Tricolorii au o șansă bună în această seară, la cum arată jocul în acest moment, iar elevii lui Iordănescu trebuie să profite de acest lucru. Adversarii sunt într-o formă destul de slabă.

Min 11: Partida continuă cu un joc la centrul terenului, fără ca grecii să pună probleme defensivei tricolore.

Min 7: Tricolorii au un prim atac serios la poarta Greciei, prin Budescu, dar elenii se apără bine. 

Min 3: Budescu execută o primă lovitură liberă, iar Torje trimite un șut spre poartă. România începe foarte ofensiv partida, iar în acest moment meciul arată foarte bine.

Ora 21.45 Min 1: A început meciul de pe Arena Națională. România are nevoie de o victorie. Iordănescu a făcut titularizări supriză în această seară.

Update Ora 21.43: Atmosfera pe Arena Națională este una de zile mari. Aproape 40.000 suporteri fac o galerie impresionantă la meciul care ar putea aduce calificarea la Euro 2016.

Echipa de start România: Tătăruşanu – Papp, Chiricheş, Dr. Grigore, Raţ – Pintilii, Hoban – Torje, Budescu, Maxim – Keşeru.

Echipa de start Grecia: Karnezis – Holebas, Papastathopoulos, Manolas, Kitsiou – Tziolis, Aravidis – Samaris, Fortounis, Fetfatzidis, Mitroglou

—-

România întâlnește Grecia, pe Arena Națională (București), luni, de la ora 21.45, în etapa a 8-a a preliminariilor Euro 2016. Pentru tricolori un singur rezultat poate fi considerat bun, victoria, ei putându-și asigura astfel calificarea la turneul final din Franța.

Elevii lui Anghel Iordănescu, selecționerul României, își pot asigura cel puțin calificarea la barajul Euro 2016 în cazul unei victorii în fața Greciei, însă adevărata miză este ocuparea unuia dintre primele două locuri ale grupei, care vor duce direct la turneul final.

Grecia este deja eliminată de la Euro 2016, elenii obținând doar 2 puncte în primele 7 partide, astfel că misiunea tricolorilor va fi cu atât mai ușoară în această seară. Totuși, după ce au pierdut cu Finlanda, acasă, scor 0-1, în etapa precedentă, grecii speră să scoată un rezultat onorabil la București.

Duelul cu numărul 35 dintre cele două reprezentative se anunță unul în care de o parte se va afla o echipă aproape disperată să obțină cele trei puncte (România), iar de cealaltă o echipă cu un moral scăzut, dar care nu mai are nimic de pierdut.

Singura soluție pentru Iordănescu va fi să facă un meci cât mai ofensiv, cu toate că generalul de regulă preferă un joc de posesie, în care apărarea nu este deloc neglijată. Cel mai probabil un meci strâns, duelul România – Grecia, ar putea fi decis mai ales în a doua parte atunci când este de așteptat ca echipa lui Iordănescu să se năpustească asupra porții adverse, mai ales că presiunea pe care o vor pune cei peste 30.000 fani va fi una incredibilă.

Cu Chipciu suspendat, România l-ar putea pierde în meciul următor și pe Claudiu Keșeru, care dacă va primi galben cu Grecia nu va mai putea evolua în partida din etapa următoare. În schimb grecii au o situația și mai dificilă, aproape de suspendare fiind cinci jucători, dintre care trei de bază: Giannis Maniatis, Kostas Manolas și Andreas Samaris. Astfel adversarii din această seară au probleme mult mai mari, mai ales că antrenorul uruguayan, Sergio Markarián a fost la un pas să se despartă de naționala elenă, în iulie, când și-a dat demisia, însă aceasta i-a fost refuzată.

România nu a mai pierdut un meci pe teren propriu din 10 septembrie 2013, de la acel 0-2 cu Turcia, în timp ce grecii nu au câștigat niciun meci în preliminariile Euro 2016.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă