15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleASA Târgu Mureș câștigă Supercupa României, după 1-0 cu Steaua. Victorie MARE...

ASA Târgu Mureș câștigă Supercupa României, după 1-0 cu Steaua. Victorie MARE pentru Super Dan!

ASA Târgu Mureș a câștigat, în premieră, Supercupa României, după ce a învins-o pe Steaua, la Constanța, cu scorul de 1-0. Pentru Dan Petrescu această victorie are o importanță deosebită.

ASA s-a impus în fața Stelei printr-o fazî superbă creată chiar de fostul stelist, polonezul Pawel Golanski, cel care a trimis o centrare șutată spre poarta lui Niță. Cu toate că marcatorul a fost Axente el abia a reușit să atingă balonul, care oricum îl depășea pe Cojocaru și intra în poartă.

Dan Petrescu se va despărți în această noapte de ASA Târgu Mureș, la aproximativ o lună după ce a preluat conducerea tehnică a echipei ardelene. Astfel Petrescu a reușit să câștige un trofeu la singurul meci oficial în care s-a aflat pe banca tehnică a echipei.

Pentru Mirel Rădoi debutul ca antrenor este unul dificil, dar tehnicianul stelist are tot timpul să își îmbunătățească palmaresul, însă are mare nevoie de câteva transferuri de calitate la echipă. Altfel Steaua riscă inclusiv să rateze grupele celor două competiții europene.

Locul lui Dan Petrescu la ASA va fi luat de Vasile Miriuță, care în sezonul trecut, a antrenat-o, în tur, pe CFR Cluj. ASA se confruntă cu probleme financiare grave, acesta fiind motivul pentru Dan Petrescu a decis să dea curs unei alte oferte venite din China.

—- 

Live Text Steaua – ASA Târgu Mureș: 0-1

Min 90+3: FINAL DE MECI.

Min 90+2: Schimbare ASA: Romario, înlocuit de Manolov.

Min 90: Meciul intră în prelungiri.

Min 86: Minutele se scurg în defavoarea steliștilor și a lui Mirel Rădoi, în timp ce Dan Petrescu are toate șansele ca la singurul meci oficial pe care s-a aflat pe banca ASA să ridice deasupra capului un trofeu.

Min 83: Schimbare ASA: Golanski nu mai poate continua și este înlocuit de Hanca.

Min 80: Steaua și ASA nu au reușit să se ridice până acum la spectacolul așteptat, cu unele momente foarte bune din repriza a doua.

Min 76: Steliștii nu găsesc culoarul pentru gol. Meciul este foarte echilibrat și cu excepția fazelor ofensive ale campioanei începe să semene cu prima repriză.

Min 74: Schimbare Steaua: Muniru este înlocuit de Mihalcea.

Min 73: Steaua pleacă în atac. Elevii lui Rădoi încearcă să echilibreze jocul.

Min 69: Scorul încinge spiritele, jucătorii celor două echipe fiind la un pas de o încăierare, după ce Stanciu a avut o dispută cu Romario.

Min 68: Schimbare Steaua: Neagu este înlocuit de Tahar.

Min 66: ASA este pe drumul care o poate duce spre un rezultat aproape surprinzător. Probabil singurul atu al mureșenilor în fața Stelei este faptul că îl au pe banca tehnică pe Dan Petrescu, și au reușit două-trei transferuri foarte inspirate.

Min 63: GOOOL, ASA. Scorul este deschis chiar de un fost stelist, Golanski, care l-a păcălit pe Cojocaru cu un șut centrare. Mingea l-a lobat, din pământ, pe Cojocaru. Șut superb reușit de fostul jucător al Stelei.

Min 60: Schimbare ASA: Varga este înlocuit de Pedro.

Min 58: OCAZIE ASA. Mingea ajunge în careul steliștilor, dar ASA nu reușește să profite de ocazie, după ce Niță ajunsese la pământ. 

Min 56: OCAZIE STEAUA. Chipciu reușește un șut puțin peste transversală, iar ASA scapă și de această dată.

Min 54: Steliștii recapătă posesia, iar meciul pare să tragă balanța în favoarea Stelei. Cu toate acestea până și suporterii, veniți de pe plajă, de la Constanța își doresc să vadă altceva pe teren.

Min 51: A doua parte a meciului a început lansat, cu ocazii la ambele porți, cu echipele revigorate. Meciul începe să se ridice la nivelul așteptat de toată lumea.

Min 49: OCAZIE, STEAUA. Chipciu execută perfect o lovitură liberă, dar mingea este respinsă puțin peste transversală. Cornerul nu le mai aduce nicio fază periculoasă steliștilor.

Min 47: OCAZIE, ASA. Repriza a doua începe cu o ocazie mare a lui Ousmane, care trimite o torpilă la firul ierbii, dar mingea trece la două palme de colțul lung.

Min 46: A început repriza a doua.

PAUZĂ

Min 45: Schimbare Steaua: Iancu este înlocuit de Grădinaru.

Min 45: GALBEN ASA – Varga vede primul cartonaș al meciului.

Min 44: Fază frumoasă reușită de Tudorie, care șutează de la marginea careului de 16 m dar mignea este reținută de Stăncioriu. Tudorie arată că are instinct de atacant.

Min 42: Partida arată poate ceva mai bine decât un meci amical, însă este clar că echipele nu au nicio miză. Pentru Steaua acest trofeu pare să nu valoreze foarte mult, după declara și Becali înaintea meciului.

Min 39: Steaua execută o lovitură liberă. Iancu are evoluții bune în această seară, însă este suficient pentru ceea ce are nevoie Steaua pe postul său.

Min 36: Steliștii îl caută din nou pe Tudorie, dar fostul jucător al Oțelului nu reușește un șut puternic la poarta adversă și astfel ratează o ocazie de a deschide scorul.

Min 33: Tudorie nu pare să fie atacantul de care avea nevoie Steaua pentru a scoate din joc apărarea adversă. Deocamdată el rămâne singura soluție a lui Rădoi. Nici Muniru nu se ridică deocamdată la nivelul impus de campioană.

Min 29: La meci sunt prezenți câțiva oameni de fotbal, precum președintele FRF Răzvan Burleanu sau viitorul antrenor al ASA, Vasile Miriuță, care îi va lua locul lui Dan Petrescu imediat după acest meci. Petrescu va pleca în China, iar Miriuță va rămâne cu dificila sarcină de a menține pe linia de plutire o echipă cu mari probleme financiare.

Min 27: Toșca reușește o centrare bună către Chipciu, dar șeptarul nu reușește să intercepteze balonul. Steaua rămâne mai periculoasă, cu toate că se vede că Rădoi nu neglijează nici defensiva. Steaua încearcă să facă un joc de posesie. Jocul Stelei, sub comanda lui Rădoi, nu arată cu mult mai diferit față de ce se întâmpla sub comanda lui Gâlcă.

Min 23: ASA încearcă să iasă la atac, dar Steaua rămâne foarte avansată în teren. Rădoi are parte de un debut bun, deocamdată, pe banca Stelei.

Min 19: Meciul se mută din nou în terenul mureșenilor, însă echipa lui Dan Petrescu stă bine în defensivă.

Min 16: ASA iese din propria jumătate, are câteva acțiuni prin Mureșan și Brandan, însă nimic concret. Steaua lui Rădoi pare să fie așezată ceva mai bine pe teren.

Min 13: Meciul prinde ritm, o dată cu acțiunile de atac din ce în ce mai curajoase ale Stelei. Atmosfera din tribune rămâne una estivală, cu persoane venite de la plajă, unii chiar în șlapi, cu majoritatea suporterilor de partea steliștilor. Cel puțin 10.000 de persoane sunt în tribune în acest moment.

Min 10: Fază frumoasă reușită de Gabi Iancu, jucătorul reușind să dribleze doi adversari, după care a trimis o minge spre Chipciu. Șeptarul stelist a prins un șut puternic de la distanță, reținut în doi timp de Stăncioiu.

Min 7: Tudoie, tânărul atacant al steliștilor îl pune la pământ pe un jucător al mureșenilor. Brandan execută o lovitură liberă, dar Steaua se apără bine. Meciul este destul de echilibrat în aceste prime minute de joc.

Min 5: Steliștii au primul corner al meciului, dar mureșenii se apără bine. Atmosfera este departe de ceea ce ar trebui să însemne un astfel de eveniment. Cozile la stadion încă nu s-au terminat, lumea continuă să intre în tribune. Multe bilete au fost vândute ilegal la porțile stadionului, de către așa-zișii bișnițari.

Min 2: Meciul a început cu un ritm destul de lent, cu mingi înalte trimise dintr-o parte în cealaltă.

Min 1 0-0: A început Supercupa României 2015. Ambele echipe au un echipament nou, steliștii aproape complet în roșu, iar mureșenii în alb și cu dungi albastre.

Ora 21.00: Echipele au intrat deja pe teren și în scurt timp începe Supercupa României 2015.

Echipa de start Steaua: Cojocaru – Râpă, Tamaş, Varela (cpt), Tosca – Sulley, Neagu – Iancu, Stanciu, Chipciu – Tudorie

Echipa de start ASA: Stăncioiu – Golanski, M. Constantin, Bejan, Brandan – Gorobsov, Mureşan – Varga, Manolov, Romario – Axente

—-

Steaua întâlnește, miercuri, de la ora 21.00, echipa ASA Târgu Mureș în Supercupa României, ediția 2015. Duelul de la Constanța va fi primul dintre Mirel Rădoi și Dan Petrescu.

Ediția cu numărul 17 a Supercupei României se anunță un duel al surprizelor. Cele două echipe, fruntașele campionatului trecut, încep noul sezon cu o față nouă, iar aceste schimbări se pot vedea încă de la acest meci. Pe de o parte, Steaua, campioana României, a schimbat o parte dintre jucătorii de bază, inclusiv antrenorul, iar ceea ce va urma cu Mirel Rădoi pe banca tehnică se anunță un nou început.

De cealaltă parte, ASA este o echipă, pe cât de puternică în sezonul trecut, pe atât de vulnerabilă în această pauză de vară. Având conturile sechestrate de către DNA și cu unii jucători plecați sau pe picior de plecare, singurul lucru bun pentru ASA pare a fi aducerea lui Dan Petrescu pe banca tehnică. Chiar și așa nici măcar rămânerea “Bursucului” este incertă, el fiind dispus să dea curs unei oferte mult mai bănoase, din China, mai ales pe fondul problemelor apărute la ASA săptămâna aceasta.

Citește și Steaua – ASA Târgu Mureș: Avancronica unui duel al surprizelor. Totul despre Supercupa României 2015

Meciul dintre Steaua și ASA ar putea fi totodată unul test pentru cele două echipe, ele confruntându-se în prima partidă oficială din pauza dintre sezoane.

Pentru ASA Supercupa României 2015 este prima din istoria clubului, în timp ce steliștii au evoluat de 10 ori în această competiție, câștigând 6 dintre meciuri.

Steaua a intrat în această competiție din postura de câștigătoare a campionatului, dar și a Cupei. Cum ambele trofee au fost cucerite de aceeași echipă, al doilea club calificat a fost cel de pe locul al doilea din campionatul 2014/2015, resspectiv ASA.

Meciul se va disputa pe stadionul Farul, de la Constanța.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...
Ultima oră
Pe aceeași temă