9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăLifestyleLiga Europa: Steaua va întâlni o veche rivală. Astra, norocoasă la tragerile...

Liga Europa: Steaua va întâlni o veche rivală. Astra, norocoasă la tragerile la sorți!

UPDATE 14.15: Steaua va întâlni formația  norvegiană Rosenborg în play-off-ul Ligii Europa, în urma tragerilor la sorţi de vineri. Astra giurgiu va juca împotriva echipei olandeze AZ Alkmaar.

Steaua a avut din nou ghinion la tragerile la sorți primind cel mai dificil adversar. Steaua și Rosenborg s-au mai întâlnit într-o dublă de coșmar pentru roș-albaștri, în 2005. Rosenborg se impunea pe teren propriu cu scorul de 3-2, după 1-1 la București. O echipă care la acea dată era umbra unei foste mari forțe ale fotbalului nordic, Rosenborg a ieșit învingătoare datorită experienței sale mai mari.

Rosenborg s-a calificat în play-off după ce a eliminat-o pe Debrecen (Ungaria), scor 3-2/3-1.

Citește și Mirel Rădoi nu este interesat de o revanșă cu Rosenborg. Prima reacție a Stelei

Cea de a doua echipă românească din play-off-ul Ligii Europa, Astra Giurgiu a avut norocul de a nu primit cei mai dificili adversari, Borussia Dortmund și Southampton. Giurgiuvenii vor avea totuși o dublă dificilă în compania olandezilor de la AZ Alkmaar, locul 3 în campionatul Olandei, sezonul trecut.

Alkmaar a trecut, în runda precedentă, de turcii de la Istanbul Bașakșehir, scor 2-0/2-1.

Citește și Șumudică prefera Panathinaikos în loc de Alkmaar, în play-off-ul Ligii Europa. Prima reacție a tehnicianului Astrei

Primul tur al play-off-ului se va juca pe 20 august, iar returul pe 27 august.

—-

Meciurile din play-off-ul Ligii Europa vor fi stabilite, vineri, prin tragere la sorți, la Nyon (Elveția). Steaua și Astra își află viitoarele adversare de la ora 14.00.

Citește și Liga I Etapa a 5-a: Derby-ul Steaua – Dinamo încheie runda. Rezultate și program

Două echipe care au fost la un pas să bată palma pentru cel mai important transfer din Liga I, trecerea lui De Amorim și Alibec de la Astra la Steaua, au mers împreună la Nyon pentru a-și afla adversarele din runda finală a preliminariilor. Dacă vor trece de play-off-ul cele două vor evolua în grupele Ligii Europa. Pentru Steaua ar fi a 12-a prezență consecutivă în grupele unei cupe europene.

Citește și TOP 10 Cei mai longevivi antrenori din istoria fotbalului. I-au depășit pe Mao sau Stalin!

Steaua va avea parte de adversari mai ușori datorită statutului său de cap de serie, campioana României urmând să se afle în urna favoritelor. Regulamentul UEFA va interzice ca două echipe din aceeași țară, precum Steaua și Astra, să se întâlnească.

Cele mai puternice adversare pe care le-ar putea întâlni Steaua sunt: Rosenborg (Norvegia), Zoria Lugansk (Ucraina), Zilina (Slovacia), Vojvodina Novi Sad (Serbia) şi Altach (Austria).

Astra va întâlni adversari din urna capilor de serie, precum: Borussia Dortmund (Germania), AZ Alkmaar (Olanda), Sparta Praga (Cehia), Panathinaikos (Grecia), Southampton (Anglia), Krasnodar (Rusia), Rubin Kazan (Rusia), Red Bull Salzburg (Austria), Fenerbahçe (Turcia), Girondins de Bordeaux (Franța), Lech Poznań (Polonia), Slovan Liberec (Cehia).

În timp ce Steaua a ajuns în play-off, după o eliminare dramatică din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor (scor 2-4/1-1 cu Partizan), pentru Astra ajungerea în această fază a Ligii Europa a fost un pas înainte. Giurgiuvenii au reușit o eliminare spectaculoasă a englezilor de la West Ham.

Citește și Astra Giurgiu, calificată în play-off-ul Ligii Europa! Eliminare SURPRIZĂ a lui West Ham

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

VIDEO. Fermierii britanici protestează față de normele și acordurile comerciale post-Brexit

Londra a negociat "cele mai proaste acorduri comerciale din lume" după ieșirea Marii Britanii din UE, susține fondatorul organizației Save British Farming, potrivit Euronews. Fermierii...
Ultima oră
Pe aceeași temă