16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăLifestyleLovitură în fotbal: Urmașul lui Maradona a părăsit Europa! Unde va juca...

Lovitură în fotbal: Urmașul lui Maradona a părăsit Europa! Unde va juca starul argentinian

Carlos Tevez revine în țara natală, după ce s-a despărțit de Juventus Torino și a semnat un contract cu fosta sa echipă Bocca Juniors. După un periplu în Europa, Tevez va juca din nou pe celebrul “La Bombonera”.

Cu toate că mai avea un an de contract cu Juventus, italienii au fost de acord ca, la dorința jucătorului, să renunțe la înțelegere și să-l lase pe Tevez să plece. Argentinianul a spus în repetate rânduri că Bocca Juniors este clubul său favorit, iar în condițiile în care parcursul său din Europa a avut de suferit după transferul în Italia, nu mai este surprinzătoarea întoarcerea sa în Argentina.

Citește și Scandal în fotbal: Messi, menajat într-un meci, după ce adversarii au primit bani

Juventus va încasa totuși suma de 5 milioane euro de la clubul argentinian, ceea ce este cu mult sub valoarea de piață a lui Tevez, care și la vârsta de 31 de ani ajunge să aibă o cotă de 23 milioane euro. În plus Juventus va avea prioritate la transferarea a doi tineri jucători de la Bocca.

Starul argentinian pleacă din Europa după ce 9 ani de zile în care a evoluat pentru cluburile de pe bătrânul continent. Despărțirea de Tevez, jucător care a evolua și în finala Ligii Campionilor, vine după ce Juventus și-a asigurat flancul ofensiv, print aducerea lui Mario Mandzukic și Dybala.

Tevez a venit pentru prima dată în Europa, în vara lui 2006, când s-a transferat la West Ham. De aici ajungea mai departe la cluburi precum: Manchester United, Manchester City și Juventus (2013). Apogeul l-a atins la City, acolo unde ajunsese la o cotă de peste 40 milioane euro.

Înainte ca Messi să devină un star, el având în prezent doar 28 de ani, Tevez era văzut ca un veritabil urmaș al lui Maradona. Cu toate acestea argentinianul nu a fost mereu la nivelul așteptărilor, lucru care l-a costat și în cursa pentru Balonul de Aur.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Xavi se va întâlni cu Joan Laporta pentru discuții în ceea ce privește viitorul său la Barcelona

Antrenorul de la FC Barcelona, Xavi Hernandez, și președintele Joan Laporta se vor întâlni pentru a discuta despre viitorul antrenorului la club. Se pare că...

Iohannis – dă-mi-o mie, NA-TO mie

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis reinventează schema clasică din blaturile fotbalului românesc. În loc de consacrata “dă-mi-o mie, na-ți-o ție”, șeful de la...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă