10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleLudogoreț - Steaua, avancronica unui meci cu impact asupra fotbalul românesc

Ludogoreț – Steaua, avancronica unui meci cu impact asupra fotbalul românesc

Steaua dispută miercuri seară, de la ora 21.45, cel mai important meci din fotbalul românesc inter-cluburi din acest an, urmând să joace returul cu Ludogoreț, din play-off-ul Ligii Campionilor. Mai importantă decât parcursul în grupele Ligii Campionilor, calificarea în această competiție aduce benficii majore pentru atât pentru club cât și pentru campionatul intern.

Live text: Ludogorets- Steaua, ora 21.45, în play-off-ul Ligii Campionilor

Steaua este la un pas de a doua calificare consecutivă în grupele Ligii Campionilor, după în meciul tur, s-a impus cu 1-0, la București, în fața bulgarilor de la Ludogoreț Razgrad. Un duel al campioanelor din cele două țări, partida se anunță una extrem de intensă. Pe stadionul din Sofia, cu o capacitate de peste 40.000 locuri, se anunță deja un duel al coregrafiilor celor două echipe. 

Steaua, cu toate că va juca pe teren străin, va beneficia de o susținere importantă și în capitala Bulgariei. Celor câteva mii de suporteri plecați din București li se vor alătura alte câteva mii ale echipelor rivale bulgărești ale lui Ludogoreț. Astfel fanii CSKA Sofia au anunțat deja că vor susține Steaua, ambele fiind foste cluburi ale armatei cu un trecut similar. Astfel cel puțin o treime din stadion va fi roș-albastru.

Până la meciul tur bulgarii declarau că nu este o tragedie să piardă cu Steaua, deoarece obiectivul lor era grupele Ligii Europa, în care s-au calificat automat o dată cu accederea în play-off-ul Ligii Campionilor. De această dată cel puțin antrenorul bulgar a schimbat retorica, iar o eliminare a Stelei este luată în calcul. 

Bulgarii se așteptau să piardă la scor la București, ceea ce nu ar fi fost de neconceput la cum a decurs partida, astfel că un 1-0 fragil al elevilor lui Gâlcă îi dă avânt campioanei din țara vecină.

Cel puțin din declarațiile celor doi antrenori meciul ar putea părea unul în care se vor înscrie multe goluri, ceea ce ar putea fi totuși o imagine greșită despre partida de la Sofia. Steaua nu se va putea baza pe Chipciu, care a înscris golul victoriei pe Arena Națională, el fiind suspendat, iar echipa lui Gâlcă oricum este deficitară la capitolul ofensivă, în lipsa unui vârf de calibru. De cealaltă parte nici bulgarii nu au arătat la București că i-ar putea da Stelei mai mult de 1-2 goluri între meci.

Lăsate la o parte declarațiile lui Gâlcă sau ale lui Dermendzhiev, se poate forma o imagine mai clară asupra meciului din această seară punând față în față cele două echipe.

Steaua vs Ludogoreț

Steaua, o echipă care o dată cu venirea lui Gâlcă a schimbat stilul de joc, este acum mai preocupată de posesie decât era în era Reghecampf. Centrul terenului rămâne în continuare un compartiment pe care se bazează jocul roș-albaștrilor, însă una dintre probleme este chiar în acest loc, unde singurul jucător care își poate asuma rolul de play-maker este Sânmărtean. Iar momentele de geniu ale fostului vasluian nu apar în mod constant la mijlocul terenului.

Ludogoreț, o echipă mai puțin închisă decât Steaua, poate fi ușor surprinsă pe contraatac, ceea ce s-a văzut la București. Însă de această dată Dermendzhiev va lua cu siguranță măsuri, iar bulgarii vor închide mai multe spațiile din fața careului de 16 metri.

Două echipe de valoarea apropiată a loturilor, în jurul a 34 milioane euro, Steaua și Ludogoreț vor oferi cel mai probabil un meci ceva mai închis față de cel de la București, bulgarii încercând să speculeze greșelile roș-albaștrilor, venite mai ales pe flancuri. Antrenorul bulgar declara că și-a pregătit echipa și pentru loviturile de la 11 metri, ceea ce nu este exclus să vedem. Totuși echipa lui Gâlcă rămâne la un nivel superior campioanei bulgare.

Nici forma celor două echipe nu este una foarte bună. Steaua a pierdut în fața Ceahlăului, în ultima etapă, fiind detronată din fruntea Ligii I, iar Ludogoreț a făcut 2-2 cu Lokomotiv Sofia. Dacă bulgarii îi vor avea în teren pe cei mai importanți oameni, Gâlcă nu este încă sigur că îl va putea trimite în luptă pe Tănase, care ar putea sta pe bancă altături de Chipciu. Tănase ar putea fi următorul transfer de marcă al Stelei.

O calificare în grupele Ligii ar consolida poziția a 15-a, ocupată de România în clasamentul coeficienților UEFA, ceea ce ar însemna un loc în plus în preliminariile Ligii Campionilor, în 2016.

Cele mai citite

România, pe ultimul loc din UE când vine vorba de vaccinare împotriva HPV

România nu stă deloc bine la capitolul vaccinare împotriva HPV. Potrivit standardelor impuse de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), țara noastră va avea nevoie...

Isărescu: Ne propunem să adâncim şi să extindem colaborarea pe care o avem prin parteneriatul BNR-ASE

Banca Naţională a României îşi propune să adâncească şi să extindă parteneriatul cu Academia de Studii Economice, scopul fiind acela de a construi în...

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...
Ultima oră
Pe aceeași temă