18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleLupte grele pe fronturile Ligii I. Etapa a 31-a

Lupte grele pe fronturile Ligii I. Etapa a 31-a

Cu doar 4 etape înainte de final, campionatul intern continuă cu lupte dramatice, atât la vârf, cât mai ales în coada clasamentului.

ASA Târgu Mureș și Steaua vor continua confruntarea în doi, pentru titlu, cel mai probabil până în ultima etapă. Runda 31 va însemna două meciuri, aparent ușoare pentru primele două clasate: Gaz Metan – ASA și Steaua – Concordia.

ASA are un meci mai ușor, cu o echipă care nu a arătat foarte multe în acest retur de campionat și care are șanse mici să evite retrogradarea. Echipa lui Ciobotariu ar câștiga primul său titlu din istorie, astfel că jucătorii au arătat o determinare absolută încă de la meciul cu Viitorul, din etapa precedentă, câștigat cu 6-1. Totuși medieșenii nu au mai pierdut de 5 meciuri și nu vor ceda fără luptă, mai ales că partida le-ar putea decide soarta.

Steaua va întâlni, pe Arena Națională, o echipă care s-a specializat, în retur, în încurcarea granzilor din campionat: 3-0 cu Dinamo, 2-2 cu Astra, dar și alte rezultate bune cu echipe ca CSMS Iași sau CSU Craiova. Cu toate că vor juca pe teren propriu, steliștii nu au avut prea mult noroc pe Arena Națională, mai ales după ce fanii au părăsit campioana României, în urma pierderii mărcii.

Situația va fi una complicată pentru echipa patronată de Gigi Becali, dacă nu va câștiga titlul, deoarece și-ar putea pierde total susținerea, în condițiile în care marca și palmaresul nu îi mai aparțin.

Steaua și ASA ar putea fi însoțite în cupele europene de FC Botoșani, clubul din nordul Moldovei având în proporții mari asigurat un loc de Liga Europa.

Retrogradarea, drama primul eșalon

Situația din coada clasamentului este una dramatică. Cluburi cu tradiție, precum FC Rapid sau U Cluj aflându-se sub linia de retrogradare, în timp ce echipe, care deocamdată au un grad redus de reprezentare a fanilor, ca Viitorul sau Concordia, au toate șansele să continuie și în 2016 în Liga I.

Pandurii, deși are 4 puncte peste primul loc retrogradabil, ar putea avea probeme dacă va pierde partida cu FC Brașov, în schimb o victorie putând simplifica finalul de sezon pentru gorjeni. Brașovul, aflată deocamdată în luptă directă cu Chiajna, ar putea fi amenințată în următoarele două etape de echipe ca FC Rapid sau U Cluj, ambele păstrând șanse reale la salvare.

Rapidiștii sunt și cei mai avantajați, în etapa a 31-a, urmând să aibă cel mai ușor meci dintre echipele de pe locurile 11-15. FC Rapid evoluează, în deplasare, în fața unei echipe care este ca și retrogradată, FC Ceahlăul. Această partidă ar putea fi decisivă pentru cele două cluburi. Înfrângerea va însemna automat eșalonul secund pentru Ceahlăul, în timp ce în cazul Rapidului orice rezultat în afară de o victorie ar echivala de asemenea, în mare parte, cu retrogradarea. Având în vedere partidele mai grele care vor urma, giuleștenii sunt forțați să câștige la Piatra Neamț pentru a continua cu șanse reale.

Program etapa 31: vineri – Pandurii – FC Brașov (18.30), FC Viitorul – Dinamo (21.00); sâmbătă – CSU Craiova – CSMS Iași (17.00), Petrolul – U Cluj (19.45); duminică – CFR Cluj – FC Botoșani (16.00), Gaz Metan – ASA Tg. Mureș (18.30), Steaua – Concordia (21.00).

 

Cele mai citite

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă