22 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăLifestyleMai multe cluburi din Liga Întâi vor menţinerea sistemului cu 18 echipe

Mai multe cluburi din Liga Întâi vor menţinerea sistemului cu 18 echipe

Mai multe cluburi din Liga Întâi doresc menţinerea sistemului competiţional cu 18 echipe în sezonul viitork chiar dacă reducerea la 14 formaţii a fost aprobată înaintea acestei ediţii de campionat. Conducătorii cluburilor spun că sunt prea multe echipe care ar urma să retrogradeze.

O sursă din cadrul FRF a declarat că renunţarea la schimbarea sistemului competiţional într-unul cu 14 echipe s-ar putea face în această iarnă.

"Am auzit de această intenţie a mai multor cluburi. Între tur şi retur s-ar putea face această schimbare. Ei îşi dau seama că este o mare eroare să treci brusc de la 18 echipe la sistem cu 14 echipe şi play-off. Abia acum îşi dau seama că e un sistem falimentar. Nu s-a mai întâmplat nicăieri aşa ceva până acum. Am auzit în ultima vreme discutându-se despre această chestiune. Voiau chiar să facă o propunere în Comitetul Executiv de luni, dar nu ştiu ce s-a întâmplat mai departe. Eu sunt sigur că se va găsi o soluţie în pauza de iarnă şi se va ajunge la sistemul cu 18 echipe ", a afirmat sursa citată, potrivit Mediafax.

Oficialul a mai spus că e normal ca Liga Profesionistă de Fotbal să nu dorească schimbarea de vreme ce sistemul cu 14 echipe a fost votat în majoritate de către membrii Adunării Generale: "E normal ca liga să nu fie de acord, după ce în Adunarea Generală a ligii au fost doar trei cluburi care nu au dorit trecerea la sistemul cu 14 echipe, Concordia Chiajna, Gaz Metan Mediaş şi Ceahlăul Piatra Neamţ. Restul au votat pentru schimibarea cu 14 echipe".

Comitetul Executiv al FRF a aprobat la 29 mai, în urma propunerii Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, ca din sezonul 2015-2016 în Liga I să evolueze 14 echipe, urmând ca în ediţia 2014-2015 dintre cele 18 echipe participante să retrogradeze şase formaţii şi să promoveze două din Liga a II-a.

Pentru a anula decizia luată în Comitetul Executiv al FRF, membrii Adunării Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal, adică reprezentanţii celor 18 echipe din Liga I, ar trebui să voteze păstrarea sistemului actual, care ulterior să fie ratificat într-o şedinţă a CEx al federaţiei.

 

Cele mai citite

Se construiește Centura Verde București – Ilfov. Premierul Ciolacu asistă la semnarea Memorandumului

În cinstea Zilei Mondiale a Mediului, în România se semnează un Memorandum pentru crearea Centurii Verzi București-Ilfov. Ziua Mondială a Mediului se serbătorește în data...

Ministerul de Externe confirmă că două fete decedate în inundațiile din Italia sunt cetățeni români. A treia persoană încă este căutată

Ministerul român al Afacerilor Externe a confirmat că două fete care au murit în inundațiile din Italia erau cetățeni români. Confirmarea din partea MAE a...

Un primar din Buzău este acuzat că și-a trecut proprietatea pe numele concubinei

În comuna Cozieni din județul Buzău, tensiunile au atins cote maxime după ce un locuitor a postat pe rețelele sociale informații compromițătoare despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă