13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleMeci de solidaritate cu Rapid

Meci de solidaritate cu Rapid

Suporterii dinamovişti au organizat sâmbătă, zi în care ar fi trebuit să aibă loc derby-ul Dinamo – Rapid în Liga I, un meci demonstrativ old boys între foste glorii ale celor două cluburi rivale. 

Partida desfăşurată la Sala Dinamo s-a dorit a fi un semn de solidaritate faţă de Rapid, grupare aflată în procedură de faliment căruia, joi, Liga Profesionistă de Fotbal i-a refuzat dreptul de a participa în Liga I, înlocuind-o cu ACS poli Timişoara, echipă retrogradată la finalul sezonului trecut. 

Organizat de fanii de la Peluza Cătălin Hîldan (PCH), meciul a strâns în sală aproximativ 1.300 de suporteri dinamovişti şi rapidişti, potrivit Agerpres. La staţia de amplificare s-a difuzat imnul Rapidului şi imnul României, iar cele două galerii rivale au scandat împreună de mai multe ori ‘Rapid nu moare’, precum şi injurii la adresa Federaţiei Române de Fotbal, Ligii Profesioniste de Fotbal şi clubului Steaua. 

De asemenea, fanii celor două echipe au aprins torţe, fumigene şi au aruncat câteva petarde. Pe timpul desfăşurării meciului au fost scandate numele echipelor de tradiţie care sunt în faliment sau traversează crize financiare acute precum Petrolul Ploieşti, Politehnica Timişoara sau Universitatea Cluj. 

Galeria rapidistă a afişat mai multe bannere printre care se numără: ‘Corupţia, mizeria şi patronii pe interes au distrus fotbalul românesc’ şi ‘Huliţi, prigoniţi, uniţi, neclintiţi – Românii din peluze’. De partea cealaltă, fanii dinamovişti au inscripţionat pe bannere mesaje precum ‘Pumnii strânşi până la ultima suflare, pasiunea pentru fotbal nu moare’ şi ‘Împreună formăm un scut împotriva sistemului corupt’. 

Meciul old boys, disputat pe parcursul a două reprize, s-a încheiat cu scorul de 9-9. Pentru Rapid au evoluat Vasile Caciureac, Mihai Iosif, Florin Constantinovici, Ion Ispas, Nicolae Grigore, Radu Voinea, Daniel Sava, Daniel Iftodi, precum şi doi suporteri copii. Pentru Dinamo au jucat Marius Iorga, Dănuţ Lupu, Costel Orac, Ioan Andone, Ionel Dănciulescu, Florin Bratu, Ionel Augustin, Florentin Petre, Iulius Nemţeanu, Marius Dragnea şi Cătălin Munteanu. 

Dănuţ Lupu, care a jucat în cariera sa pentru ambele cluburi, a îmbrăcat în repriza a doua tricoul formaţiei Rapid. De asemenea, Ion Crăciunescu, care a fost arbitru în prima repriză, a jucat în partea a doua a meciului pentru Rapid. 

Joi, 28 iulie, Liga Profesionistă de Fotbal a decis că Rapid, club aflat în procedură de faliment care a promovat din Liga a II-a, nu îndeplineşte condiţiile de participare şi i-a refuzat dreptul de participare în Liga I. Derby-ul Dinamo – Rapid era programat în această seară în cadrul etapei a II-a a Ligii I. În urma hotărârii LPF, Dinamo va întâlni diseară, de la ora 21.00, pe teren propriu, formaţia ACS Poli Timişoara, echipă retrogradată la finalul sezonului trecut. 

Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru 24 august cererea de suspendare a executării silite în cazul falimentului clubului Rapid. Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal stabilise iniţial data de 21 iulie ca termen limită pentru acceptarea sau nu a echipei giuleştene în ediţia 2016-2017 a Ligii I, în funcţie de suspendarea executării hotărârii de faliment. 

Situaţia clubului Rapid a devenit una extrem de dificilă după ce Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu acelaşi nume, în urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanţa a ridicat la 13 iunie dreptul de administrare al FC Rapid SA şi a dispus dizolvarea societăţii debitoare. De altfel, lichidatorul judiciar Aurel Brihac a început demersurile pentru dizolvarea societăţii SC Rapid SA. Hotărârea Tribunalului Bucureşti nu este definitivă. 

Gruparea de fotbal Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut în Liga I, se află în procedură de insolvenţă din 7 decembrie 2012. În prezent, suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro. 

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă