13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăLifestyleMeciul dintre Steaua și Pandurii Tg Jiu din etapa a 9-a, în...

Meciul dintre Steaua și Pandurii Tg Jiu din etapa a 9-a, în Liga 1 la fotbal, a început mai devreme, dar între LPF și FRF

Eduard Iordănescu, antrenorul celor de la Pandurii, a scăpat de etapa de suspendare din meciul cu Steaua, precum și de amendă, dar această decizie a iritat întreaga conducere a Federației Române de Fotbal (FRF), dar si pe oficialii clubului Steaua, în frunte cu Laurențiu Reghencampf.

Șefii de la Casa Fotbalului au publicat vineri, 29 aprilie, pe site-ul oficial al federației, un comunicat prin care au specificat că așteaptă ca secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Justin Ștefan, să formuleze un recurs la Tribunalul Arbitral al Sportului, împotriva deciziei Comisiei de Recurs.

În cazul în care oficialii LPF nu vor întreprinde nicio măsură, atunci FRF se va autosesiza prin Radu Vișan, secretarul general al Federației. Este pentru prima dată în istoria fotbalului românesc când forul de la Casa Fotbalului va ataca la TAS o decizie a unei comisii interne.

Până atunci, Edi Iordănescu va putea sta pe bancă la partida de duminică seara, decizia Comisiei de Recurs fiind una executorie. În cazul în care FRF va câștiga la TAS atunci, cel mai probabil, suspendarea lui Edi Iordănescu se va reactiva, la fel ca și amenda.

Nu este pentru prima dată în acest sezon când FRF se autosesizează. Același Radu Vișan a fost cel care a întocmit raportul pe baza căruia Nicolae Stanciu a fost chemat la Comisia de Disciplină și ulterior suspendat. Pe ”lista” lui Vișan se mai află Vali Lazăr de la Dinamo, Adrian Mutu (ASA Târgu Mureș) și Marius Șumudică (antrenor Astra), toți pentru semne obscene arătate spectatorilor.

Reghencampf, într-o situație asemănătoare cu cea a lui Iordănescu dar antrenorul Stelei rămâne suspendat

Laurențiu Reghecampf, antrenorul Stelei, nu va putea sta pe bancă la meciul cu Pandurii, de duminică, din cauză că este suspendat după incidentul cu Cristi Balaj, la meciul cu Dinamo, când a fost trimis în tribune la finalul primei reprize, după ce a intrat pe teren ca să-i ceară explicații arbitrului pentru eliminarea lui Bourceanu.

Antrenorul roș-albaștrilor a reacționat dur, după ce a aflat că Edi Iordănescu, antrenorul Pandurilor, a scăpat de suspendare și poate sta pe bancă la meciul de duminică. Aceeași Comisie din cadrul LPF a judecat și cazul lui Reghe.

Astfel, Steaua nu va putea conta pe prezența pe bancă a lui Laurențiu Reghecampf, care este suspendat după incidentul cu Balaj, de la meciul cu Dinamo, când a fost trimis în tribune de Balaj.

Meciul Steaua – Pandurii se va juca duminică, 1 mai, de la ora 20:30, și contează pentru Etapa a 9 a din Play-off-ul Ligii 1.

Comunicatul FRF:

1. Considerăm că prin soluția pronunțată se legitimează încălcarea normelor FRF și chiar eludarea sancțiunilor disciplinare. Cu toate acestea, FRF va respecta decizia pronunțată de Comisia de Recurs, decizie executorie pe plan intern de la data pronunțării.

2. Pe cale de consecință, având în vedere că sancțiunea aplicată domnului Edward Iordănescu viza un joc din cadrul Campionatului Național Liga I, în temeiul art. 120 alin. 4, solicităm Secretarului General al LPF să formuleze recurs la Tribunalul Arbitral al Sportului împotriva deciziei anterior menționate.

3. În situația în care Secretarul General al LPF nu va considera oportun să efectueze demersurile solicitate, Federația Română de Fotbal, prin intermediul Secretarului General, va utiliza calea recursului la TAS împotriva deciziei Comisiei de Recurs din 28.04.2016, în scopul de a se asigura protejarea normelor și regulamentelor FRF.

Reamintim că, în conformitate cu Regulamentul Disciplinar al FRF, ”membrii instanțelor disciplinare sunt independenți și se supun numai statutelor și regulamentelor care le reglementează activitatea”.

Cele mai citite

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...

Coliban, tun la final de mandat. Primăria Brașov, disperată să dea peste un mil. euro pe un imobil în litigiu

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban (USR), se grăbește să încheie o afacere imobiliară profitabilă pentru controversata femeie de afaceri Carmen Palade, ale căror firme...
Ultima oră
Pe aceeași temă