9.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăLifestyleMichel Platini, suspendat din fotbal timp de patru ani, vrea să mai...

Michel Platini, suspendat din fotbal timp de patru ani, vrea să mai fie patru luni președinte al UEFA

Francezul Michel Platini, suspendat pentru patru ani din orice activitate legată de fotbal, ar dori “să demisioneze formal în timpul congresului extraordinar electiv al UEFA de la Atena de pe 14 septembrie”, la care va fi desemnat succesorul său la preşedinţia UEFA, informează AFP citată de Agerpres.

Platini a transmis, miercuri, un comunicat referitor la demisia din 14 septembrie.

Michel Platini a fost sancţionat în afacerea controversatei plăţi de 1,8 milioane de euro dar nu a demisionat oficial din funcţia de preşedinte al UEFA, indicase, anterior comunicatului de miercuri al lui Platini, directorul pentru afaceri juridice al UEFA, Alasdair Bell. 

“Am anunţat decizia mea de a demisiona din funcţia de preşedinte al UEFA, pe 9 mai 2016, în urma judecăţii Tribunalului de Arbitraj al Sportului (care i-a redus suspendarea de la 6 la 4 ani – n. r.). Confirm această decizie”, a afirmat Platini. 

Francezul în vârstă de 60 de ani “aspiră să prezinte această demisie în faţa celor 55 (de federaţii) care alcătuiesc UEFA” şi care l-au ales de trei ori, începând din 2007. Triplul câştigător al Balonului de Aur intenţionează să le arate “recunoştinţă pentru susţinerea lor” şi vrea să-i asigure, privindu-i în ochi, că “nu a trădat niciodată încrederea lor”. 

“Doresc pur şi simplu să le spun la revedere public, fericit şi mândru de ceea ce noi am făcut împreună pentru fotbal”, a conchis el. 

Până pe 14 septembrie, UEFA va fi reprezentată de spaniolul Angel Maria Villar, vicepreşedinte al său. El este cel care va înmâna trofeul EURO 2016 din Franţa învingătorului competiţiei, pe 10 iulie. 

Primul care a anunţat miercuri că vrea să-i urmeze lui Platini este olandezul Michael van Praag, 68 de ani, vicepreşedinte al comitetului executiv al UEFA din 2009, care anul trecut a fost pentru puţin timp candidat la preşedinţia FIFA înainte de a se retrage.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...
Ultima oră
Pe aceeași temă