13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleMinifotbalul, în curs de recunoaștere în România. Naționala are cinci titluri europene

Minifotbalul, în curs de recunoaștere în România. Naționala are cinci titluri europene

Minifotbalul, un sport la care România este campioana europeană a celor cinci ediții, este pe cale de a fi recunoscut în România. Federaţia de Minifotbal din România a depus la Ministerul Tineretului şi Sportului documentaţia necesară pentru demararea acestui proces.

O delegație MTS condusă de Sergiu Nechita a asistat la mai multe meciuri din cadrul Cupei Munteniei "BSP Arena" 2015, din București, aceasta fiind prima vizionare din totalul de trei. Următoarea va avea loc în luna aprilie, în cadrul campionatului de minifotbal din București, potrivit Mediafax.

"După desfășurarea a opt ediții ale Campionatului Național, cinci ale Cupei României, trei ale Supercupei României, timp în care s-au câștigat și cinci titluri europene consecutive de către echipa națională a României, iată că a sosit și acel moment mult așteptat de către iubitorii și susținătorii minifotbalului, cel în care MTS a hotărât să acorde atenția cuvenită acestui sport și să demareze procedura de recunoaștere. Sperăm ca, într-un timp foarte scurt, minifotbalul să devină cea mai tănăra disciplină sportivă recunoscută din România", a declarat președintele Federaţia de Minifotbal din România, Ioan Onicaș.

Echipa naţională de minifotbal a României a câştigat cinci titluri europene, în Slovacia 2010, România 2011, Republica Moldova 2012, Grecia 2013 şi Muntenegru 2014.

Minifotbalul nu este o disciplină recunoscută de FIFA şi nici de UEFA. Actualul șef al FRF, Răzvan Burleanu, a condus Federaţia de Minifotbal înainte de a ajunge la Casa Fotbalului.

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă