10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleMircea Sandu "a prevăzut" demisia lui Blatter. Câte milioane făcea pe an...

Mircea Sandu “a prevăzut” demisia lui Blatter. Câte milioane făcea pe an șeful FIFA!

Mircea Sandu, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a spus că el a prevăzut demisia lui Joseph Blatter din funcția de președinte al FIFA. Fostul șef al FRF consideră că elvețianul trebuia să facă pasul înapoi.

“Retragerea lui Blatter nu mă surprinde. Am prevăzut însă un termen de un an în care va face acest lucru. Probabil că a luat decizia după atacurile puternice venite în urma alegerilor, coroborat cu ce s-a mai întâmplat, plus că probabil a mai avut o discuţie şi cu Platini. Blatter este un om de o inteligenţă extraordinară, nu întâmplător a fost atâţia ani secretar general. Este un om foarte bine pregătit pe toate planurile, dar la 79 de ani poate că era bine să facă pasul înapoi”, a spus Mircea Sandu, conform Digi Sport.

Mircea Sandu nu crede că Blatter va avea probleme cu legea, deoarece el spune că Blatter și-a câștigat banii din proiecte proprii. Circa 10 milioane anual ar fi câștigat Blatter la vârful fotbalului mondial, susține Sandu.

“Din câte îl cunosc eu, cred că Blatter a ştiut să se protejeze. El are o diplomaţie formidabilă, nu a obţinut avantaje financiare. El avea venituri pentru că a făcut foarte mulţi bani la FIFA, au fost proiectele lui, cu echipa lui. Cred că avea cel puţin 10 milioane de euro pe an“, a precizat Sandu.

Citește Sepp Blatter, vizat de o anchetă a procurorilor americani

Mircea Sandu merge pe mâna lui Luis Figo pentru stabilirea viitorului preşedinte al FIFA. “Platini a renunţat să candideze, deşi era susţinut de toată Europa şi putea să obţină voturile necesare. El era la bătaie cu Blatter, dar cred că pierdea, probabil. Ceilalţi candidaţi nu aveau nicio şansă! Cel mai bun discurs la congresul de la Viena l-a avut Luis Figo, un om de fotbal, cu mare experienţă în teren, intrat în zona administrativă a acestui fenomen”.

Joseph Blatter și-a anunţat, marţi, demisia din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce, cu patru zile în urmă, fusese ales pentru a cincea oară. Succesorul său va fi stabilit în urma unui Congres Extraordinar care va avea loc în perioada următoare.

Citește și Joseph Blatter şi-a anunţat demisia de la șefia FIFA, după 4 zile de mandat!

Cele mai citite

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...

Gabriela Firea: “Sunt absolut convinsă că împreună vom schimba faţa Capitalei”

Gabriela Firea, președintele PSD București și candidatul partidului pentru Primăria Capitalei, și-a exprimat speranța că locuitorii Bucureștiului vor vota pentru un oraș fără gropi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă