11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleMircea Sandu crede că Victor Piţurcă a fost obligat să plece de...

Mircea Sandu crede că Victor Piţurcă a fost obligat să plece de la naţională

Mircea Sandu, fostul preşedinte al FRF, a spus că  Victor Piţurcă a fost forţat să plece de la conducerea echipei naţionale de către conducerea federaţiei.

"Sunt stupefiat că un antrenor care nu a pierdut niciun meci în preliminarii şi a dus echipa pe locul 23 sau 21 în ultimele 4-5 luni este forţat de conducerea federaţiei să solicite rezilierea contractului. Sunt anumite interese ale celor care conduc acum Federaţia Română de Fotbal. Nu poţi să schimbi aşa un antrenor. Dacă Ranieri nu a fost schimbat de greci, care are doar un punct din 9, iar Piţurcă e forţat să plece, deşi are 7 din 9, e clar că sunt interese. Aici se fac anumite jocuri care lezează interesul naţional. Eu mă întreb cum s-a reziliat acest contract, când domnul Burleanu este plecat, şi pe banii cui, în timpul serviciului, în Muntenegru, unde sunt alegeri sau calendar pentru minifotbal? Deci în ziua în care se anunţă rezilierea contractului selecţionerului, preşedintele e plecat. Cu cine a vorbit Piţurcă? Iar dacă Burleanu e plecat, Chivorchian şi-a luat concediu. El e plecat cu minifotbalul, a rămas aşa cum am spus, a fost minicandidat, acum e minipreşedinte ocupat cu minifotbal, care nu e înregistrat pe nicăieri. Cred că ar fi bine dacă ar spune cine i-a plătit avionul şi toate celelalte", a spus Sandu, potrivit Mediafax.

Fostul şef de la Casa Fotbalului consideră că federaţia va trebui să aducă la echipa naţională un întreg staf de conducere, Piţurcă plecând împreună cu colaboratorii săi: "Problema e că nu pleacă doar Piţurcă, mai pleacă şi cu vreo şapte inşi după el. În momentul în care îl împinge pe Piţurcă să plece, tu trebuie să iei în calcul cel puţin şapte oameni. Oameni pe care tu trebuie să-i aduci şi te costă până la urmă tot atât cât costă şi Piţurcă. Asta dacă te găndeai că Piţurcă este prea scump".

Mircea Sandu a afirmat că actualul director tehnic al federaţiei, Anghel Iordănescu, este cel mai potrivit să preia echipa naţională, în cazul în care Cosmin Olăroiu ar refuza o eventuală propunere. "După părerea mea, ar trebui ca selecţioner să fie Iordănescu. El are un salariu bun, poate fi renegociat salariul lui şi poate conduce naţională. Să aduci un selecţioner străin e greu, cine îţi pune echipa pe picioare, fără un ciclu de pregătire. Şi în plus, noi nu avem obişnuinţa antrenorilor străini. A fost un pic Protasov… Olăroiu a fost prima variantă a mea, pe care am iniţiat-o. Sigur că Olăroiu e un antrenor foarte bun, ştie jucătorii români, îi ştie pe cei de la Steaua foarte bine când a ajuns până în finală cupei acum câţiva ani. Olăroiu ar fi o soluţie, poate cea mai bună. Dar dacă nu ai soluţii şi tot îl ai pe Iordănescu aici, eu cred că el ar fi indicat", a precizat Sandu.

În ceea ce priveşte şansele de calificare la Euro 2016, Sandu spune că orice antrenor ar putea duce echipa naţională la turneul din Franţa, Piţurcă obţinând o treime din punctele necesare: "Dacă aduci un antrenor străin care nu a avut niciun contact până acum cu fotbalul românesc şi cu jucătorii români este un mare deficit. La ora actuală, după părerea mea orice antrenor român poate califica echipa naţională. Este o grupa în care Piţurcă a dat o treime din punctele necesare calificării. Deci mai trebuie 14 puncte, 6 sunt luate de la Feroe, mai rămân 8 puncte. Joci acasă cu grecii, cu nord-irlandezii, cu Finlanda. Şi mai joci în Ungaria şi în Finlanda, cred că poţi lua 8 puncte".

Selecţionerul naţionalei României, Victor Piţurcă, şi Federaţia Română de Fotbal au reziliat contractul de comun acord, a anunţat, azi, site-ul oficial al FRF.

 

 

Cele mai citite
00:01:23

Qatar ripostează împotriva „minciunilor” israeliene

Doha, Qatar – Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Mohammed al-Ansari, a criticat membrii oficialității israeliene, inclusiv miniștri din guvernul...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...
00:01:23

Qatar ripostează împotriva „minciunilor” israeliene

Doha, Qatar – Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Mohammed al-Ansari, a criticat membrii oficialității israeliene, inclusiv miniștri din guvernul...
Ultima oră
Pe aceeași temă