17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleMomentul adevărului pentru Petrolul, Astra și CFR în Europa League

Momentul adevărului pentru Petrolul, Astra și CFR în Europa League

Turul trei preliminar al Ligii Europa debutează, joi, cu meciurile din prima manșă. Trei echipe din Liga I, Petrolul Ploiești, Astra și CFR Cluj urmează să dea testul pentru Europa. Pentru toate miza este una extrem de importantă, iar singura opțiune este victoria.

Petrolul Ploiești, Astra și CFR Cluj pot contribui foarte mult la coeficientul UEFA al României în cazul în care se vor califica în play-off-ul Ligii Europa. Toate cele trei echipe vor întâlni adversari dificili, însă Petrolul și Astra vor beneficia de avantajul terenului propriu. De asemeni rezultatele din meciurile Petrolului și al Astrei sunt și cele care contează cel mai mult în lupta directă dintre România și Cehia în clasamentul coeficienților.

Petrolul Ploiești are cel mai dificil adversar dintre cele trei echipe românești. Cehii de la Viktoria Plzen, favoriți ai întâlnirii și antrenați de fostul antrenor din Liga I, Dușan Uhrin, vin la Ploiești cu un singur gând: victoria. Uhrin are amintiri plăcute legat de Liga I, el antrenând-o în trecut pe Poli Timinșoara, în două ediții de campionat diferite. De asemeni cunoaște bine fotbalul românesc, astfel că Răzvan Lucescu va avea în fața sa, pe banca tehnică a cehilor, un adversar redutabil.

Plzen este peste Petrolul la multe capitole, cele mai importante fiind valoarea lotului (24,7 milioane euro față de 17 milioane) și locul ocupat în clasamentul coeficienților UEFA (42, față de 217). Plzen a terminat pe locul 2 în campionatul intern, sezonul trecut, iar Petrolul pe 3.  

Astra, echipă cu pretenții la titlu în actualul sezon de Liga I, va da piept cu cehii de la Slovan Liberec. Cu toate că Liberec stă mai bine în clasamentul coeficienților, locul 104 față de 217 pentru giurgiuveni, Astra domină atunci când vine vorba de valoarea lotului. Astra valorează 26,5 milioane euro, în timp ce Libere doar 11,73. Un alt aspect este cel al valorii individuale, media jucătorilor giurgiuveni fiind de 1,2 milioane euro, față de doar 0,35 milioane. Astra a terminat vicecampioană sezonul trecut al Ligii I, iar Liberec a încheiat doar pe locul 4 într-un campionat oricum mai slab decât cel românesc.

CFR Cluj, cea de a treia combatantă din România, în turul trei, face deplasarea în Belarus, acolo unde va juca împotriva echipei Dinamo Minsk. Clujenii sunt favoriți ai întâlnirii, mai ales din punctul de vedere al experienței în Europa. CFR-ul a jucat și grupele Ligii Campionilor, astfel că a cunoscut fotbalul la cel mai înalt nivelul al său, în timp ce bielorușii sunt complet necunoscuți. O scurtă comparație între cele două ar fi: clasament coeficienți (72 CFR – 223 Minsk), valoarea lotului (14,78 milioane euro CFR – 10,2 mil. Minsk).

Dacă Astra și CFR pot să-și domine cu ușurință adversarii, Petrolul va avea un medi dificil cu Plzen.

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă