21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăLifestyleMondialul Brazilian, încheiat cu un clasic: cele 4 variante ale finalei

Mondialul Brazilian, încheiat cu un clasic: cele 4 variante ale finalei

Favoritele turneului s-au calificat cu mari dificultăți de la o fază la alta, în timp ce alte echipe care au făcut spectacol au avut parte de eliminări dramatice. Un lucru este cert, finala va fi una clasică, cele patru variante ale ultimului act indicând întâlniri între rivale cu state vechi în fotbal.

Sferturile de finală au trimis în următorul act principalele favorite ale turneului: Brazilia, Germania, Argentina și Olanda. Cu jucători de mare valoare pe teren, semifinalele vor avea parte de spectacol în măsura în care echipele nu se vor ascunde în spatele unui fotbal defensiv și mult prea tactic, fiecare dintre cele patru fiind o specialistă a păstrării unui scor.

Ideea unei finale Germania-Olanda este cea care a stârnit cea mai mare euforie în rândul suporterilor români, pentru care Mondialul brazilian rămâne un eveniment de interes chiar dacă tricolorii sunt absenți. Atât nemții, cât și olandezii au câștigat un val masiv de simpatie după ce au făcut surprizele grupelor: Germania-Portugalia 4-0, Olanda-Spania 5-1. În schimb, în fazele eliminatorii, nici una dintre cele patru nu a mai reușit să treacă de o echipă cu o diferență mai mare de un gol.

Perspectivele unei finale Brazilia-Argentina nu încântă lumea fotbalului, având în vedere că, în ciuda așteptărilor foarte mari de la aceste două naționale, jocul lor a fost de multe ori unul fără sclipire. Brazilia mizează prea mult pe câțiva jucători de bază, precum Neymar, iar lucrurile sunt asemănătoare și în tabăra argentinienilor.

Varianta de mijloc probabil va încânta pe toată lumea, dueluri precum Germania-Argentina sau Brazilia-Olanda împăcându-i și pe europeni și pe americani, cu toate că șansele cele mai mari de materializare rămân în cazul primei variante. De asemenea, naționalele europene au o bază importantă de fani și în rândul suporterilor asiatici. După ce ultimele două ediții de Cupă Mondială s-au disputat între echipe europene, cea mai probabilă finală, conform statisticilor, ar fi un meci mixt, între cele două continente rămase în competiție.

Naționala lui Joachim Low a stat cel mai bine în teren, față de celelalte 3 rivale, reușind un foarte bun joc tactic. Germania împarte, de altfel, primul loc, în clasamentul favoritelor, cu Brazilia. Semifinala Brazilia-Argentina, disputată marți, este considerată meciul acestui turneu, Olanda și Argentina pornind cu a doua șansă în această luptă a celor patru giganți.

Olanda, una dintre echipele care au produs surpriza turneului, având un rol major în eliminarea Spaniei, a fost chiar ea la un pas de a părăsi turneul în sferturi, când a ajuns la loviturile de departajare cu naționala Costa Rica, după 0-0 în timpul jocului. Olandezii au fost surprinși de o națională care și-a făcut foarte bine temele pentru acest turneu, stafful echipei punând mare accent pe studierea viitoarelor adversare încă dinainte de startul Mondialului.

Conform cotelor caselor de pariuri, favorită clară în semifinale este doar Argentina, care primește 2.40 în ­confruntarea cu Olanda, față de 3.00 pentru europeni, potrivit uneia ­dintre casele de pariuri la nivel mondial. În schimb duelul Brazilia-Germania este unul extrem de echilibrat, cu un ușor avantaj în favoarea nemților.

Întâlniri directe între cele 4 posibile finaliste

Germania – Olanda: 15-10 (victorii), 15 egaluri

Germania – Argentina: 7-9 (victorii), 4 egaluri

Brazilia – Olanda: 4-3 (victorii), 4 egaluri

Brazilia – Argentina: 43- 37 (victorii), 24 egaluri

Rezultate sferturi:

Brazilia – Columbia 2-1

Franța – Germania 0-1

Olanda – Costa Rica: 0-0 (4-3, ­penalty-uri)

Argentina – Belgia 1-0

Program semifinale:

Brazilia – Germania, 8 iulie, ora 23.00, Belo Horizonte

Olanda – Argentina, 9 iulie, ora 23.00, Sao Paulo

Cele mai citite

Irak ajută la misiunea de căutare a elicopterului ce îl transporta pe președintele Iranului

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 19 mai 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 19 mai 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 19 mai...

Alexander Zverev, campion la Foro Italico

Germanul Alexander Zverev a câştigat pentru a doua oară în carieră turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, după ce l-a învins în finală...
Ultima oră
Pe aceeași temă