18.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăLifestyleMondragon, cel mai în vârstă jucător din istoria Cupei Mondiale

Mondragon, cel mai în vârstă jucător din istoria Cupei Mondiale

Portarul columbian Faryd Mondragon a devenit cel mai în vârstă jucător care a evoluat la turneu final de Cupă Mondială, la cei 43 de ani şi trei zile ai săi. El l-a depășit pe camerunezului Roger Milla, care a evoluat la CM din 1994 la 42 de ani, o lună şi opt zile.

"Sunt un privilegiat că am putut fi la un Mondial la 43 de ani", a declarat Mondragon sâmbătă, după ce a stat pe bancă la primele două meciuri, potrivit Mediafax. El a fost introdus pe teren în minutul 84, în meciul Japonia – Columbia, la scorul de 3-0 pentru columbieni. Este puțin probabil să mai joace la acest turneu, având în vedere că naționala Columbiei portari mai tineri în lot, cum ar fi David Ospina, 25 de ani, pe care se bazează.

Mondragon a depăşit cu această ocazuie alte două recorduri. Niciun jucător nu a aşteptat 16 ani, între Franţa-98 şi Brazilia-2014, pentru a participa din nou la CM. Niciun jucător nu a evoluat la două ediţii ale CM la 20 de ani distanţă, aşa cum este cazul lui Mondragon, care a fost prezent şi la CM-94.

Faryd Mondragon şi-a început cariera în 1990 la Deportivo Cali. Fostul deținător al recordului de cel mai în vârstă jucător, Roger Milla, își păstrează recordul de cel mai în vârstă marcator, el reușind să înscrie în poarta Rusiei, la Mondialul din 1994.

Reprezentativa Columbiei a încheiat pe primul loc cu maxim de puncte grupa C de la Cupa Mondială, după ce a învins, marţi, la Cuiaba, cu scorul de 4-1 (1-1), selecţionata Japoniei, în ultima etapă. Pentru Columbia au marcat Cuadrado '17 (penalti), Jackoson Martinez '55, '82 şi James Rodriguez '90, iar pentru Japonia a înscris Okazaki '45+1.

Cele mai citite

Primarii ar putea avea mandat de 5 ani, dacă deputații votează legea

Proiectul de lege care prevede mandate de 5 ani pentru primari, viceprimari, consilieri locali și județeni, respectiv președinți și vicepreședinți de consilii județene ar...

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare de astăzi. Legea, care modifică o ordonanţă de...

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...
Ultima oră
Pe aceeași temă