12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleMoraru: "Frații Oriol sunt jucătorii Rapidului." Lotul lui Pustai are 21 de...

Moraru: “Frații Oriol sunt jucătorii Rapidului.” Lotul lui Pustai are 21 de jucători, jumătate nou-veniți

Acţionarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, a spus că FC Rapid a încheiat două noi achiziții, frații spanioli Joan şi Eduard Oriol, care au semnat cu giuleștenii până în vară. Astfel vișiniii au un lot format dun 21 de jucători.

"Joan şi Edu Oriol au semnat contractele şi sunt jucătorii noştri. Vor juca la Rapid până la sfârşitul sezonului, iar apoi există drept de prelungire în funcţie de rezultatele echipei", a afirmat Moraru, potrivit Mediafax.

Oficialul a menţionat că a fost oficializat şi contractul cu fundaşul ceh Tomas Josl, dar s-a renunţat la portughezul Hugo Lopes. "Josl este de ceva timp în cantonament cu echipa şi am oficializat şi contractul cu el. În schimb, am renunţat la fundaşul portughez Hugo Lopes", a adăugat Valerii Moraru.

În vârstă de 28 de ani, fundaşul stânga Joan Oriol a evoluat în prima parte a sezonului în liga a doua engleză, la Blackpool. În cariera sa a mai jucat la Osasuna, Villarreal, CF Gava şi Gimnastic de Tarragona. Fratele său geamăn, mijlocaşul Eduard Oriol s-a aflat de asemenea până în această iarnă sub contract cu Blackpool. El a mai evoluat în carieră la formaţiile Pobla Mafumet, Reus, Sant Andreu, Barcelona B, Zaragoza, Khazar Lankaran şi AEL Limassol.

Tomas Josl, fundaş care a debutat pentru Rapid în meciul amical cu FC Marek de luni, are 30 de ani şi a jucat ultima oară pentru formaţia indială NorthEast United FC. Pe parcursul carierei a mai fost legitimat la cluburile SK Hranice, HFK Olomouc, SK Hanacka Slavia Kromeriz, Tatran Presov, Ruch Chorzow şi FC Vysocina Jihlava.

FC Rapid a transferat în această pauză competiţională unsprezece jucători, Andrei Cerlincă, Milos Buchta, Joao Coimbra, Pavel Cmovs, Fred Benson, Rihairo Meulens, Marcel Gecov, Jeremy Sapina, Tomas Josl, Eduard Oriol şi Joan Oriol. Alţi doi fotbalişti, Cristian Săpunaru şi Daniel Niculae, şi-au dat acordul să evolueze pentru echipa condusă de Cristian Pustai, oficializarea contractelor urmând să se producă înainte de plecarea în cel de-al doilea stagiu de pregătire.

Dintre jucătorii pe care Rapid i-a avut în în turul Ligii I au rămas în lot doar opt jucători: Mircea Bornescu, Virgil Drăghia, Nicolae Vasile, Rui Miguel, Luis Filipe Kikas, Alexandru Dan, Mădălin Martin, Daniel Pancu. În aceste condiţii, în al doilea stagiu de pregătire antrenorul Cristian Pustai va avea la dispoziţie un lot de 21 de jucători.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă