18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăLifestyleMoraru, acuzat că face "figurație" la FC Rapid. Banii investiți nu sunt...

Moraru, acuzat că face “figurație” la FC Rapid. Banii investiți nu sunt ai lui

Acționarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, este acuzat de președintele LPF, Gino Iorgulescu, de faptul că nu ar investi, la Rapid, din banii proprii. Șeful LPF spune despre omul de afaceri că fa “figuraţie” în Giulești.

“Eu i-aş spune domnului Moraru să ne dea şi nouă un raport prin care să ne arate cât a investit dânsul în fotbalul românesc. Eu tot aud din mass-media şi de la persoane din anturajul clubului că dânsul face mai mult figuraţie decât să bage mâna în buzunar”, a spus preşedintele LPF, conform Mediafax.

Valerii Moraru a declarat, miercuri seară, că nu merită să investească în fotbal din cauza arbitrajului, după meciul Rapid – ASA Târgu Mureş, scor 1-2, din etapa a XXV-a a Ligii I. “Sunt puţin supărat, sper ca arbitrul Balaj să meargă puţin la spital să vadă starea lui Oriol. Nu am alte veşti, dar mi s-a transmis că este destul de gravă starea lui. Dar nu asta este cel mai important. Cel mai important este faptul că nu se merită să investeşti în fotbal şi asta a spus şi domnul Massone”, a menţionat Moraru.

Patronul grupării Ceahlăul Piatra Neamţ, Angelo Massone, afirmase, duminică, la finalul meciului cu FC Viitorul, scor 1-2, că echipa sa a fost dezavantajată de arbitraj, apreciind că a fost “hoţie pe faţă”.

De la preluarea pachetului majoritar de acţiuni al FC Rapid de la sfârşitul lunii iulie a anului 2014, mai multe persoane din cadrul clubului au susţinut că Valerii Moraru nu investeşte din fondurile personale, ci doar gestionează sumele de bani provenite de la LPF din drepturile TV. Printre acestea se numără fostul administrator judiciar Cristina Andronache, fostul preşedinte Nicolae Manea sau mijlocaşul Alexandru Coman, toţi îndepărtaţi de la club după ce au afirmat că Valerii Moraru nu a investit niciun ban de la preluarea pachetului majoritar de acţiuni.

Proprietar al companiilor Azuga Waters şi Perla Covasnei, Valerii Moraru a devenit, la 25 iulie 2014, acţionar majoritar al FC Rapid, preluând 75 la sută din cele 80 de procente deţinute de suporterii Adrian Matei, Paul Ciobanu, Răzvan Căprăroiu şi Iulian Udrea. Trei dintre fani au rămas cu câte 1 la sută, iar unul dintre aceştia cu 2 la sută din acţiuni. La 28 iulie, Moraru şi-a majorat portofoliul de acţiuni la SC FC Rapid SA, ajungând la 94,72 la sută după ce a achiziţionat şi cele 20 de procente pe care le mai deţinea Adrian Zamfir.

Cele mai citite

Premierul spaniol Pedro Sanchez nu demisionează

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat că nu demisionează din funcția de premier. Anunțul vine după o pauză de câteva zile. Prim-ministrul spaniol Pedro...

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată.

IlustrațieȘ Marian Avramescu Iese la iveală marea diferență în strategia de antrenament, care pune în antiteză fotbalul din Superliga României și cel de nivel...

Benzina a ajuns mai scumpă decât motorina. Cât costă un litru de combustibil la pompă

În urmă cu doar câteva luni şoferii care alimentau cu motorină plăteau per litru cu 75 de bani în plus faţă de cei care...
Ultima oră
Pe aceeași temă