16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleMoraru, dispus la un parteneriat cu Massone la FC Rapid. Cât va...

Moraru, dispus la un parteneriat cu Massone la FC Rapid. Cât va investi noul patron din Giulești

Valerii Moraru, noul acționar majoritar al FC Rapid, este dispus la un parteneriat cu italianul Angelo Massone, dar numai dacă italianul va veni cu investiții de 5 milioane de euro. Moraru a declarat că este pregătit să contracteze un împrumut de 550.000 euro pentru cheltuieli urgente, plus alte 1,5 milioane euro pe termen lung.

"Am studiat situaţia financiară a clubului, ştim la ce ne-am angajat. Avem două contracte de împrumut, unul de 2,5 milioane de lei pentru anul acesta, şi altul de 1,5 milioane de euro pe o durată mai lungă. Vor fi şi alte contracte şi alte sume pentru că Rapid are nevoie de o gestiune corectă a afacerii şi are nevoie şi de bani şi aici vom contribui după necesităţi şi posibilităţi. Sunt conştient că urmează o perioadă destul de grea, dar sunt convins că voi reuşi", a spus Moraru, potrivit Mediafax.

El a precizat că datoriile curente, cele înregistrate de club după data de 7 decembrie 2012 când a intrat în insolvenţă, sunt cuprinse între 2,7 şi 4 milioane de euro. "Datoriile curente sunt azi între 2,7 milioane de euro şi 3,7 milioane de euro sau chiar 4 milioane. Acestea sunt datorii curente, pentru că nu putem vorbi numai despre salarii, sunt obligatorii şi taxele pe salarii. Bani în club vor veni, dar rămâne ca împreună cu doamna administrator să facem un grafic de eşalonări. Eu aş prefera să cumpărăm aceste creanţe şi să eliminăm datoriile faţă de salarii. Asta a fost ideea şi acum urmează negocieri", a spus Valerii Moraru.

Noul acţionar majoritar a mai spus că de acum înainte jucătorii şi ceilalţi angajaţi ai clubului vor avea salariile plătite la zi. "Planul de reorganizare va fi respectat, din studiul pe care l-am făcut cel mai important este ca salariaţii şi jucătorii să aibă salariile în viitor la zi. Insolvenţa ne ajută pentru că mai sunt dosare pe rol şi suntem cumva mai protejaţi. În principiu am vrea însă să ieşim cât mai repede din procedura de insolvenţă", a adăugat el.

Omul de afaceri basarabean, care a preluat 75 la sută din acţiuni de la cei patru suporteri acţionari, a adăugat că negociază şi cu Adrian Zamfir pentru a cumpăra şi pachetul de aproximativ 20 la sută pe care îl controlează acesta. "Noi i-am făcut o ofertă (n.r. – lui Adrian Zamfir), nu schimbăm nimic la ea. Suntem deschişi la negocieri şi sper ca în zilele următoare să facem şi această ultimă tranzacţie. Sunt convins că şi domnul Zamfir şi domnul Cristescu vor un viitor frumos al Rapidului, numai că astăzi ţin de contracte, de obligaţiuni, de negocieri. Sper ca până miercuri sau joi să finalizăm", a menţionat noul acţionar.

"Am auzit că dânsul (n.r. – Angelo Massone) a venit şi a spus că e gata să aducă cinci milioane de euro la Rapid. Dacă vine cu aceşti bani, noi suntem deschişi la o colaborare. Dar numai dacă sunt bani", a spus Moraru despre Massone, cel care contestă tranzacţia prin care omul de afaceri basarabean a preluat pachetul majoritar de acţiuni al FC Rapid.

Cele mai citite

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă