15.4 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăLifestyleMourinho a fost la un pas să preia naționala Angliei. Cine l-a...

Mourinho a fost la un pas să preia naționala Angliei. Cine l-a convins să renunțe

Jose Mourinho a fost foarte aproape să preia banca tehnică a naționalei Angliei, în 2007, după ce a plecat de la Chelsea. Antrenorul portughez declară că deși a fost ca și numit selecționer al Angliei, el a refuzat acest job, un rol decisiv avându-l soția sa.

"Am fost foarte, foarte, foarte aproape de a deveni selecționerul Angliei la acea dată. Dar a fost decizia corectă. Soția mea a avut dreptate. Ea mi-a spus să nu fac acest pas. Nu vorbim despre funcția de selecționer, în ziua de azi, vorbim despre ceva ce s-a întâmplat cu 7 ani în urmă", a declarat Mourinho, potrivit presei britanice.

"Eu nu pot aștepta doi ani pentru o competiție mare. Nu pot să-mi petrec doi ani jucând împotriva unor țări ca San Marino sau Kazakhstan. Nu e pentru mine! Într-un final soția mi-a zis: Fără fotbal, fără meciuri? – asta nu e pentru tine."

Jose Mourinho, 51 de ani, a avut șansă să preia naționala Angliei, în 2007, când Steve McLaren a fost demis pentru rezultate slabe. Portughezul a refuzat forul englez pentru acest job, selecționer fiind numit Fabio Capello. Italianul a stat până în 2012, când i-a lăsat frâiele lui Roy Hodgson.

Mourinho a preferat să preia în schimb Internazionale Milano, alături de care a reuşit tripla campionat – Cupa Italiei – Liga Campionilor, în 2010. Apoi portughezul a ajuns la Real Madrid, acolo unde nu a avut perioadă tocmai fericită, motiv pentru care, anul trecut, s-a întors la Chelsea.

Cele mai citite

Meme Stoica a stabilit cine e cel mai bun atacant român. “El e!”

FCSB este noua campioană a Superligii. Echipa patronată de Gigi Becali a câștigat titlul, după ce a învins-o pe Farul lui Hagi, scor 2-1. David...

Rusia – Ucraina, ziua 774. Ucraina ar fi retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Ucraina ar fi retras tancurile Abrams M1A1, de fabricație americană, de pe linia frontului, pe motiv că s-ar fi dovedit prea vulnerabile în fața...

Neglijența lui Nicușor Dan: Cum sufocă plămânii Capitalei în loc să-i salveze

Nicuşor Dan, candidat independent şi primar în exerciţiu, îşi depune candidatura şi semnăturile de susţinere - INQUAM PHOTOS
Ultima oră
Pe aceeași temă