15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăLifestyleNaționala de fotbal a României pregătește aventura din Armenia și Kazahstan, în...

Naționala de fotbal a României pregătește aventura din Armenia și Kazahstan, în preliminariile CM din Rusia 2018

Tricolorii au debutat în preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din Rusia, pe Cluj Arena, cu Muntenegru. Scorul a fost 1-1, după o partidă pe care jucătorii noștri au gestionat-o similar meciului contra Albaniei, la Euro 2016.

România a fost echipa mai bună, însă acest lucru nu s-a transpus și pe tabela de marcaj, la finalul celor 90 de minute, plus alte 5 de prelungire.

La finele acelei confruntări, mijlocașul Nicolae Stanciu a ratat un penalty la ultima fază de joc. Dupa acest meci cu Muntenegru, considerat de specialiștii din fotbalul românesc un insucces, urmează o dublă oficială complicată.

În 8 octombrie, urmează meciul cu Armenia, la Erevan, apoi duelul cu Kazahstan-ul, la Astana, în 11 octombrie. Aceste două confruntări vor răspunde la întrebarea: ce șanse are România să fie la Cupa Mondială din 2018?

Daum a ales lotul lărgit cu 25 de jucători, pentru meciurile Armenia și Kazahstan

Selecționerul Christoph Duam s-a decis asupra celor 25 de jucători ce vor face deplasarea pentru partidele cu Armenia și Kazahstan, din preliminariile Campionatului Mondial 2018. Fundașul și fostul căpitan al naționalei, Răzvan Raț, a fost anunțat că nu va participa la aceste meciuri.

Portari: Ciprian Tătărușanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra);

Fundași: Cristian Săpunaru (Astra), Romario Benzar (FC Viitorul), Valerică Găman (Karabükspor), Cosmin Moți (Ludogorets), Dragoș Grigore (Al Sailiya), Alin Toșca (FC Steaua București), Steliano Filip (Dinamo), Gabriel Enache (FC Steaua București), Iasmin Latovlevici (Karabükspor);

Mijlocași: Eric Bicfalvi (Tom Tomsk), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva), Răzvan Marin (FC Viitorul), Nicolae Stanciu (Anderlecht), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Alexandru Chipciu (Anderlecht), Adrian Popa (FC Steaua București), Andrei Prepeliță (FC Rostov), Dorin Rotariu (Dinamo);

Atacanți: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Florin Andone (Deportivo La Coruña), Claudiu Keșeru (Ludogorets), Denis Alibec (Astra).

13 meciuri fără victorii

Armenia se află pe locul 112 în ultimul clasament FIFA, în vreme ce Kazahstan ocupă locul 83. .

Armenia are două victorii în ultimele 18 meciuri, dintre care 13 s-au încheiat cu înfrângeri. Iar cele două partide câştigate au fost amicalele cu Guatemala şi El Salvador. Ultimul succes acasă datează din 2013, un 2-1 cu Bulgaria. Apoi, un şir de şase jocuri şi nicio victorie.

Kazahstan a câştigat trei din ultimele 18 meciuri cu China şi Azerbaidjan (amicale) şi cu Letonia (preliminarii Euro 2016). Pe teren propriu, kazahii sunt fără victorii din 2014, înregistrând trei remize şi patru înfrângeri în ultimele şapte întâlniri. 

Reprezentativa Kazahstanului, fără stranieri

Armenia a avut 14 stranieri în lotul convocat pentru meciul cu Danemarca (0-1), însă, în afară de Mkhitaryan (Manchester United), ceilalţi sunt nişte anonimi care evoluează la echipe modeste.  De partea cealaltă, în remiza cu Polonia (2-2), Kazahstan a avut un lot sută la sută format din fotbalişti care evoluează în întrecerea internă. De fapt, în ultimul an, niciun stranier n-a evoluat pentru naţionala pregătită de Talgat Baysufinov.

Rezultatele Armeniei și Kazahstanului, pe teren prorpiu

Armenia:

Serbia: 1-1

Franţa: 0-3

Portugalia: 2-3

Danemarca: 0-0

Albania: 0-3

Belarus: 0-0

Kazahstan:

Letonia: 0-0

Cehia: 2-4

Islanda: 0-3

Burkina Faso: 0-0

Turcia: 0-1

Olanda: 1-2

Polonia: 2-2

Având în vedere cele două puncte pierdute, acasă, cu Muntenegru, România are nevoie de minim patru puncte din „dubla“ cu Armenia și Kazahstan, pentru ca prezenţa la CM 2018 să fie un obiectiv realizabil. Mai ales că, în mod evident, Armenia şi Kazahstan sunt cele mai slabe echipe din grupa E.

Reunirea tricolorilor este programată în 3 octombrie, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia. Primul antrenament al acestei săptămâni va fi luni, de la ora 17.00.

Cele mai citite

Roger Corman, regizorul „The Little Shop of Horrors” din 1960, a murit la vârsta de 98 de ani

Roger Corman, care a regizat o serie de filme de cult, printre care „The Little Shop of Horrors” din 1960, a murit la vârsta...

Din 13 mai, o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de...

Două jucătoare din România, în optimile de finală ale turneului de la Roma

România are două jucătoare calificate în optimile de finală ale turneului WTA de la Roma, după ce Sorana Cîrstea și Irina Begu și-au câștigat...
Ultima oră
Pe aceeași temă