12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleNaționala feminină de fotbal a ratat calificarea la EURO 2017

Naționala feminină de fotbal a ratat calificarea la EURO 2017

Naționala feminină de fotbal a României a ratat calificarea la EURO 2017, marți seara, după ce a terminat la egalitate cu Portugalia, 1-1 (0-0, 0-0), la finalul prelungirilor, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, informează Agerpres.

În prima partidă, jucată la Lisabona, scorul a fost 0-0, astfel că echipa lusitană se califică la turneul final din Olanda grație golului marcat în deplasare. Portugalia a reușit să deschidă scorul în prelungiri, prin Andreia Norton (105+1), tricolorele au egalat prin Laura Rus (111), dar nu au reușit să marcheze și golul victoriei.

În prima repriză, niciuna dintre formații nu a riscat și nu și-a creat o ocazie clară de gol. România a avut primele mari situații de gol, în min. 56, dar portarul Patricia Morais a intervenit, în două rânduri, la șuturile trimise de Lunca și Voicu. Finalul timpului regulamentar a fost dramatic, Lunca trimițând un șut-centrare care a căzut pe transversala porții adverse (90+1). Apoi, Ana Borges a fost aproape de gol (90+3), dar șutul său a fost deviat salvator de Olar.

În prelungiri, Patricia Morais a respins mingea trimisă cu capul de Havriștiuc (91), iar la poarta cealaltă Părăluță (102) a respins mingea trimisă din lovitura liberă de Neto. Bortan a lovit și ea transversala (102), pentru ca în ultimele secunde ale primei reprize de prelungiri, la o fază tratată cu superficialitate de echipa noastră, Portugalia să marcheze prin nou-intrata Andreia Norton (105+1).

Laura Rus a restabilit egalitatea (111), cu un șut din întoarcere, dar tricolorele, epuizate practic, nu au mai reușit să pună în real pericol poarta adversă. Mai mult, Norton a fost aproape de a marca golul victoriei pentru oaspete (113), dar a fost blocată in extremis de Părăluță.

România nu a reușit până acum să se califice la un turneu final.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă