23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleNegocierile rezilierii contractului dintre FRF şi Victor Piţurcă s-au purtat înaintea meciului...

Negocierile rezilierii contractului dintre FRF şi Victor Piţurcă s-au purtat înaintea meciului cu Ungaria

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că negocierea rezilierii contractului dintre Federaţia Română de Fotbal şi selecţionerul Victor Piţurcă au avut loc înaintea meciului cu Ungaria. Ele au fost mandatate de Comitetul de Urgenţă.

Negocierea rezilierii acestui contract s-a întâmplat înaintea meciului cu Ungaria. Comitetul de Urgenţă a aprobat şi am fost mandatat să negociez rezilierea contractului cu domnul Victor Piţurcă. Domnul Goga (n.r. – vicepreşedintele FRF, Octavian Goga) a primit documentul respectiv, el este semnat de mine şi de domnul Gino Iorgulescu. E o reziliere din punctul nostru de vedere cu acordul părţilor. Discuţiile au fost prelungite, i-am solicitat plata sumei de 700.000 de euro, moment în care s-au simţit anumite probleme la nivelul echipei naţionale şi stafului tehnic. Astfel încât mi-am luat acest angajament, după terminarea meciului cu Finlanda, oricare dintre părţi… Au fost multe discuţii cu domnul Piţurcă, dar nu am vrut să afectez unitatea de la echipa naţională. Negocierea contractului a avut loc înaintea meciului cu Ungaria. Şi termenii au fost următorii, modificarea termenului contractual, în loc de noiembrie 2016, noiembrie 2015 şi introducerea unei clauze prin care oricare parte contractuală putea rezilia contractul în orice moment, fără plata niciunei despăgubiri. De ce a făcut acest lucru, pentru că dacă nu îşi mai dorea să rămână la echipa naţională s-ar fi creat o situaţie tensionată şi contraproductivă. Pe de altă parte, dacă am fi avut contraperformanţă în meciurile cu Ungaria şi Finlanda, şi ne-am fi dorit un alt selecţioner, federaţia ar fi fost împovărată de plata detaliilor contractuale", a declarat Burleanu, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă regulamentul impunea să aibă avizul Comitetului Executiv al FRF pentru a negocia ruperea contractului lui Victor Piţurcă, Burleanu a spus: "Am impresia că răspund unor întrebări pe care dumneavoastră doar de dragul de a le adresa le reluaţi. Am spus foarte clar care a fost procedura, un Comitet de Urgenţă a decis şi m-a mandatat să discut rezilierea contractului cu Victor Piţurcă. Acest lucru s-a întâmplat înaintea meciului cu Ungaria. Eu am fost singura persoană care a discutat cu Victor Piţurcă, între noi s-au semnat aceste documente".

Răzvan Burleanu consideră că federaţia nu a avut nimic de pierdut prin ruperea contractului cu Piţurcă fără a primi despăgubiri, deşi contractul acestuia impunea acest lucru. "Din punctul meu de vedere federaţia nu este prejudiciată în acest moment. Am arătat motivele. Nu are legătură cu bugetul federaţiei, ci din două considerente. Dacă aş fi continuat ca în prima parte a acestei poveşti, cu siguranţă am fi riscat să avem o poziţie de frondă, care nu ar fi fost una productivă. Pe de altă parte, confirm legislaţiei, angajatul are mai multe drepturi decât angajatorul. Cu foarte mare dificultate federaţia ar fi putut să câştige un proces cu Victor Piţurcă pentru a recupera acele sume. Deciziile pe care le-am luat au fost doar în interesul Federaţiei Române de Fotbal", a declarat preşedintele federaţiei.

Oficialul FRF a precizat faptul că şi-ar fi dorit ca Piţurcă să rămână selecţioner dacă subiectul plecării acestuia nu ar fi afectat unitatea echipei naţionale. "Nu am mai avut pârghii, ştiam foarte mult că vrea să plece. Ce să mai… Dacă acest subiect nu ar fi afectat unitatea şi stabilitatea echipei naţionale mi-aş fi dorit să rămână. Dar atâta timp cât şi-a dorit, nu mai aveam niciun interes să-l ţin cu forţa să lucreze. Nu eu l-am dat afară pe Victor Piţurcă, asta trebuie să fie foarte clar".

Suma pe care selecţionerul Victor Piţurcă ar fi trebuit să o achite drept despăgubire Federaţiei Române de Fotbal, în cazul rezilierii unilaterale a contractului său de muncă, se ridica la 1,425 milioane de euro, conform documentului intrat în posesia MEDIAFAX.

Potrivit contractului încheiat în data de 29 iunie 2011, Piţurcă avea un salariu brut lunar de bază de 10.000 de lei şi o indemnizaţie sportivă anuală netă în valoare de 400.000 de euro.

Conform unei clauze din contract, partea care solicită încheierea înţelegerii înainte de termenul de 30 noiembrie 2016 (la cinci luni după Euro-2016) trebuie să plătească despăgubiri, după cum urmează: "Dacă până la data de 30 noiembrie 2016, oricare dintre părţi denunţă unilateral contractul, aceasta (angajator sau salariat) va achita toate sumele prevăzute la punctele J1 (n.r. – 10.000 de lei brut pe lună) şi J2 (n.r. – 400.000 de euro net anual), litera a), ce ar fi fost scadente de la momentul denunţării unilaterale a contractului şi până la 30.11.2016, precum şi, în plus, o despăgubire în sumă de 500.000 de euro net, plătibilă în 45 de zile de la data denunţării unilaterale a contractului".

Astfel, suma pe care ar trebuit să o plătească Piţurcă, dacă nu ar fi încheiat acte adiţionale la contract cu preşedintele Răzvan Burleanu, se ridica la 1,425 de milioane de euro.

 

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă