18.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăLifestyleNegoiță împrumută Dinamo cu 600.000 euro pentru planul de reorganizare

Negoiță împrumută Dinamo cu 600.000 euro pentru planul de reorganizare

Patronul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, va împrumuta clubul cu o sumă de 600.000 euro pentru implementarea planului de reorganizare, care a fost finalizat săptămâna aceasta. Finanțator s-a angajat, printr-o anexă a planului de reorganizare să livreze în contul grupării 2.760.000 de lei.

Negoiţă îşi va recupera datoria pe durata implementării planului de reorganizare, în şase luni de la confirmarea de către judecătorul sindic sau în maximum 24 de luni de la închiderea procedurii, conform Mediafax.

"Prin prezenţa, declar ferm că mă angajez să dau curs prevederilor planului de reorganizare propus, prin creditarea debitoarei de către subsemnatul, în calitate de acţionar majoritar, fie în mod direct, fie prin intermediul unei societăţi comerciale la care deţin controlul, cu suma de 2.760.000 lei necesară pentru acoperirea deficitului de resurse necesare desfăşurării activităţii curente şi plata parţială a unor creanţe. Menţionez că înţeleg să recuperez suma cu care voi credita debitoarea fie pe perioada de reorganizare, fie după ieşirea din procedura reorganizării judiciare, în termen de maximum 24 de luni de la închiderea procedurii, în funcţie de disponibilităţile băneşti ale societăţii, fără a avea vreun impact negativ asupra implementării planului de reorganizare şi a programului de plăţi a creanţelor către creditori, conform planului", a declarat Negoiţă în actul menţionat.

Totodată, acţionarul dinamovit se angajează ca, în cazul în care adminsitratorul judiciar nu va reuşi vânzarea a şapte apartamente aflate în proprietea clubului, pentru a acoperi creanţa garantată către Veneto Banca, să crediteze societatea cu suma aferentă.

"Prin prezenta declar ferm că mă angajez ca, în cazul în care nu va fi efectuată vânzarea în prima luna de plan a celor 7 (şapte) apartamente, proprietatea Dinamo 1948 SA şi care sunt aduse în garanţie către Veneto Banca, să dau curs prevederilor planului de reorganizare propus, prin creditarea debitoarei de către subsemnatul, în calitate de acţionar majoritar, fie în mod direct, fie prin intermediul unor societăţi comerciale la care deţin controlul, cu suma necesară a fi achitată pentru stingerea creanţei înscrise la masa credală în favoarea creditorului garantat Veneto Banca", se arată în documentul semnat de Ionuţ Negoiţă.

SC Dinamo 1948 SA, societate aflată în insolvenţă, a defintivat planul de reorganizare, care are o durată de implementare de şase luni de la data confirmării de către judecătorul sindic. Planul de reorganizare a fost depus la Tribunalul Bucureşti, prin adminsitratorul special Valentin Cristian Gheorghiţă şi va fi spus spre aprobare Adunării Generale a Creditorilor în 17 noiembrie.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...
Ultima oră
Pe aceeași temă