8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleNikolai Tolstih ar putea fi demis după ce Federația Rusă de Fotbal...

Nikolai Tolstih ar putea fi demis după ce Federația Rusă de Fotbal a acumulat datorii de 8 milioane euro la Capello

Preşedintele Federaţiei Ruse de Fotbal, Nikolai Tolstih, ar putea fi demis după ce forul din această țară nu l-a mai plătit pe selecționerul italian Fabio Capello de șase luni de zile, acumulând datorii de aproximativ 8 milioane euro.

Capello, care a preluat conducerea tehnică a naţionalei Rusiei în 2012, are un contract ce prevede un salariu de aproximativ şapte milioane de euro. Forul a precizat însă, în luna noiembrie, că nu a mai putut de câteva luni să îi plătească salariul italianului, potrivit Mediafax.

Agenţia Rusă a Forţei de Muncă a cerut ca federaţia să îi achite până luni lui Capello 600 de milioane de ruble (7,9 milioane de euro), ceea ce nu s-a întâmplat.

Preşedintele federaţiei, Nikolai Tolstih, a fost deja amendat pentru restanţele faţă de Capello şi riscă acum să îşi piardă postul şi să fie exclus din fotbal trei ani.

Fabio Capello şi-ar fi exprimat dorinţa de a rezilia contractul cu forul rus. "Nu am fost plătit conform contractului de câteva luni. Mă apropii de limită", ar fi afirmat Capello pentru Sportbox.ru.

În cazul rezilierii contractului, penalităţile pe care federaţia trebuie să le plătească ar putea ajunge la 25 de milioane de euro.

"Vom face totul pentru a ne achita datoriile faţă de Fabio Capello. Vom folosi orice sursă oficială de finanţare pentru a respecta contractul", declara Tolstih săptămâna trecută.

Rusia va găzdui în 2018 turneul final al Cupei Mondiale de fotbal.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă