15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleO comună din Neamț are echipă în Liga a III-a. Premieră după...

O comună din Neamț are echipă în Liga a III-a. Premieră după Revoluție

Fotbalul prosperă de multe ori în locuri neașteptate, iar o premieră a avut loc în județul Neamț, unde echipa “Speranța Răucești” s-a calificat în Liga a III-a.

Pentru prima dată după 1990, o echipă dintr-o comună din județul Neamț reușește să facă pasul spre Liga a III-a. Echipa, campioana județului Neamț, în Liga a IV-a, a eliminat, în play-off, Unirea Mircești, campioana judeţului Iași, conform site-ului oficial al FRF.

“Rezultatul meciului tur a fost 2-1 pentru nemțeni, unul dintre goluri fiind marcate de Daniel Zavate, fost jucător la Ceahlăul”, scrie FRF.

Eroul, adus cu avionul direct din Turcia 

“La nici 48 de ore de la meciul respectiv, fotbalistul a plecat în concediu în Turcia, unde urma să stea până pe 3 iulie. Ştiind că echipa are nevoie de liderul său la retur, conducerea echipei din Răucești l-a convins pe Zavate să vină la meci, asigurându-i acestuia transportul din Turcia până la Răucești. Asta a însemnat și bani pentru bilete de avion care să-l aducă pe Zavate în țară în preziua jocului și să-l ducă duminică dimineață înapoi la familie”, mai scrie FRF.

Cu 3-2, la general, echipa din Răuceşti a făcut pasul, pentru prima dată în istoria sa, în al treilea eşalon al campionatului românesc. Comuna Răuceşti, cunoscută mai ales pentru staţiunea balneară Băile Oglinzi, va avea acum un mod de a-și promova numele.

În Liga a III-a, va exista un duel local, între rivalele din Răucești și orașul apropiat, Târgu Neamț, echipă care evoluează de mai mult timp în acest eșalon.

 

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă