12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleO echipă CELEBRĂ din Belgia vrea să-l cumpere pe Chipciu de la...

O echipă CELEBRĂ din Belgia vrea să-l cumpere pe Chipciu de la Steaua

Antrenorul echipei belgiene de fotbal Anderlecht, Rene Weiler, a confirmat interesul pentru Alexandru Chipciu, mijlocaşul Stelei Bucureşti, care a evoluat pentru naţionala României la EURO 2016, scrie ziarul La Derniere Heure citat de Agerpres.

“Alexandru Chipciu ştie să joace pe trei posturi în spatele vârfului şi are un profil interesant. În plus, are experienţă într-un grup tânăr”, a spus Rene Weiler, într-un moment când au loc negocieri între cele două cluburi. 

Anturajul jucătorului, care a confirmat că Anderlecht este într-o poziţie favorabilă, speră să se ajungă la o soluţie definitivă în această săptămână, în ciuda interesului unui club turc, potrivit La Derniere Heure. 

Problema rămâne preţul jucătorului, deoarece preşedintele Stelei doreşte 4 milioane în schimbul lui Chipciu dacă jucătorul pleacă înainte ca echipa bucureşteană să dispute turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. 

Tragerea la sorţi pentru turul 3 preliminar ar putea decide, vineri 15 iulie, ca Steaua şi Anderlecht să fie adversare. 

Dacă Anderlecht acceptă ca mijlocaşul să vină după tururile preliminare ale Champions League, atunci suma transferului ar coborî la 3 milioane de euro. 

Alin Stoica, fostul jucător român al lui Anderlecht, vede în Chipciu un transfer foarte bun: “Nu degeaba a fost la EURO. Nu e genul care dă pase decisive, ci mai degrabă un fotbalist care joacă pe flanc şi pătrunde spre poartă. Anderlecht s-ar întări odată cu aducerea lui”. 

În legătură cu un transfer la Anderlecht, ziarul belgian îl menţionează şi pe Nicolae Stanciu, conducătorul de joc al Stelei şi al naţionalei României, în vârstă de 23 de ani. Stanciu ar fi însă prea scump pentru vicecampioana Belgiei, Steaua cerând pentru el între 6 şi 8 milioane de euro, potrivit informaţiilor pe care le are La Derniere Heure.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă