5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăLifestyleObama, fanul ultimei clasate din Bundesliga. Echipa i-a pregătit tricoul de joc

Obama, fanul ultimei clasate din Bundesliga. Echipa i-a pregătit tricoul de joc

Aflată la al doilea sezon din istorie în prima ligă de fotbal germană, SV Darmstadt are șanse minime să evite retrogradarea în acest an, după ce a reușit doar 3 victorii în 21 de etape.

Totuși, toată lumea a auzit de jucătorii de la această echipă germană după ce a devenit public faptul că Darmstadt este singurul club european pe care fostul preşedinte al SUA Barack Obama îl urmărește pe Twitter.

Cei de la Darmstadt au speculat imediat informația furnizată de un post de radio local, iar fostul lider al Statelor Unite a fost invitat la un meci în orașul aflat foarte aproape de Frankfurt. Obama a primit un mesaj special tocmai de la Terrence Boyd, atacantul american al celor de la Darmstadt, -care s-a născut însă la Bremen.

„Am înțeles că noi suntem singurul club european pe care îl urmăriți pe Twitter. Este o mare onoare pentru Darmstadt. Acum, eu cred că aveți mai mult timp liber și vrem să vă invităm la un meci pe care îl vom juca pe teren propriu”, a fost mesajul lui Boyd, ajuns la Darmstadt chiar în acest an, de la Leipzig. Clubul i-a și pregătit un tricou de joc lui Obama, cu numărul 98, cu referire directă la anul înființării clubului: 22 mai 1898.

Joacă sâmbătă pe teren propriu

Barack Obama trebuie să se grăbească dacă mai vrea să o prindă pe SV Darmstadt în Bundesliga. Echipa preluată recent de fosta legendă a lui Bremen, Torsten Frings, este la 8 puncte de locul care asigură menținerea în prima ligă germană și la 7 de poziția a 16-a, care duce la barajul de menținere/promovare în primul eșalon.

În ultima etapă, Darmstadt a cedat pe terenul revelației Hoffenheim, scor 0-2. SV Darmstadt mai are şase meciuri pe teren propriu în această ediție de campionat. Obama nu va mai putea asista însă la un meci de gală pe stadionul cu o capacitate de doar 17.000 de locuri, deoarece formația antrenată de Frings a jucat, deja, cu primele 3 clasate: a pierdut cu Bayern (0-1) și Leipzig (0-2), reușind însă să producă o surpriză imensă în duelul cu Dortmund, pe care l-a câștigat cu 2-1, după un meci excelent.

SV Darmstadt a obținut însă doar trei succese pe teren propriu în acest sezon de Bundesliga. Pe lângă victoria recentă cu Dortmund, ultima clasată din Germania le-a mai învins doar pe Frank-furt (1-0) și Wolfsburg (3-1).

Sâmbătă, Darmstadt primește vizita lui Augsburg, într-un meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării, iar apoi va mai juca pe teren propriu cu Mainz, Leverkusen, Schalke, Freiburg și Hertha Berlin.  

Stadionul a primit numele unui suporter

Invitația adresată lui Barack Obama nu este singurul moment în care de SV Darmstadt s-a auzit în toată lumea. În septembrie, clubul german a impresionat după ce a decis ca în acest sezon stadionul să se numească „Jonathan-Heimes”.

Decizia a fost luată de club, împreună cu primarul orașului, Jochen Partsch, după ce unul dintre cei mai înfocați suporteri a murit la doar 26 de ani, după o lungă suferință.

Sponsorul Merck a renunțat la drepturile asupra numelui arenei pentru un an de zile și nu a mai apărut nici pe tricourile jucătorilor, în memoria lui Jonathan Heimes.

Mare fan al baschetului

Marea pasiune a lui Barack Obama rămâne baschetul, sport pe care l-a practicat chiar și în zilele alegerilor prezidențiale. Fost președinte al Statelor Unite între 2009 și 2017, Obama urmărește cu mare interes NBA, el fiind un suporter declarat al celor de la Chicago Bulls.

Anul trecut, înainte de finalul mandatului, Obama i-a primit la Casa Albă pe jucătorii lui Cleveland Cavaliers, club care a cucerit primul titlu din istorie în NBA, după o finală de poveste cu Golden State Warriors, în care LeBron James și colegii lui s-au impus cu scorul general de 4-3, revenind de la 1-3.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă