22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăLifestyleOlanda - Mexic 2-1. Batavii, în sferturile Cupei Mondiale după un meci...

Olanda – Mexic 2-1. Batavii, în sferturile Cupei Mondiale după un meci dramatic

Olanda s-a calificat în sferturile Cupei Mondiale de fotba din Brazilia la finalul unui meci dramatic, în compania naționalei Mexicului. Batavii s-au impus cu 2-1, după ce în minutul 87 scorul era de 1-0 pentru americani.

Partida desfășurată la Fortaleza a fost din nou una dramatică pentru mexicani, națională eliminată pentru a treia oară consecutiv în optimile CM. După o primă repriză în care americanii au fost mai incisivi în fața porții adverse, dar fără niciun gol marcat, debutul celei de a doua reprize a adus și primul gol. Dos Santos s-a demarcat dintre doi fundași olandezi și a șutat de la circa 20 de metri de poarta lui Cillessen. După această reușită Olanda a decăzut, fiind la un pas de a primi iar gol. 

Au urmat o serie de ratări ale batavilor și cu toate că soarta partidei era pecetluită, Mexicul controlând destul de bine jocul, olandezii au spulberat visele mexicanilor în doar 3 minute. Mai întâi a fost șutul lui Sneijder, un jucător mereu decisiv în momente de cumpănă – lucru demonstrat și cu Galatasaray, când a eliminat Juventus din Liga Campionilor prin golul său venit la fel de târziu -, după care a urmat un penalty, obținut de Robben. 

Faza este una controversată, însă a existat un contact între Marquez și Robben atunci când olandezul a căzut în careu. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de Huntelaar. Van Gaal a fost inspirat, înlocuindu-l pe Van Persie cu Huntelaar cu nici 10 minute înainte ca Huntelaar să transforme penalty-ul.

Olanda va juca în sferturi împotriva câștigătoarei din partida Costa Rica – Grecia, optime disputată, duminică, de la ora 23.00.

Brigada portugheză de arbitri, condusă de Pedro Proenca, a dat 3 cartonașe galbene, toate mexicanilor.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...

Rafila: Evoluţia artistului Florin Piersic este una favorabilă

Evoluţia artistului Florin Piersic, operat la Spitalul "Foişor" din Capitală, este una favorabilă, a anunţat sâmbătă ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit agerpres.ro. "Am şi eu...

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...
Ultima oră
Pe aceeași temă